Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhessg alatti depresszió?...

Terhessg alatti depresszió? Más is küzdött vele?

Figyelt kérdés
Nagyon magányos vagyok, a férjem egész nap, minden nap dolgozik, vállalkozása van. Én sajnos veszélyeztetett terhes lettem, így a munka már nem foglal le, itthon kell lennem egész nap. 20 hetes terhes vagyok és bár nagyon örülök a babának, mégis vannak napok ,mikor úgy ébredek, hogy remegek, belső feszültség van bennem, érzem. Haszontalannak érzem magam, mert ezt sem csinálhatom meg azt sem, mert ugye veszélyeztetett vagyok. Elkezdtem pszichiáterhez is járni és megtudtam, hogy nem én vagyok az egyetlen ezzel. Enyhe kedély javítót kaptam , amit alkalom szerűen kell szednem, pl az ilyen belső feszültséges, remegéses , rossz lelkiàllapotos napokon. És már előre rettegek, hogy jön a rossz idő, beszorulok a 4 fal közé és tényleg becsavarodok. Alig várom, hogy megszülessen a baba, hogy legalább újra legyen értelme felkelni minden reggel. Most nagyon mélyen vagyok sajnos úgy érzem, pedig ez rám nem volt soha jellemző. És körülöttem minden kismama pörög ezerrel , tesz vesz, én meg minden nap hulla vagyok, kedvtelen.
2023. okt. 15. 18:16
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

De nem értem, depressziózás helyett miért nem haszn@lod ki ezt a pár hónapot, míg szabad vagy?

Én annyi könyvet elolvasnêk, ha lenne időm... vagy kêzműveskedj, mittudomén tanulj meg horgolni, varrni, ilyesmi.

Elszáll az a pár hónap aztán évekig alig lesz lehetőséged ilyenekre.

2023. okt. 15. 18:27
 2/13 anonim ***** válasza:
75%
Nem vagy haszontalan, mert épp egy gyereket hordasz ki. Ennél hasznosabb tevékenység a világon nincs! Orvos helyett inkább pszichológushoz "járj" online, és tarts virtuális kapcsolatot minél több emberrel, olvass, nézz előadásokat, hívjál barátnőket. Felelős vagy a gyereketekért, nem lustaságból nem dolgozol, hanem egészségügyi okokból.
2023. okt. 15. 18:31
 3/13 anonim ***** válasza:
Keress egy pszichológust akivel megkeresheted ennek a gyökerét, de addig: Próbáld átkeretezni a dolgokat a fejedben. Nem vagy haszontalan, orvosi oka van annak, hogy pihenned kell, amit a babádért megteszel. Nyilván egy pörgős, aktív embernek az ilyen kényszerpihenő okozhat frusztációt, ez normális (de foglalkozni kell vele). Ha hasznosnak szeretnéd magad érezni próbálj olyan dolgokat keresni, amit tudsz csinálni otthon, pihenve de van "látszatja". Mint amiket pl az első válaszoló is írt. Horgolj, varrj a babának dolgokat, csinálj dekort a szobájába, fess képet neki amit kitehetsz... Bármit, aminek van kézzel fogható eredménye. Vagy csak fessd, írd, énekeld, kiabáld ki amit érzel, hátha kicsit megkönnyebbülsz. Létező dolog a terhesség alatti depresszió, nem csak szülés után jöhet.
2023. okt. 15. 20:05
 4/13 anonim ***** válasza:

Így imádtam a terhességet..

Délelőtt megfoztem,délig rendbe szedtem a lakást,aztán déltől azt csináltam amit akartam .

Rengeteget olvastam,sorozatoztam...

2023. okt. 15. 20:16
 5/13 A kérdező kommentje:

Jó nektek, de engem most ebben az állapotban nem köt le a kézműveskedés, sem az olvasás. Én már a babát várok és nem az énidőt.

A pszichiáteremmel nagyon sokat beszélgetünk, akkor szokott ez segíteni. Pszichológushoz pluszban nem szeretnék járni.

Amúgy jók az ötletek, csak nekem nincs motivációm.

2023. okt. 15. 20:22
 6/13 anonim ***** válasza:
Milyen a házasságod? Hánytól hányig vagy egyedül? Nem mehetsz ki az utcára? Hétvégén, mikor a férjed otthon van, jobb?
2023. okt. 15. 22:16
 7/13 A kérdező kommentje:

Jó a házasságom. Reggel 7-tol este 7-ig dolgozik, kivéve hétfőn, akkor van a szünnap.

Miért ne mehetnék ki? Csak nincs kedvem és mivel most költöztünk ide ahol lakunk,így ismerős sincs, akivel tudnék beszelgetni.

Hétvégén pedig dolgozik a férjem.

2023. okt. 15. 22:37
 8/13 anonim ***** válasza:
Azért ne mehetnél ki, mert veszélyeztetett terhes vagy. De ha kimehetsz, akkor sétálni csak tudsz! Hát, milyen messze költöztetek az eddigi lakóhelyetektől? Milyen gyakran beszélsz a pszichiáterrel? Ha ilyen rosszul vagy, akkor folyamatosan kéne a gyógyszert szedni, ha az nem ellenjavallt terhességben. Alapból az ember azért képes ellenni egyedül nap közben!
2023. okt. 16. 00:13
 9/13 A kérdező kommentje:
Én ilyen vagyok most. Sajnos ez van.
2023. okt. 16. 00:35
 10/13 anonim ***** válasza:

Jó akkor nem tudunk segíteni .

Majd nemsokára megszületik a gyerek és lesz szorakozasod

2023. okt. 16. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!