Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Jogos, hogy ki vagyok borulva...

Jogos, hogy ki vagyok borulva az egyedüllét miatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Terhes vagyok és tegnap elkapott egy sírás roham, ami miatt bűntudatom van, mert egyébként kiegyensúlyozott vagyok.

Már nem dolgozok sajnos 1 hónapja, amit megérzek nagyon. :(

A párom 3-ra szokott hazaérni, de van, hogy heti 1x megy a házat újítani. Hétvégén úgyszint újítja a házat. Szombaton fél 12-ig aztán elmegy az anyjához ebédelni majd megy mecsre focizni és hazaér 5-re.

Vasárnap majdnem ugyanez meccs nélkül csak akkor délután is focizik.

Én meg szét unom az agyamat már otthon, a kutyusommal szoktam lenni, kiviszem 2x, videókat nézek babákkal kapcsolatban, meg főzni szoktam, bár mindig megfogadom, hogy hétvégén nem főzök, mert felesleges, hisz szombaton meg vasárnap is 2 féle másodikkal, levessel, és két féle sütivel jön haza, amit a szülei küldtek, ami szuper, mert így változatosan eszik a pàrom, én is, azonban így feleslegesen akarok hétvégén főzni a rengeteg szabad időmben. Nem akarom megbántani őket, hogy ne küldjenek, mert ha meg lesz a gyerek akkor meg lehet jó lesz majd.

Én anyóséknál nem akarok egész nap ülni viszont, mert a párom ebédelni megy be oda, ugyanúgy várnék rá és otthon se haladnék semmivel.

Tegnap már sírtam és megmondtam neki, hogy jobban örülnék, ha meccs helyett a házat csinálta volna és majd jövőre, ha már nem lesz munka a házon majd elmegy, de ő ezt nem akarja elfogadni, mert egész héten a meccset várja.

December közepén, végén szeretnénk kész lenni a házzal.

Tudom mások sokkal többet vannak a párjaik nélkül. Pl. Anyukám is, hisz hétvégén jár haza apa, de én ezt pl. nem bírnám.

A családomat havi 1x làtom sajnos, mert ők nagyon messze laknak és a testvéremék is.

2023. nov. 5. 09:45
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
44%
Ja most látom.Én bölcsődében dolgozom 28 hetesen nem vészes szerintem.Egy kis nátha itt ott.Inkább megyek minthogy itthon unjam a fejem.
2023. nov. 5. 12:28
 22/44 A kérdező kommentje:

5 hónapos.

Szívesebben dolgoznék, de nem ajánlotta sem az orvos, sem már a munkahely.

A méhlepényem még mindig nem megfelelő helyen van, így az orvos emiatt javasolta plusz a betegségek miatt.

Én szívesen dolgoznék még, de úgy döntöttem, hogy abbahagyom a munkát.

2023. nov. 5. 12:41
 23/44 anonim ***** válasza:
90%

De kérdező, ne sértődj meg, kérlek, de kicsit magadnak is csinálod a problémát. Mármint, oké, a méhlepény helyzete miatt kismamatornáznod nem kéne, de attól még mehetnél ide-oda. Attól még, hogy messze laknak a szüleid, ha amúgy nagy a hely és szívesen látnak, miért nem mehetsz le hozzájuk egy hétre? Ha annyira pocsék a vonat, amit elhiszek, akár oszkározhatnál is. Ha tőled nem mennek, kereshetsz két nagy közlekedési pontot, és elmész odáig tömegközlekedéssel, aztán meg a másiktól a szüleidhez. Meg lehet nézni a sofőrök értékeléseit is, így nem kell zsákbamacskát választanod.

Vagy elmehetnél vásárolni babacuccokat. Akár csak nézelődni, küldeni fényképeket a férjednek, vagy csak fotózni, és otthon megbeszélni. Oké, nem veszel meg nagy és nehéz cuccokat, de apróságokat lehet, és addig is kimozdulsz otthonról, esetleg beszélgetsz eladókkal.

Nézd meg a Momz appot, hátha van X kilométeres körzetben, aki szeretne találkozni is. Oké, hogy nem a szomszédban lesz, de ezek szerint azért ráérsz menni legalább kisebb távokra.

Meg tényleg, valami tanfolyamot vagy bármit elkezdhetnél. Tanulással repül az idő. Ha valami online csoportos órát választasz, akkor még emberi beszédet is hallhatsz.

