Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhessg alatti depresszió?...

Terhessg alatti depresszió? Más is küzdött vele?

Figyelt kérdés
Nagyon magányos vagyok, a férjem egész nap, minden nap dolgozik, vállalkozása van. Én sajnos veszélyeztetett terhes lettem, így a munka már nem foglal le, itthon kell lennem egész nap. 20 hetes terhes vagyok és bár nagyon örülök a babának, mégis vannak napok ,mikor úgy ébredek, hogy remegek, belső feszültség van bennem, érzem. Haszontalannak érzem magam, mert ezt sem csinálhatom meg azt sem, mert ugye veszélyeztetett vagyok. Elkezdtem pszichiáterhez is járni és megtudtam, hogy nem én vagyok az egyetlen ezzel. Enyhe kedély javítót kaptam , amit alkalom szerűen kell szednem, pl az ilyen belső feszültséges, remegéses , rossz lelkiàllapotos napokon. És már előre rettegek, hogy jön a rossz idő, beszorulok a 4 fal közé és tényleg becsavarodok. Alig várom, hogy megszülessen a baba, hogy legalább újra legyen értelme felkelni minden reggel. Most nagyon mélyen vagyok sajnos úgy érzem, pedig ez rám nem volt soha jellemző. És körülöttem minden kismama pörög ezerrel , tesz vesz, én meg minden nap hulla vagyok, kedvtelen.
2023. okt. 15. 18:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Folyamatosan kéne szedned a gyógyszert (ha lehet), mert kifejezetten depressziós vagy. Beszélj az orvossal most. Mikor beszéltél utoljára? Kell pszichológus is, az orvos nem pszichológus. Mért nem vagy kapcsolatban a családoddal, barátaiddal? Mért kell, hogy a férjed másfélszeres munkaidőben dolgozzon, abnormális módon?
2023. okt. 16. 07:02
 12/13 anonim ***** válasza:

Én voltam így, ráadásul a második gyerekkel. Ott volt az első gyerek, aki igényelt volna, engem meg a puszta létezés kimerített. És még emellett dolgoztam (home office-ból, szóval amiatt sem kellett nagyon kimozdulnom), meg terhességi cukorbeteg voltam, szóval még az a stressz is ott volt, hogy ha néha elengedtem magam, akkor azzal mennyire ártok a babának. Borzasztó volt, és bár kifejezetten veszélyeztetett terhes nem voltam, de a 24-25. héten már kezdett nyílni a méhszáj és ezért a nőgyógyászom rám szólt, hogy próbáljam meg kímélni magam. A másfél éves matrica ölbebaba nagyobb gyerek mellett. Hát gondolhatod, mennyire jött össze, nyilván futottam utána meg emelgettem meg minden, amikor szükség volt rá, mert nekem is dolgozott a férjem, a nagymama ugyan elérhető és lelkes, de ő is dolgozik még, szóval ki más emelgesse és fusson a kisgyerek után, hogy ne üttesse el magát? És ez még nagy pocakkal rendesen fájt is, nem igazán volt egy jó pillanatom sem a második terhességemben a pozitív tesztet követően. A szülés legalább gyors volt, és ott mintha el is vágták volna. Minimális baby blues maradt hátra, de az megközelítőleg sem volt olyan, mint a terhesség alatti depresszióm. Ami fura, mert az első gyerekkel élveztem a terhességet, a másodiknál meg csak azt vártam, mikor lesz már vége ennek az ámokfutásnak.

De vége lett. Eljött a nagy nap, és elmúlt. 11 hónapja, és már abszolút önmagam vagyok. Boldog, örülök a gyereknek, van energiám is, és minden rózsaszín vattacukorfelhőben úszik. Szóval kitartást. Elmúlik. Tényleg.

2023. okt. 16. 08:50
 13/13 A kérdező kommentje:
Köszönöm 🙂!
2023. okt. 22. 01:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!