Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A sok megvonás másnál is...

A sok megvonás másnál is okozott depressziót?

Figyelt kérdés

GDM-em van sajnos, kikészít a sok számolás és megvonás. Terhességet leszámítva a nagylányom mellett néha chips-szel, sütivel, gyors kajával "jutalmaztam magam", ezek lelkileg mindig feltöltöttek. Ha nem lenne GDM-em sem ennék mondjuk ilyeneket a baba érdekében csak sütit, pizzát.

A méhlepényem nincs a legjobb helyen, így a szex is elmarad, bár a libidóm úgyis 0 mióta teherbeestem.

Kikapcsolódni készültem, de mindig elmaradt valami miatt. Pl lemondta a kültéri, táncos étterem a foglalást, majd beteg lett a kislányom, aztán esküvőre mentünk, de nem táncolhattam nagyon, nem ehettem. A nyaralásokon is csak depressziós lettem a svédasztal mellett + fürdeni sem igazán fürödhettem, mert görcsöltem a hidegvíztől.

Utálom magam, hogy nekem soha semmi nem jó és semmi nem tölt fel sajnos. A gyerekemmel szeretnék több időt tölteni, de azt sem tudok, mert a k**rva konyhában megy el a napom jó része a méringcséléssel, meg a ház rendbetételével, mivel mindig le kell feküdnöm közben olyan lassan haladok, hogy csak halmozódik minden.

Ez még átfordulhat pozitív hangulatba a terhesség alatt? Most a második trimeszterben vagyok.

Nagyon várom a kistesót, érte megéri, félre ne értsetek és persze tudom, hogy nehéz lesz, de ahogy nőnek remélhetőleg úgy lesz egyre könnyebb. Már a nagylánnyal is ég is föld a változás fél év alatt is.

2023. szept. 25. 17:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%
Második GDM-es terhességem csinálom. Jelenleg egy lassan egy éves gyerkőc mellett. U-tá-lom! Persze, a gyerkőcért mindent, de nagyon elegem van már a méricskélésből, meg hogy az az étel, ami eddig működött, egyszercsak kilövi a cukrom (ugyanígy bármilyen front, vagy egy nátha…). Arról nem is beszélve, hogy utálok főzni, eddig rendeltük az ebédet, de most muszáj sütni/főzni. Utálom, hogy a férjemmel nem ülhetünk be sehova enni, de még egy jó kávéra sem, mert sehol nincs cm kókusz/mandulatej…
2023. szept. 25. 18:55
 2/15 anonim ***** válasza:
80%
Gondolom hozzáállás kérdése. Én napi 4 inzulinnal sem éreztem ezt terhesen és valódi cukorbetegként, plusz tej- tojásallergiásként, életem végéig tartó diéta mellett is élvezem az életet és a svédasztalt.
2023. szept. 25. 19:10
 3/15 anonim ***** válasza:
88%
6. éve csinálom ezt a diétát, azért, hogy végre gyermekünk lehessen. Most várandósként még jobban oda kell figyelnem, nincs bűnözés és bár nehéz, depressziót egyáltalán nem okoz. A babának is és nekem is ez az érdekem, engem ez visz előre.
2023. szept. 25. 19:30
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
Nekem egy ismerősöm,akinek inzulin is kellett a terhesség alatt mindig mondta,úgy fogja fel,hogy ez vége lesz,egy időszak csak. Gondolj erre kérdező,hogy nemsokára ehetsz bármit is. Mit csinálnál,ha életed végéig cukros lennél?
2023. szept. 25. 19:34
 5/15 anonim ***** válasza:
51%
Bocs, de ez hiszti.
2023. szept. 25. 20:17
 6/15 anonim ***** válasza:
52%

Első nekifutásra odáig olvastam hogy sütit meg pizzát eszel gdm-el... aztán az első sokk után nekifutottam újra és végigolvastam.

Gratulálok! Szegény gyerek..

Tudod mennyi olyan nő van akinek már a teherbeesés előtt diétázni kell, és nem picsognak?

Vagy mennyi olyan van akinek végig feküdni kell terhesen? Esetleg a kórházban kell feküdni hónapokig a szülés előtt?

S O K

És feltalálja magát a legtöbb.

Abba belegondolsz, hogy mennyi egészségügyi problémája lehet a gyerekeknek abból ha te félvállról veszed a számolgatást..?

