Kismamik ti esztek téliszalámit, kolbászt?
Figyelt kérdés
2009. okt. 8. 21:52
1/13 anonim válasza:
Én igen.
Nyers tojást nem.
Penészes dolgokat sem, halat sem, mert ezeket nem szeretem :P
2/13 A kérdező kommentje:
azért kérdezem mert a kolbász elvileg nyers hus, a téliszalámi meg gombával érlelt. (és elvileg az is nyers nem?)
a penészes meg lágy sajtokat is azért nem szabad enni mert gombával érlet jol tudom?
2009. okt. 8. 21:59
3/13 anonim válasza:
Igen, ezek nyers húsok, nekem azt mondta a doki, hogy ne egyek ilyeneket, de kicsit megfeledkeztem magamról, és nyers sonkát ettem. Sőt, penészes sajtot is eszem, mert szeretem, de semmi bajunk sincs.
4/13 A kérdező kommentje:
és mi bajunk lehetne töle? mármint a kicsinek...
2009. okt. 8. 22:08
5/13 anonim válasza:
semmi bajotok nem lesz tőle nyugodj meg!!!
Azért nem kell túlzásokba esni, de mikor jól esik nyugodtan ehetsz belőle.
Ha annyira káros lenne sok-sok kismaminak okozott volna már gondot. Arra figyelj, hogy friss legyen.
6/13 anonim válasza:
az én háziorvosom csak a nyers házi sonkát nem ajánlotta, mert botulizmust okozhat. A kolbászról, téliszalámiról nem mondott semmit. Különben hiába nyers hús, füstölve van, tehát megkészítették, tartósították, így nem hiszem, hogy gond lehet vele
7/13 anonim válasza:
Nem hiszem el! Mért ne ennénk. Előbb olvass, utána kérdezz!!! Bocsi, de néha olyan butaságot tudnak kérdezni.
8/13 anonim válasza:
Én is eszek mindent, kivéve a nyers tojás. Már ezt is nehéz megállni, mert anyukám isteni tartárt tud készíteni, amibe ez kell. De most nem készít szolidaritásból.
9/13 anonim válasza:
Nekem a házi orvos azt mondta ne egyek egyáltalán felvágottat az adalék anyagok miatt. A sógornőm szerint a nitritek ártanak a magzatnak. Nem tudtam, hogy a sajtok és a házisonka is gond lehet. :(
11 hetes kismama
10/13 anonim válasza:
A sajtok és a házisonka sem lehet gond, sem a téliszalámi, sem a kolbász. pasztörizálatlan tejterméket nem lehet enni, tehát lágysajtokat és nyers húst, tehát véres steaket és tatárbeefsteaket. Aki a sonkára azt mondja hogy nyers hús, az már elnézést, de hül...e. A pácolás, érlelés, füstölés u.a. mint a főzés. A sonka ami évekig el áll minden olyan elem eltűnt belőle ami bajt okozhat, hiszen akkor nem állna el. Egyetek sok krémest, meg csokit, az nem nyers :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!