A barátnőd, aki nem tud babával kimozdulni, vele valami videóbeszélgetés nem megoldható néha, amikor nem babázik? Vagy neki erre nincs is igénye? (Nyilván erőltetni nem szabad). Mi covid idején tartottunk néha online sörözéseket, szerintem jó buli volt így is.

Próbálj kicsit kreatívabb lenni. Most ez egy ilyen időszak, december közepéig kell kibírnod. Az 1,5-2 hónap. Nem tart örökké.

2023. nov. 5. 12:45
 24/44 anonim ***** válasza:
67%

Jófej lehet anyósod, ha nem jobb társaság, mint egy kutya :)

Nekem anyósom azért legalább szokott válaszolni (ergó nehezebben "diliznék be" mellette) 😀

Egyébként is ott lenne ebédre a férjed is...

Nem kell minden nap a nyakukra ülni, de én biztos elmennék néha, ha már ennyire nem tudnám feltalálni magam egyedül.

Az sem baj, ha te inkább mégis a kutyát preferálod, de ne azt a kis focit sajnáld már szerencsétlen férjedtől, nem az ő hibája, hogy neked nincs hobbid és képtelen vagy elfoglalni magad. Szépen szorítsd össze akkor a fogad és várd a decembert.

Ne légy önző, az anyasághoz nagyon fontos lesz, hogy önzetlenséget tanulj, jobb most elkezdeni :)

2023. nov. 5. 13:14
 25/44 anonim ***** válasza:
32%

Én megértelek. Anyjához nem kéne ennyit járjon ha keveset vagytok együtt.

Ha megszületik a baba nem fogsz unatkozni de mikor enni se aludni nem fogsz tudni ő meg kikapcsolódgatni jár még rosszabbul fogod érezni magad.

Sajnállak.

2023. nov. 5. 13:25
 26/44 anonim ***** válasza:
79%
Foci rendben van, a férjed részéről. A munka miatt meg értelek, de tényleg. Szüleidhez mehetnél úgy, ahogy a többiek írták. Anyóssal kutya nem sétáltatás, el menni kávézni vagy rokonok, kollégák, barátnők. Sok kézi munka, kismama sorstársakkal beszélgetni.
2023. nov. 5. 13:27
 27/44 anonim ***** válasza:
87%
Az a legnagyobb baj, hogy mindenre van kifogásod, miért nem csinálod.
2023. nov. 5. 13:40
 28/44 anonim ***** válasza:
23%
Arra nem gondoltál, hogy nem véletlenül van mindig máshol szívesebben? Talán ha otthon nem a be fordult, hisztidet kapná hanem pl szexet, együttlétet, programot, kedvesseget, odaadást, úgy hogy ő tart el, ő csinálja a házat, még a kajarol is ő gondoskodik, te is igazán csinalhatnal valamit
2023. nov. 5. 13:41
 29/44 anonim ***** válasza:
68%

25!

Te olvastál magán a kérdésen kívül mást is?

A szüleihez enni jár a pasi, mivel abban a faluban csinálja a házat, ahol laknak, a kerdezővel meg egy másik városban lakik jelenleg.

Ja, és kb. minden szabadidejében a házon dolgozik munka után, az egyetlen rendes kikapcsolódása az az egy foci. Amúgy miből gondolod, hogy a baba születése után is állandóan bulizni fog járni meg egyéb különprogramokra?

Inkább akkor is felújítani fog látástól vakulásig, ha a kerdező kisírja, hogy most ne azt csinálja, hanem vele picsogjon otthon...

2023. nov. 5. 13:42
 30/44 anonim ***** válasza:
86%

Hétköznap 3-ra otthon van, tehát minden délutánt és estét együtt töltetek. Munka mellett a házatokat újítja fel, anyós főz rátok. Neked meg annyi a dolgod, hogy pihengess, szórakozz. Erre mondják azt, hogy a kutya is jó dolgában veszik meg.

Én 6. hónaptól nem dolgoztam, életem egyik legjobb időszaka volt. Nyelvet tanulta, barátnőztem, készítettem elő a babacuccokat, nagyokat sétáltam, segítettem anyukámnak, bébiszitterkedtem a nővéremnek, meglátogattam a nagypapámat.

2023. nov. 5. 15:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!