Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskatartós kismamák, ti nem...

Macskatartós kismamák, ti nem féltek?

Figyelt kérdés

Nekünk van egy cicánk, aki bent lakik velünk a házban. Mikor megtudtam, hogy babám lesz, el is mentem a toxoplazma vizsgálatot megcsináltatni, ami meglepő módon azt hozta ki, hogy nem estem át a fertőzésen, pedig kicsi gyerekkorom óta macskamàniàs vagyok és mindig is voltak cicàink, akiket titkon puszilgattam, bevittem az ágyba ,ha anyuék nem látták és mindenki azt mondta, hogy na tuti én vagyok az a nő, aki már átesett a fertőzésen. És mégsem.

Azóta persze a férjem takarítja a macskaalmot én se a benti se a kinti cicákat még csak meg sem simogatom (nehéz, mert imádom őket, de most a baba az első).

Ti ,akik cicát tartotok és nem estetek át a fertőzésen, hogy élitek a mindennapokat? Mi ezért nem költöztettük ki a cicát.

2023. nov. 16. 20:01
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:
15! Oké, de nekem így jó 🙂.
2023. nov. 16. 21:10
 22/53 anonim ***** válasza:
98%

Az hogy nem simogatsz macskát nem azzal "egyenértékű", hogy nem eszel nyers húst, hanem azzal, hogy hozzá se nyúlsz a nyers húshoz.

Aki pedig emiatt kiteszi a macskáját az olyan mintha terhesség alatt nem merne otthon nyers húst és nyers tojást még csak tartani sem.

2023. nov. 16. 21:10
 23/53 A kérdező kommentje:
17-es, a férjem foglalkozik vele eleget. Nekem most akkor is a baba az első. És amilyen jámbor a cicánk, meglepne ha a babát nem fogadná jól. Az idegeneket is imádja.
2023. nov. 16. 21:11
 24/53 A kérdező kommentje:
18-as(11-es)! Egyetértek veled! De itt mindig lesz ebben a kategóriában olyan, akinek soha semmilyen hozzáàllàs, vélemény nem jó. Nem tudom miért jó kioktatni, veszekedni itt. Aki akarja csináljon mindent is a macskával, én meg a hozzám hasonlók, meg hadd legyünk óvatosak ,ha ez esik jól. Ebben mi fáj másoknak ezt sosem fogom megérteni.
2023. nov. 16. 21:14
 25/53 anonim ***** válasza:
98%

Én nagyon paramami vagyok, megértem a félelmet, de nem igaz, ami elhangzott, nem hordozók a cicák alapvetően.

Elkaphatják és 2 hétig fertőzhetnek egész életükben, utána ők is immunissá válnak. A védőnő, állatorvos, nőgyógyász is megerősített abban, hogy elhanyagolni nem kell szegény állatokat, bőven elég, ha más takarítja az almot. Ha nem megoldható, maszk és alapos kézmosás.

5-ös

2023. nov. 16. 21:17
 26/53 A kérdező kommentje:
20-as! Ha én úgy érzem magam jól, hogy terhesen nem nyalom -falom a macskát, akkor miért kellene másképp tennem? Kérdés kiíràsàhoz meg azt hiszem nem kell engedély senkitől. És akinek nem tetszik, hogy en így érzem magam biztonságban, akkor minek olvassa, pláne minek válaszol?
2023. nov. 16. 21:17
 27/53 A kérdező kommentje:
5-os! Én elhiszem és elfogadom amit mondasz. De nem fogom másképp csinálni,ha eddig hónapokig így csináltam.
2023. nov. 16. 21:19
 28/53 anonim ***** válasza:
100%

Nem is mondom, hogy máshohy csináld, ha így esik jól, csak téves dolgokat ne terjesszünk (nem neked szól, egy kommentre reagáltam).

Hallgasson mindenki szakemberre, de a gyakoris véleményekre.

2023. nov. 16. 21:22
 29/53 anonim ***** válasza:
94%

*ne a gyakoris...

5-ös

2023. nov. 16. 21:23
 30/53 A kérdező kommentje:
29! Én aztán nem szomorkodok. És a macska sem depressziós. Én elhiszem, hogy valaki nem tulajdonít nagy jelentőséget ennek az egésznek,de miért nem lehet elfogadni, hogy én meg így érzem magam jól és így fogom fel? Kérdést meg fogok kiírni bármivel kapcsolatban, ha tetszik ez egyeseknek ha nem. Ez van. A macskát akkor sem fogom simogatni (sem) még pár hónapig. És tök kiegyensúlyozott úgy is, hogy csak a férjem simogatja, én meg kaját adok neki.
2023. nov. 16. 21:27
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!