Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg akkora baj, hogy nem...

Tényleg akkora baj, hogy nem igazán érzem, hogy mozog a baba?

Figyelt kérdés

Találkoztam egy ismerőssel.

Most írtóra rám hozta a frászt. Szabályosan lecseszett, hogy ha ilyenkor nem érzem, hogy mozog a baba, akkor ott nagy a baj. (21 hetes vagyok, elvileg 2 nap múlva 22 hetes)

Teljesen fel volt dúlva, hogy ő 16 hetesen már érezte, és olyan nincs, hogy én csak néha, nyugalmi helyzetben érzem őt. Akkor is olyan mintha buborékok lennének, furcsa érzés.

Aztán rá kontrázott és ezt írta:

"Nekem ez nagyon furcsa hogy nem érzed...

Szerintem a méhlepény elhelyezkedése és a túlsúly nincs hatással arra te mikor érzed. Hiszen azt is érezzük mikor mozog a gyomrunk korog morog hogy éhes....

Nekünk második baba és egyszerűen olyan nincs, hogy nem érzik a nők....

Egy gyerek lakik odabent, aki ilyenkor minimum 20 cm, olyan nincs hogy azt nem lehet érezni.

Amúgy nem is látszik rajtad a terhesség, nekem ilyenkor már dupla ekkora volt a hasam.

Én biztosan mennék kórházba, mert tuti baj van.... Ne légy felelőten!"

Erre nem tudtam mit reagálni, mert ő nem közeli ismerős amúgy.

Múlthéten voltunk orvosnál, ahol a baba "szökött" az ultrahang elől, belebújt a méhlepénybe (ami elől tapadt meg), de nem éreztem. Orvos azt mondtam hogy mivel vastag a hasfalam, ezért nem éreztem.

Szerintetek?

2023. okt. 17. 15:55
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
87%
Nekem anyósom ilyen, ha van valamiről tapasztalata az csakis úgy lehet másnál is, egyéb verzió nincs. Én olyan 17. héten kezdtem érezni a lányomat. A barátnőm meg csak a 23. héten, mégsem ijesztgettem hülyeségekkel, nyilván rendben van a baba ha az ultrahangon oké volt.
2023. okt. 17. 17:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ja, mèg a has méretéről: ennek végkèpp semmi köze ahhoz, hogy a terhesség egészséges-e vagy sem. Színtiszta alkati kérdés. Pl. azoknak a nőknek, akiknek hátrahajló méhe van, gyakran kisebb a hasuk, mint az előre hajlóknak, mert inkább befelé nő. Pl. anyám második terhessége valamikor a 6-7. hónapban kezdett látszani azoknak, akiknek nincs kifejezetten erre jó szeme, neki hátrahajló méhe van. Egy barátnőmnek meg akkora hasa lett a 28. hét környékén, hogy ha nem tudtam volna, mennyi idős terhes, azt hittem volna, hogy mindjárt megszül. Pedig zsírt alig szedett fel.

Vannak emberek, akiknek agyára megy a terhesség, komolyan…

2023. okt. 17. 17:20
 13/16 anonim ***** válasza:
Átlagban 18-20 hetesen kezdik el gyengén érezni a kismamák a magzatmozgást. Van aki előbb van, aki később, de átlagban 18-20hetesen és még csak gyengén. Semmit sem jelent. Ahogy a has mérete sem. Nekem a harmadik gyerekkel sem lett nagy hasam (az első kettővel sem), a szülőszobára akkora hassal mentem mint sokaknak 24-5 hetesen volt (rendszeresen annyira tippelték az utolsó napokban. Jah és "terheshasam" is félidő után lett csak, 18hetes uh-n a doki is megjegyezte, hogy azt se mondta volna meg, hogy terhes vagyok, nemhogy lassan félidős). Teljesen átlagos méretekkel születtek.
2023. okt. 17. 17:39
 14/16 anonim ***** válasza:
Leírod,hogy nem érzed a kérdés alapján. Majd a leírásba meg,hogy végül is érzed. :D csak én nem értem? Töröld az ilyet,ennyi.
2023. okt. 17. 17:42
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Idióta picsa! Mármint az ismerősöd.

A harmadik gyerekemet várom, az elsőt 21. héten kezdtem érezni, szintén mellső fali lepénnyel, a másodikat mellső fali lepénnyel a 16. héten. Most 16 hetes vagyok, hátsó fali lepénnyel és még nem érzem, de eszembe sem jutott, hogy baj lenne, használok egyébként szívhang hallgatót. A hasam sem nagyon látszik egyébként, pedig a másodiknál tök hamar látszott már. Minden terhesség más és más, ne parázz.

2023. okt. 17. 20:54
 16/16 anonim ***** válasza:

Én az elsőt 23, a másodikat 21-22 hetesen éreztem először. Szintén elől tapadt meg a lepény. Nem volt semmi baj egyik terhességemmel sem.

Egyébként nekem sem akarta elhinni senki :) miközben azt is képesek elhinni egyesek, hogy valaki már 10-12 hetesen érzi...

2023. okt. 17. 23:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!