Kellene kismamaként ilyen vas szinttel plusz vasat szednem?
Szerintem mindenképpen szedj.
Ártani nem árt, és ha időben elkezded, legalább nem jutsz arra a sorsra amire én. (Bár nem írtad hol jársz, hanyadik hét, de ha 20 hét körül/ utàn, szerintem elkezdheted szedni!)
Nekem már a 24.heti laboromon se volt jó a hemoglobin (vasat akkor nem is néztek külön) kérdeztem az orvost, védőnőt is, nem kellene vasat szednem?! Neeeeem, ez jó érték terhesen…na kár volt ràjuk hallgatni, mert a nyomi védőnő még a terhesvitaminnal is leállított (felszívódás ide, vagy oda, biztos nem hasztalan). Erre a 36.héten úgy hivtak a laborból hogy sürgősen kezdjek vasat szedni (!) mert anémiás vagyok. Már csak 98 volt a hemoglobinom… a 123 minimum helyett. Oké, hogy terhesen csökken minden, de ha meg lehet akadályozni, nem spóroljon nekem senki, én ezt mondogatom azóta is. Semmibe se tellett volna beszedni, ahelyett most izgulhatok (38.hetes vagyok) hogy szülésig valamennyire összeszedjem magam. Az orvos is csak nézett, hogy lett ilyen rossz az eredményem. Azóta mindenhol azt olvasom hogy félidőtől szedni kellett volna. Úgyhogy szerintem szedj. Valakinek székrekedést okoz, nekem abszolút nem.
Én Maltofer fol 2x1-et szedek, de neked biztis elég az 1x1 is. Illetve rengetegen ajánlották a Krauterblutot. Abban kevesebb a vas, de jobban felszívódik állítólag. Énnis azzal fogom folytatni a kúrát. Amig meg nem születik a babám és utána is.. mivel ennyire lecsökkent nekem a vas, és ilyen vérszegény lettem még szülés után is 2 hónapig szednem kell.. szóval ártani nem árr ha elkezded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!