Miért akkora kérdés mostanság a kismamák közt az hogy ki mennyit hízott? Szerintem kicsit túlzás ez nem? A baba a lényeg ilyenkor nem a mama!
Még mielőtt valaki lekiabálná a fejem nem azt mondom hogy hízni kell 20-30 kg-okat.De nem kell túlzásba se esni kaja terén:lehet mindent enni ami jólesik hisz az a lénye, csak mértékkel!
Sok zöldség,gyümi és kész! NEM KELL "speciális étrend"meg ilyen-olyan diéta!
Mert a csapból is az folyik, hogy ha fél kg többlet marad egy nőn akkor a férje fűvel-fával csalni fogja, mert joga van a karcsú szexpartnerhez. És a nő egy rossz szót nem szólhat, hiszen ha odafigyelt volna meg 2 héttel szülés után tornázott volna napi pár órát mint a hírességek, nem kellett volna máshová mennie.
Legalábbis az én baráti kökrömben főleg ez az irreális félelem van a háttérben.
Másik, hogy az orvosok is nagyon óvatosak. Inkább javasolnak diétát a kismamának már egy határértékes eredmény miatt, minthogy esetleg később bepereljék őket.
Tudjátok szerintem miért téma?
Mert terhesség jó esetben egy 9 hós projekt a te tested teljesen ugyan úgy él mint előtte, ez idő alatt táplál egy új életet( de ugye többek között erre lettünk kódolva)miért lenne indokolt ez idő alatt 20 30 kiló hízás? az 20 30 kiló TÖBBLET!
Na én pont egy ilyen súlyán-lovagolós kismama vagyok. Nem, nem a férjem miatt, mert pont ő mondja, hogy nem baj ha hízom: 1. szereti a pocakom, 2. a gyerek a fontos, 3. ő rendszeresen kondizik, fut stb, ha megszületik a kisfiunk majd segít a fogyásban.
Inkább magam miatt nem akarok túl sokat hízni. Félreértés ne essék, nem diétázom, annyit eszem (talán picit többet is), mint régen, de jönnek is fel a kilók, bár nem drasztikus mértékben. A cukrom, vérnyomásom és a saját önértékelésem miatt próbálok nem túlzásba esni, nem a média miatt vagy mert nem bízom a férjemben.
21hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!