Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi cukor! Kétségbe...

Terhességi cukor! Kétségbe estem. 34hetes kismama vagyok. Eddig nem volt cukrom. (25 hetesen voltam terhelésen először) Orvosom most elküldött terhelésre, megint. Hát most pedig lett cukrom. Ártottam? Kérdés lent.

Figyelt kérdés
Teljesen kétségbe estem. Eddig úgy tudtam minden rendben. Figyeltem az étkezésre, nem is híztam, baba méretei is jók, magzat víz rendben, lepény rendben. Viszont hetente 1x-2x ettem édeset, volt hogy sokat is (illetve így, hogy kiderült hogy cukros vagyok, gondolom, hogy sok volt). Kérdésem: ha szülésig mindent betartok. Nem eszek édeset, számolom a CH-t, mérem a cukrom hogy határérték alatt legyen, ugye nem lesz baja a babának? Erre sajnos választ nem kaptam senkitől. Azért kérdem itt meg. Már ez a 2 nap alatt annyi mindent olvastam. Össze vagyok zavarodva. Félek hogy már árthattam a babának.

2023. szept. 2. 16:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
36%

"Tuti, hogy kb soha nem vittél be egyszerre ennyi gyors felszívódású szénhidrátot."

Két kicsi kakaós csigában több ch van....

2023. szept. 2. 22:25
 22/26 A kérdező kommentje:
Köszi a többi válaszolónak is. Utolsó, esetleg segíteni is tudsz, vagy csak idézgetni?
2023. szept. 2. 22:40
 23/26 anonim ***** válasza:
45%

Kérdező, nyugodj meg, egyáltalán nem rosszak az eredményeid. Semmi okod nem volt kerülni az édességet eddig, sőt nagyon erényes dolog volt csak ritkán enni. Nem valószínű, túl magas lett volna a cukrod a terhelésen kívül. Ne legyen bűntudatod. Az átlagnál jobban aggódik az orvosod a témán, és beparáztatott, nem kell. Ha tényleg gáz lenne, akkor 8-9 vagy több lett volna a 2 órás. Plusz látszott volna az uh-n.

Azért a plusz odafigyelés, otthoni mérés nem árt, de ne stresszelj rajta.

2023. szept. 2. 23:10
 24/26 anonim ***** válasza:
67%

Visszatérve az emlegetett kakaós csigára. A szénhidrát nem mind glükóz, a többi lassabban szívódik fel, nem csinál akkora csúcsot. Plusz a szervezet nem képes sokkal több glükózt felszívni egy óra alatt, talán 60 g/óra glükóz tud felszívódni emlékeim szerint. A rendes cukornak a fele glükóz, a többi fruktóz, lassabb felszívódású. Lassít, ha nem éhgyomorra eszed, és ha nem ücsörögsz utána, hanem csinálod a dolgod.

Ezért nem valószínű, hogy akár két kakaós csiga után is olyan magas csúcs alakuljon ki, mint a terhelésen. Ez egy mesterséges mérés, ha az informatikában lennénk, úgy mondanánk, benchmark teszt. Kiszűrhető vele a baj, mert szabványosított, de nem életszerű. Normális étkezéssel sosem lesz ilyen magas.

2023. szept. 2. 23:20
 25/26 anonim ***** válasza:
2023. szept. 3. 07:17
 26/26 A kérdező kommentje:
Köszi szépen nektek is. 😊
2023. szept. 3. 09:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!