Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Macskatartós kismamák, ti nem...

Macskatartós kismamák, ti nem féltek?

Figyelt kérdés

Nekünk van egy cicánk, aki bent lakik velünk a házban. Mikor megtudtam, hogy babám lesz, el is mentem a toxoplazma vizsgálatot megcsináltatni, ami meglepő módon azt hozta ki, hogy nem estem át a fertőzésen, pedig kicsi gyerekkorom óta macskamàniàs vagyok és mindig is voltak cicàink, akiket titkon puszilgattam, bevittem az ágyba ,ha anyuék nem látták és mindenki azt mondta, hogy na tuti én vagyok az a nő, aki már átesett a fertőzésen. És mégsem.

Azóta persze a férjem takarítja a macskaalmot én se a benti se a kinti cicákat még csak meg sem simogatom (nehéz, mert imádom őket, de most a baba az első).

Ti ,akik cicát tartotok és nem estetek át a fertőzésen, hogy élitek a mindennapokat? Mi ezért nem költöztettük ki a cicát.

2023. nov. 16. 20:01
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
1%
Minden cica hordozza a toxoplazmózist legyen az kinti vagy benti cica.7 hós terhes vagyok.Anyáéknal van 2 benti cicus, nem simogatom őket mióta terhes vagyok, sógoréknál szintén van 2 cica, nem nyúltam hozzájuk egyszer sem. A dolgukat kint végzik. Minden hónapban járok vérvételre toxoplazmózis miatt. Teljesen igazad van ha odafigyelsz erre oda is kell mert a toxoplazmózis nem játék nagyonis veszélyes a magzatra. Én sem rettegek, de odafigyelek hogy a hús átlegyen sütve, illetve zöldség, gyümölcs meglegyen alaposan mosva ecetes vízben.A cicákkal is vigyázok bárhová megyek.Ennyi
2023. nov. 16. 20:44
 12/53 A kérdező kommentje:
Hetes! Én így csinálom, te úgy csinálod 🙂. Én azt az elvet vallom, hogy jobb félni,mint megijedni. A kérdést pedig azért így tettem fel , mert vannak a környezetemben kismamák akik rettegnek, hogy elkapják és még a benti macskát is likvidáltàk az udvarra ,mert jön a baba. Én csak óvatos vagyok , de nem rágom tövig a körmöm.
2023. nov. 16. 20:47
 13/53 A kérdező kommentje:
11-es! Látom, te érted,mire akartam kilyukadni 🙂. Óvatosnak kell lenni , betojni nem kell. A baba fontosabb jelen pillanatban nekem most, mint a cica. Eddig a cica volt a fontos ,de eddig nem volt baba. Ennyi.
2023. nov. 16. 20:49
 14/53 anonim ***** válasza:
91%

Dehogy hordozza minden macska... Olvass már utána..

A macskának is el kell kapnia a fertőzést és utána mindössze !2 hétig! fertőző az ürüléke. Utána soha többet. Nem lehet 2x elkapni.

A macska úgy tudja elkapni, ha fertőzött állatot fogyaszt. Egy bent tartott macska mégis mikor és hogyan tudna toxoplazmózissal fertőzött nyers állatot enni?

2023. nov. 16. 20:52
 15/53 anonim ***** válasza:
96%

“Annyi, hogy én most nem simogatom, de hát ez most egy ilyen időszak.”

Nem, ezt te teszed ilyenné.

2023. nov. 16. 20:53
 16/53 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező youtube-on nézd meg a Zállatorvos videóját toxoplazmózis témában. Nagyszerűen és viccesen összefoglalja az összes tévhitet és tudnivalót a témában.
2023. nov. 16. 20:54
 17/53 anonim ***** válasza:
98%

Huh...

Első babám volt ráadásul a 7.héten az ikertestvére elment szóval betegesen féltettem de a macskától nem féltem.

Terhesen sokat emelgettem, sokat puszilgattam, rakarítani nem én takarítottam mert a szagától hánytam. Ő minden áldott nap oda jött hozzám szagolgatta a hasam bújt hozzá, dorombólt. (100%osan benti semmi baja nincs oltva van, féreghajtót szed stb...)

Miután megszültem a babát imadta szagolgatta, oda ment hozzá, ha az ágyon aludt a lábához feküdt és nem akart odaengedni. Még tőlem is féltette.

Egy macera van hogy minden áldott nap porszívózok, felmosok mert hullik a szőre a gyerek meg kúszik.

Amúgy a pici is szereti kúszva kergeti a macska meg fut előle (játékból) néha oda megy megsimigatja a baba segítséggel (felügyelet alatt) és viszem is kezetmosni.

Ha már terhesen elhanyagolod a cicád akkor ott félhetsz attól hogy elvadul és később a gyereket is megtámadja.

2023. nov. 16. 20:57
 18/53 anonim ***** válasza:
7%

Jobb félni mint megijedni..

Nem simogatom, ő sem teszi..Ahogyan nem eszek híg tojást meg füstölt nyers szalonnát meg lazacot,van aki megeszi, egye.Mindenki azt csinál amit akar. Én nem simogatom, a kérdező sem teszi.Azt szerette volna megtudni hogy ki hogyan éli meg ezt az időszakot ha van cicája, azt veszem le hogy itt mindenki szarik rá és puszilgatja a macskáját.Bakker tegyétek, de ne legyetek már kiakadva meg ne hülyézzetek le mást mert odafigyel ezekre a dolgokra. # 11 es vagyok

2023. nov. 16. 21:00
 19/53 anonim ***** válasza:
87%
Terhesség előtt nem estem át a toxoplazmózison. Kinti-benti macskánk van. Nem én takarítottak az almot, ennyi. Nem rettegtem.
2023. nov. 16. 21:04
 20/53 anonim ***** válasza:
98%

"Jobb félni, mint megijedni".

Nem. A valóban fontos dolgokat be kell tartani, de nem kell feleslegesen olyan szabályokat hozni, aminek semmi értelme.

Vagy ha igen, akkor nem értem minek ír ki róla kérdést. Magának generálja a hülyeséget meg a problémát.

2023. nov. 16. 21:08
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!