Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egész nap egyedül vagyok...

Egész nap egyedül vagyok jogos a szomorúságom?

Figyelt kérdés
14 hetes kismama vagyok és a párom sosincs otthon. Mindig magam, egyedül vagyok ha csak nem találok ki magamnak programot. A munkabeosztása napokra van, tehát vannak neki a héten egész nap szabad napjai. De azt a másik gyerekével tölti. Egyik héten 1 napot tud velem lenni 3ig amég végez a gyereke az iskolából,aztán vele van estélig mert ott az anyuka dolgozik, másik héten 4 napot tudna de hétvégén nincs ki vigyázzon a gyerekre, és velem van 2 napot (3 óráig) már sokszor a magánytól sírok és magamba fordulok mert ez borzasztó hogy nincs kihez szóljak. Munkám van és örülök hogy dolgozhatok mert akkor emberek kozott vagyok. De mikor szabad napom van otthon töltöm az időt. Ti hogy viselnétek? Vagy csak én reagálom túl?
2023. szept. 17. 16:47
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Igen, azt észre vettük hogy nem akar az anyjának fájdalmat okozni azért is sokszor hátrál meg.

Párom nagyon sokszor próbàlt már találkozót össze hozni, de a gyerek sír, hisztizik ő nem akar. Erőszakkal nem akarja elém hurcibálni. Tehát nehéz a helyzet, többször beszéltem vele erről , oldja azt mondja de félek hogy nem fogja tudni.

2023. szept. 17. 21:37
 22/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem rosszból kérdező tényleg,de ez a felállás a terhesség előtt is megvolt,nem?:( Lassan 40-es barátnőm pont az ilyenekért vallja mindig,hogy inkább egyedül öregszik meg macskákkal,de elvált,gyerekes férfival soha. Nem szeretne második vagy többedik lenni a családi rendszerbe. Az a baj a közös gyereketek is a többedik lesz így,mivel neki már van. De ez már mindegy,nyilván. Amikor azt írod,hogy 3-ig van veled,utána megy a gyerekéhez meddig? 7-ig,utána gondolom vissza hozzád? Mit mond arra,hogy mi lesz a pici születése után?
2023. szept. 17. 21:58
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek kistestvért várod. Ez így egy vicc, a párod, a szülés után is ezt fogja játszani?
2023. szept. 17. 23:22
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem jogos.. Ott kezdődik, amit sokan mások is írtak, hogy terhesség előtt nem ez volt? Gondolom nem 2 hónapja ismered (bár csak futólag olvastam el a válaszokat).

Másrészt ha dolgozol, nem értem mit zavar. Neked is van dolgod, neki is, és tök jó hogy a gyerekével is tud/akar lenni.

Nekem a férjem munkája pl olyan, hogy sokszor alig látom, reggel megy, este jön, akár hétvégén is. De minden maradék időt minőségi módon igyekszünk eltölteni, és ö is a gyerekünkkel. Sosincs ebből vita, mert az elejétől ismerem a hivatását, munkáját és mert ő szereti, én meg őt (mellesleg már 12 éves a kapcsolat) ezert ezen sosem vitatkozunk. Babával, gyerekkel is sokat voltam/vagyok egyedül, de feltalálom magam, és hidd el nem ezen múlik a szeretet. Amúgy jobb is, ha barátkozol a gondolattal, mert egy “normál időbeosztású munkahely” mellett is 8-16-ig nincs otthon az apa, és ebből kifolyólag te még nagyon sokat leszel egyedül otthon a babàddal. Én mondjuk sosem unatkoztam.

2023. szept. 17. 23:47
 25/27 anonim ***** válasza:
66%

De hát pont ez az, ha lenne egy normál beosztású munkája a párjának, és nem lenne a gyerek, akkor legalább a hétvégéket együtt tölthetnék. Jelenleg viszont egyik héten 1 nap a hétvége (ami igazábólhétközben van a férjne, mert ugye 3 órától irány a gyerek), a másikon meg ugyan négy, de abból 2 napig a gyerekkel van a férj teljesen, másik kettőn meg 3 órától.

És nyilván pozitív, hogy ennyire foglalkozik az első gyerekével, de igazán tehetné ezt náluk is. Ha meg a gyerek nyávog, hát nyávogjon, nehogymár egy gyerek hisztije miatt szopjon két felnőtt, plusz hamarosan egy újszülött is.

2023. szept. 19. 23:50
 26/27 A kérdező kommentje:
A felállásunk úgy van hogy egyik héten 1 nap 3-ig (este jön haza 9kor), másik héten 2 napot 3ig. Nagyon kevés nekem. Nem azt akarom hogy a gyerek háttérbe szoruljon, de örülnék neki ha lenne közös program vagy akár pár órácskára tudnak velük lenni, az is feltöltene.
2023. szept. 21. 05:35
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Itt nyilván a párod kezében van a megoldás, csak annyi kell, hogy a gyerekre nálatok vigyázzon. Nem írod, milyen idős, de már iskolás, viszont még vigyázni kell rá, szóval én olyan 6-10 évesre tippelek. Egy ekkora gyerek hisztijét figyelmen kívül lehet hagyni ebben a dologban, nem lesz semmi baja, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő akarja. Aztán az első pár alkalom után talán azt is belátja, hogy nem vagy egy kiállhatatlan boszorkány.
2023. szept. 22. 18:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!