Rh- vércsoportú kismamaként ellenanyagot termelek 10 hetesen, a magzat súlyosan ödémás, s 2 nap múlva megszakítják a terhességet. 3 hete véreztem, akk nem kaptam Anti D-t mondván, van szívhang. Járt vki hasonlóan?
Én úgy tudom, hogyha az első kisbaba negatív akkor nem termel utána a szervezet ellenanyagot.
Hacsak az elvetélt baba nem pluszos vércsoportú volt. Vagyis gondolom én. Az első állítás tuti, a másikat csak gondolom.. de ha kaptál szurit, akkor hogy termelhet ellenanyagot? Az pont amiatt kapod, hogy ne termelj ha esetleg az utána fogant baba pluszos lenne.
gyógyszer hatása úgy alakul ki, hogy az anyának beadva bekerül a keringésbe, és az esetlegesen anyai szervezetbe jutó magzati Rh-pozitív vörösvértestek D-antigénjéhez kötődnek, majd elpusztítják azokat, így mintegy elfedve őket az anyai szervezet saját védekező immunsejtjei elől. Emiatt az anya szervezete nem immunizálódik a magzati D antigén ellen, tehát a következő terhesség során sem lesz jelen a keringésben a D-antigén ellenes antitest, ami károsíthatná a magzatot.
A gyógyszert szükség esetén a terhesség során is be lehet adni, ha felmerül, hogy bármilyen ok miatt feto-maternalis transzfúzió következett be, vagyis magzati vér juthatott az anyai keringésbe. Mivel a terhesség során végzett szűrővizsgálatok során nemcsak a vércsoportot határozzák meg, hanem ellenanyagszűrés is történik, időben kiderülhet az is, ha az anya szervezetében ellenanyag termelődik.
Ezt találtam. Nem lehet hogy más volt a baj?
Elhiszem:( nem könnyű az biztos.
Ha Szombathelyhez közel vagy, akkor tudok egy nagyon jó és figyelmes nőgyógyászt ajánlani.
0 Rh negatív vagyok, első baba, 18 hetesen véreztem, de megkaptam az anti-d-t. Úgy tudom ilyenkor a protokol az, hogy 12. Hét után adják be ha vérzés van, előtte sajnos nem kötelező, mert viszonylag akkor még nagy a spontán vetélés lehetősége.
21 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!