Én 1-es típusú cukorbeteg vagyok, egész életemben " diétáztam" bár nekem nem megerőltetés, mert nem emlékszem rá, hogy volt másképpen.

A magzatod - ha te nem tartod a diétát - későbbiekben nagyobb eséllyel lesz 2.t.cb. inzulinrezisztens, elhízott és még életveszélyes állapotba is kerülhet a születése utan...

Ezt szeretnéd neki?

2023. szept. 25. 20:36
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

"néha chips-szel, sütivel, gyors kajával "jutalmaztam magam"

Ha nem lenne GDM-em sem ennék mondjuk ilyeneket a baba érdekében csak sütit, pizzát.

Tehár süti helyett sütit, gyorskaja helyett pizzát ennél. Becsülendő hogy legalább a chips elmaradna. :DD

2023. szept. 25. 20:47
 8/15 A kérdező kommentje:

1-es: Igen! Délután, uzsira egy kevés tej a kávéval úgy tudom belefér.🙃 Bár én is mandulatejjel iszom inkább, de abból is figyelni kell melyik fajtát veszem, a maltodextrin (talán ez a neve) összetevő hiába 0 ch megdobja a cukrot pillanatok alatt.

A baba érdekeit nézem, ez visz előre, de attól nehéz. Főleg, hogy amúgy is IR-em van, így szülés után sem biztos, hogy majd visszaáll a cukrom. Nekem egész életemben a nassolás/evés fontos szerepet játszott. (Biztos lelki oka van.) Mint másnak pl a kertészkedés, a sport stb. Sok ember lazán diétázik, mert nem kötődött ennyire furán szorosan az evéshez, de én igen. Engem lelkileg nagyon feltöltött. Bőven terhességek előtt is ha megkívántam valamit és valaki már elvitte előlem volt 1x, hogy elsírtam magam.

7-es: Most nem értem egy egészséges terhességnél néha egy isler vagy egy jó minőségű margarita nápolyi pizza miért ne férne bele?🤔 Azért nem lehet ezeket összehasonlítani a KFC-vel, mekivel, zacskós levesekkel, chips-ekkel, széttartósítószerezett csomagolt édességekkel.

2023. szept. 26. 05:57
 9/15 A kérdező kommentje:

6-os: Huh, akkor fuss neki az átolvasásnak még egyszer. Szerinted, ha rosszat akarnék a gyerekemnek b**zakodnék egész nap a konyhában? Megrendelném az első diétabarát heti étrendet pl a Teletáltól és kész. Ha nem tartanám a diétát fel sem tettem volna ezt a kérdést.

Igen, tudom sajnos mivel jár a GDM. A terhesség és szülés során is sok problémát okozhat. Az első terhességemnél is cukros voltam, ott minden egyes étkezést percre pontosan tudtam teljesíteni. Most a nagylány mellett ez nagyon nehéz, mert néha megcsúszom az idővel. Igyekszem nagyon nem elcsúszni, állandó rohanásban vagyok, ez sem könnyít meg lelkileg. Bűnözni ha bűnözöm az egy rendelt csirkés casadillában nyilvánul meg, amiben egy csomó csirke, zöldség és fehérlisztes tortilla van, a liszt miatt igyekszem ebédre enni és nem nagy mennyiségben. Ennyi. Kerülöm a csomagolt kenyereket, mert tele van tartósítószerrel, az édes dolgokat is bármennyire kívánom ritkán eszem, mert nem akarom "mérgezni" vele a babát. Nem is sminkelem magam rendesen mióta terhes vagyok. Idegen helyen nem eszem nyers zöldséget, hátha nincs megmosva stb. Nagyon is nézem a gyerek érdekeit, hidd el. Ez a dolgom, legjobbat akarom neki. Ettől még nem tartom magam rossz embernek, hogy nem repdesem az örömtől, mert nem ehetek, nem szexelhetek és nem mozoghatok, valamint még olyan nyomorult is vagyok, hogyha 4 év után elmennék valahová lazítani 3 akadály legalább elém gördül. Mindenki más.

2023. szept. 26. 06:13
 10/15 anonim ***** válasza:
40%
Gondolom nem volt még valódi problémád az életben, ezért hisztizel egy ilyen kis semmiség miatt.
2023. szept. 26. 07:37
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!