Rh- vércsoportú kismamaként ellenanyagot termelek 10 hetesen, a magzat súlyosan ödémás, s 2 nap múlva megszakítják a terhességet. 3 hete véreztem, akk nem kaptam Anti D-t mondván, van szívhang. Járt vki hasonlóan?
Figyelt kérdés
Én Rh-, férjem Rh+ vércs.-ú, először született egy Rh- lányunk, másodszor spontán elvetéltem (kaptam anti D-t), harmadjára pedig itt ez az eset, s nagyon szeretnénk tesót a kislányunknak.2023. jún. 17. 20:57
11/25 anonim válasza:
8as vagyok. Én valószínű azért kaptam, mert nem tudták honnan jött nagyobb mennyiségű vérzés, hogy a lepényből jött-e vagy máshonnan. Nem baj én nyugodtabb vagyok így.
12/25 anonim válasza:
"A betöltött 12. terhességi hétig 50 mikrogramm, azután 300 mikrogramm adandó, mely szükség esetén 6 hetente ismételhető (pl. többszöri vérzés). Amennyiben ikerterhességről van szó, 600 mikrogramm szükséges (függetlenül a babák számától)."
13/25 anonim válasza:
8, én sem kaptam mert a babámmal ugyanaz a vércsoportunk. Akkor adnak ha eltér.
16/25 anonim válasza:
De mi van az ellenanyagszűréses leleten? Nem csak Rh vércsoport összeférhetetlenség létezik. És nem csak immun hydrops, hanem egy rakás más dolog is okozhatja.
17/25 A kérdező kommentje:
Egyéb vörösvérsejt antigének:
C-E-c+e+K-
Vörösvérsejt ellenes antitestek: anti-D
A titer rész üres.
Csak egyszer szúrtak, a 2. terhességem után, ami spontán vetéléssel zárult. Gondolom tényleg azt nézik, honnan jön a vér, ha terhesség alatt vérzik az ember. Ezek az antigének és antitestek vajon lenullázódnak és tiszta lappal kezdi újra a nő szúrás után?
2023. jún. 18. 21:23
18/25 anonim válasza:
Hány hetes voltál pontosan, mikor véreztél? Mennyi volt a vérzés? Ahhoz képest mikor derült ki a hydrops?
19/25 A kérdező kommentje:
7 hetesen véreztem pirosat, olyan közepesen pár órát, utána csak barna jött napokig. 9,5 hetesen meg elmentünk a kombinált szűrés vérvételi részére, ahol az UH-on egyből látták a bajt. A vért meg csak a műtétért vették le. A vizsgálat óta egy hét telt el.
2023. jún. 19. 05:20
20/25 A kérdező kommentje:
6-os! Kit ajánlanál Szhely közelében? Kőszegen lakunk.
2023. jún. 19. 07:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!