A pàrizsit, ha megsütöm,akkor ehetem terhessèg alatt?
Figyelt kérdés
Most mùltam 28 hetes ès vettem ömlesztett sajtos pàrizsit ès a reggeli kenyeremre gondoltam,hogy ràrakom kisütve.Ìgy nem lehet belőle problèma?#terhesség #Sült pàrizsi
2023. okt. 21. 16:27
21/23 anonim válasza:
18-as vagyok. 20-as: az van, hogy egy Pick téliszalámitól NAGYON NAGY VALÓSZÍNŰSÉGGEL nem kapsz lisztéria fertőzést, állítólag valahol a honlapjukon is fenn van, hogy terhesek is fogyaszthatják biztonsággal, én nem találtam meg, mindegy, míg egy piacon, őstermelőtől vett füstölt kolbász vagy szalonna azért már erősen kérdőjeles vagy egy tatárbifsztek. Van aki ezért pl. a Pick téliszalámit mondjuk megkockáztatja néha, de a nyers húst és tojást nem. Nekem orvos, védőnő, dietetikus is azt mondta, hogy pici esély mindig van rá, viszont ha megfertőződsz akkor végzetes lehet a magzatra nézve, hát én a kockázat-előnyt mérlegelve kibírom szalámi és füstölt kolbász nélkül 9 hónapig. Mondjuk amúgy sem egészséges ezeket naponta, hetente többször fogyasztani.
22/23 anonim válasza:
Egyetértek.Nekem is mindenki aztmondta hogy nem javasolt enni ezeket se a füstölt szalonnát nyersen se a kolbászt.Ha megvan sütve pl rakott krumpliba vagy levesbe főzve akkor lehet.Füstölt lazac stb idetartozik.Meg a tojást is átkell sütni, van aki úgy eszi a tükörtojást hogy folyik a sárgája, pedig nem javasolt.De persze mindenki azt tesz amit és ahogy akarja.Én kibírom 9hónapig.20 vagyok
23/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm szèpen azoknak,akik normàlisan vàlaszoltak 🥰😘
2023. okt. 23. 21:14
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!