Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kellene kismamaként ilyen vas...

Kellene kismamaként ilyen vas szinttel plusz vasat szednem?

Figyelt kérdés
5 napja csináltattam egy teljes vérképet és a vas határértékei 5,8 és 34,5 , az én értékem pedig 9,9. Nagyon fáradékony vagyok, sokszor szívdobogás érzésem van, néha meg-megszédülök, semmi energiám. Nyilván a védőnőt is megkérdezem, de szerintetek ebben az esetben érdemes lenne plusz vasat szednem (terhes vitamint szedek)?
2023. okt. 24. 16:40
1 2 3 4
 1/33 anonim ***** válasza:

Szerintem igen. Tüneteket maga a terhesség is okozza, de a baba egyre több vasat kezd raktározni, talán 34 hetes kortól még többet és könnyen romlani kezd a vasszint. 9,9 nem olyan túl remek, mégha mértékegységet nem is írtál, nekem a leletemen ez nagyon enyhe vashiány lenne kis minusz jellel.

Meg a hemoglobin is számít, hogy mennyi.

2023. okt. 24. 16:43
 2/33 anonim ***** válasza:
Mindenképp, a vas nem árt. Nekem is mondták, hogy néha vegyek azért be egy-kettőt, pedig én inkább a felső határértékhez voltam közel, mint az alsóhoz.
2023. okt. 24. 16:45
 3/33 A kérdező kommentje:
Nem volt mellette mértékegység azért nem írtam. A hemoglobinnàl 7.5-10 mmol/L a határérték,nekem kereken 8.
2023. okt. 24. 16:57
 4/33 anonim ***** válasza:
Nekem is az alsó határ közelében volt, nem mondott rá senki semmit, hiszen hatáértéken belül van, de a terhesvitamin mellé elkezdtem 2 naponta külön vasat is szedni.
2023. okt. 24. 17:46
 5/33 A kérdező kommentje:
Négyes és te írattattàl valami készítményt vagy vény nélkülit szedtél? Most beszéltem a védőnővel, ő azt mondta, írattatni kell fel vasat, de én szívem szerint inkább ezt a Maltofert próbálnàm ki , pont azért mert még határértéken belül vagyok, plusz mert ez megelőzésre is jó.
2023. okt. 24. 17:54
 6/33 anonim ***** válasza:

Szérum vasat nézni nem sok mindenre jó, nem is értem, miért gyakori szokás.

Ferritin mutatná először a vashiányt.

2023. okt. 24. 17:58
 7/33 A kérdező kommentje:
Tényleg? De ha a tünetek egy része megvan nálam, akkor nem lehet hogy mégis van egy kis enyhe vashiányom?
2023. okt. 24. 18:00
 8/33 anonim ***** válasza:
De lehet, csak ezt a szérum van pont nem fogja kimutatni. Egyébként minden terhesnek javasolt plusz vasat szedni, pláne, ha még terhesvitamint se szed.
2023. okt. 24. 18:03
 9/33 A kérdező kommentje:
Szedek terhesvitamint. Hát nekem nem mondta még a védőnő, hogy kellene a vas, szóval mindennek nekem kell utána járni úgy tűnik.
2023. okt. 24. 18:05
 10/33 anonim ***** válasza:

A terhesvitamin vas szempontjabol ertelmetlen, mert kalciummal es magneziummal van egyutt, amik gatoljak a felszivodasat.

Szedjel vasat, a legtobb kismamanak kell, artani nem fog. Az, hogy most a tuneteidet pontosan mi is okozza, nehez lenne megmondani. Terhes vagy. Az okozza 🤣

2023. okt. 24. 18:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!