Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Téliszalámit lehet enni terhesen?

Téliszalámit lehet enni terhesen?

Figyelt kérdés
2023. okt. 19. 11:01
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
87%
🤦‍♀️
2023. okt. 19. 11:03
 2/18 anonim ***** válasza:
26%

Lehet de pl védőnő nem ajánlja a füstölés miatt vagy nehogy nyers legyen.

Ehetsz nyugodtan :)

2023. okt. 19. 11:04
 3/18 anonim ***** válasza:
86%
Bármiféle szalámit ehetsz.ha kivánod,egyél jóétvágyat.füstölés is tartositás.füstölés szaláminál nem olyan,mint amikor valaki cigizik
2023. okt. 19. 11:07
 4/18 anonim ***** válasza:
78%
Nem,csak nyárit ... 🤦‍♀️
2023. okt. 19. 11:41
 5/18 anonim ***** válasza:
78%
4. De a tél jön, lehet már télit is, de csak langyos teával, meg ne fázzon tőle a baba.
2023. okt. 19. 13:23
 6/18 anonim ***** válasza:
56%
🤣🤣🤣ez nagyon jó utolsó
2023. okt. 19. 14:21
 7/18 anonim ***** válasza:
45%

Pedig nem ajánlott, mivel nyers, csak füstöléssel van tartósítva, és ezért nem biztonságos 100%-osan, lisztéria baktériumot tartalmazhat. Amit egészséges ember akár egy kis hasmenéssel, hányással, hascsikarással megúszhat, de terhesen végzetes lehet a magzatra.

[link]

Védőnő, dietetikus és orvos is egyetértett ezzel, én pedig amúgy sok mással kapcsolatban nem vagyok parás, de 45 évesen, donorpetesejtes lombikkal ezt nem kockáztatom, nem ezen múlik a boldogságom, hogy nem ehetek téliszalámit és camambert (amúgy sem eszem ezeket napi szinten).

Ha te még ennyire sem vagy parás, akkor egyél nyugodtan, kisebb a veszély valóban, mintha mondjuk tatárbifszteket vagy nyers tejből készült sajtot ennél. :)

2023. okt. 19. 23:49
 8/18 A kérdező kommentje:

Idő közben már megtaláltam, hogy magán a Pick hivatalos honlapján is azt írják, hogy terhesek nyugodtan fogyaszthatják.

Szerintem egy ekkora márka nem írná ezt le csak úgy, ha nem lenne igaz.:)

Amúgy igen, heti szinten eszem, csak felmerült a kérdés.:)

2023. okt. 20. 00:02
 9/18 anonim ***** válasza:
48%
Nekem aztmondta az orvos hogy ilyen füstölt száraz kolbászokat nem szabad enni.Se füstölt lazacot, ilyesmit.Toxoplazmózis miatt.Nem is eszem. A füstölés nem olyan mintha meglenne sütve főzve.Aki akarja egye.Én nem teszem a gyermekem és a saját magam érdekében.
2023. okt. 20. 07:30
 10/18 anonim ***** válasza:
10%
Na megint lelettünk pontozva amindent evő anyukáktól :D
2023. okt. 20. 18:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!