Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kellene kismamaként ilyen vas...

Kellene kismamaként ilyen vas szinttel plusz vasat szednem?

Figyelt kérdés
5 napja csináltattam egy teljes vérképet és a vas határértékei 5,8 és 34,5 , az én értékem pedig 9,9. Nagyon fáradékony vagyok, sokszor szívdobogás érzésem van, néha meg-megszédülök, semmi energiám. Nyilván a védőnőt is megkérdezem, de szerintetek ebben az esetben érdemes lenne plusz vasat szednem (terhes vitamint szedek)?
2023. okt. 24. 16:40
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:

30-as! Nyilván vannak védőnők, akik profik. Én csak a sajátommal kapcsolatban tudok véleményt mondani, mert bár 23 éve űzi az ipart, mégsem profi.

És sajnos igen, hát ez Magyarország, bár az itteni helyzeten annyira nem kell meglepődni... Szerintem a legtöbb kismama szeretne annál szülni akivel végig csinálja a 9 hónap terhesgondozást, mert nyilván egyfajta bizalom kialakul ennyi idő alatt. De hát nehogy már plusz pénzt kapjon a szülésznő meg a doki, ha világra segít egy gyereket! Az a "plusz pénz" (lopott pénz) csak a politikusoknak jár kis hazánkban 🙂...

2023. okt. 25. 09:38
 32/33 anonim ***** válasza:

Kérdező, de jól leírtad!

Szomorú igazság egyébként..de maximálisan egyetértek/és együttérzek veled.

Mindenkinek (betegnek, várandósnak, stb) járna, hogy bizalommal lehessen az iránt az orvos iránt, aki hozzányúl, felvágja, vagy világra segíti a gyermekét…akihez hónapig jár. Első szülésem se volt valami pozitív élmény épp, de ennek ellenére az orvosnak jó szívvel adtam a pénzt, és most is boldogan megtenném ha lehetne.

Sajnos a magànklinika 1,5 milliós ára nekem kicsit húzós, még úgy is hogy minden egyébre magánba jártam. Így viszont minden kisembertől elvették az orvosválasztási lehetőséget. :(

A védőnők nagy része meg abszolút katasztrófa sajnos. Én mindenkitől ezt hallom szinte, alig alig van 1-2 kivétel.

Magam részéről a 35.héten voltam nála utoljára, addig kb havonta, de miután ilyen vérszegény lettem a rossz tanácsai miatt, meg is írtam neki, hogy nem lesz már új leletem, így nem mennék mert felesleges.

(12#, 22#, 23# voltam)

Kérdező, szép várandósságot!

Minden jót!

2023. okt. 25. 19:12
 33/33 anonim ***** válasza:
1-es vagyok, az egyik hozzászólásodra reagálva, nekem a vas kb harmada volt a normális tartomány legaljának és a házidokim azt mondta, nem kell vényre írni, mert a Maltofer felszívódása sokkal jobb, azt szedjem. Szóval felhívhatod a dokidat, de pont ezt nézted ki te is, szedhető vény nélkül is.
2023. okt. 26. 21:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!