Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kellene kismamaként ilyen vas...

Kellene kismamaként ilyen vas szinttel plusz vasat szednem?

Figyelt kérdés
5 napja csináltattam egy teljes vérképet és a vas határértékei 5,8 és 34,5 , az én értékem pedig 9,9. Nagyon fáradékony vagyok, sokszor szívdobogás érzésem van, néha meg-megszédülök, semmi energiám. Nyilván a védőnőt is megkérdezem, de szerintetek ebben az esetben érdemes lenne plusz vasat szednem (terhes vitamint szedek)?
2023. okt. 24. 16:40
1 2 3 4
 11/33 A kérdező kommentje:
Persze, tudom, hogy a terhesség okoz minden tünetet is. Amúgy nem pont a vas miatt szedek terhesvitamint. Venni fogok ilyen vény nélküli vasat, szerintem erre az értékre még nem kell írattatni.
2023. okt. 24. 18:18
 12/33 anonim ***** válasza:

Szerintem mindenképpen szedj.

Ártani nem árt, és ha időben elkezded, legalább nem jutsz arra a sorsra amire én. (Bár nem írtad hol jársz, hanyadik hét, de ha 20 hét körül/ utàn, szerintem elkezdheted szedni!)

Nekem már a 24.heti laboromon se volt jó a hemoglobin (vasat akkor nem is néztek külön) kérdeztem az orvost, védőnőt is, nem kellene vasat szednem?! Neeeeem, ez jó érték terhesen…na kár volt ràjuk hallgatni, mert a nyomi védőnő még a terhesvitaminnal is leállított (felszívódás ide, vagy oda, biztos nem hasztalan). Erre a 36.héten úgy hivtak a laborból hogy sürgősen kezdjek vasat szedni (!) mert anémiás vagyok. Már csak 98 volt a hemoglobinom… a 123 minimum helyett. Oké, hogy terhesen csökken minden, de ha meg lehet akadályozni, nem spóroljon nekem senki, én ezt mondogatom azóta is. Semmibe se tellett volna beszedni, ahelyett most izgulhatok (38.hetes vagyok) hogy szülésig valamennyire összeszedjem magam. Az orvos is csak nézett, hogy lett ilyen rossz az eredményem. Azóta mindenhol azt olvasom hogy félidőtől szedni kellett volna. Úgyhogy szerintem szedj. Valakinek székrekedést okoz, nekem abszolút nem.

Én Maltofer fol 2x1-et szedek, de neked biztis elég az 1x1 is. Illetve rengetegen ajánlották a Krauterblutot. Abban kevesebb a vas, de jobban felszívódik állítólag. Énnis azzal fogom folytatni a kúrát. Amig meg nem születik a babám és utána is.. mivel ennyire lecsökkent nekem a vas, és ilyen vérszegény lettem még szülés után is 2 hónapig szednem kell.. szóval ártani nem árr ha elkezded.

2023. okt. 24. 19:08
 13/33 anonim ***** válasza:
Nekem azt mondta a védőnő, hogy a második vérvétellel kb egyidőben érdemes elkezdeni szedni a vasatkb a 24.héttől. Látszott is a vérképen, hogy kicsit alacsony volt. Én a maltofer rágótablettát szedem napi 1et.
2023. okt. 24. 19:21
 14/33 A kérdező kommentje:
Hú 12-es, köszi! Most vagyok 23 hetes, akkor holnap veszek is és elkezdem a napi egyet egyelőre.
2023. okt. 24. 19:42
 15/33 A kérdező kommentje:
13-as! Köszi, én is azt tervezem holnaptól!
2023. okt. 24. 19:42
 16/33 anonim ***** válasza:
Azt szedj amit a védőnő felír ha felír egyáltalán.Várd meg az ő véleményét.Nekem tardiferon 80mg-ot írt fel azt szedem naponta 1x.
2023. okt. 24. 20:03
 17/33 anonim ***** válasza:
16os vagyok.Nekem is full fasza volt a vasam a 12.héten majd a 20.on igencsak leesett.Ez normális a 4-5.hónapban mert a baba elvesz mindent. Azóta szedem a tardiferont majd most megyek vérvételre hogy fentebb ugrott e vagy sem.
2023. okt. 24. 20:05
 18/33 anonim ***** válasza:
maltofer igencsak székrekedést okoz.Nekem a tardiferonnal semmi bajom :) #16/17
2023. okt. 24. 20:07
 19/33 A kérdező kommentje:
Utolsó 3! Nyilván nem a védőnő fogja felirni, hanem a háziorvos 🙂. Én azért erre az értékre még a Maltofert próbálnàm ki.
2023. okt. 24. 20:12
 20/33 anonim ***** válasza:
okés rendben akkor az orvos :) Nyugodtan megpróbálhatod a maltofert nekem nem jött be
2023. okt. 24. 20:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!