Terhességi cukor! Kétségbe estem. 34hetes kismama vagyok. Eddig nem volt cukrom. (25 hetesen voltam terhelésen először) Orvosom most elküldött terhelésre, megint. Hát most pedig lett cukrom. Ártottam? Kérdés lent.
Egy barátnőmnek is mennie kellett 34. héten minden előzmény nélkül, és rossz is lett az eredménye, úgy, hogy az első jó volt.
Ez Szoknok-megye.
Kérdező!
Erre csak annyit lehet írni, hogy majd kiderül. Vagy nem.
Visszamenni az időben nem tudsz, tartsd a diétát mostantól, ennyit tehetsz.
Az rajtad nem segít, hogy nálunk az orvosok arra fogják a gyerekem idegrendszeri problémáját, tanulási nehézségét, hogy valószínűleg cukros voltam. Határértéken volt a terhelésnél. Második terhességnél szűrtek csak ki, akkor nézték az előzményeket és "jöttek rá erre".
Nyilván akinek már az első terhelése rossz, azt nem terhelik még egyszer, mert minek? A terhelés a GDM szűrésére van. Ha már kiderült, akkor nem terhelni kell, hanem diétázni és vércukrot mérni.
Alacsony kockázatú terheseknek 24-28. hét között kell terhelésre menni.
Ha valaki magas kockázatú (35 év feletti, ikerterhes, családban van 2TDM-es, előző terhességnél GDM-es volt, 30 feletti a BMI-je stb.), akkor előrehozott kell a 14-16. hét között, és ha az rendben van, akkor ismételni a 24-28. hét között.
Ha az is rendben van, akkor egyéni mérlegelés alapján a doki elküldhet még a 30-32. hét között (pl. halmozott rizikófaktorok, határértéken lévő előző terhelés, cukorbetegségre utaló UH eltérés stb.)
Örülj neki, hogy kiderült. Sok helyen az előrehozott OGTT is elsikkad, a III. trimeszteri meg pláne.
Nálunk is csak 1x van 24-25. héten,megyeszékhely nagyváros.
Egyébként örülj,hogy kiderült és oda tudsz figyelni erre így. Ne aggódj és rágódj ezen szerintem.
Aki cumros annak van2x amugy 1x néznek terhelést.
Valószínű az előző se volr jó csak úgy a semmiből nem küld elvagy híznod kellett vagy valami oka tuti.volt.
Sztem.ha minden rendben akkor nem ártottál a babának.Valamint tartósan7 felett a káros mert a 7ből gyorsan lehet 10.
Ismerek olyat is akinek lett baj
A cukor miatt de ő nem tudott róla
Először: 4,8 volt az éhgyomori, 60perces 8,1 volt (erre mondta a doki, hogy figyeljek oda, amennyire tudok, de ez nem gond a 120p a lényeg-Nekem ezt mondták) a 120 perces 6 lett. Mondta h nem vagyok cukros.
Igazából rá kérdeztem most, hogy miért kell mennem újabb terhelésre, mert valóban nem értettem. Annyit mondott, hogy 33-34 hét körül mindenkit el küld újabb terhelésre. Biztos ami biztos. (Mostani eredmény: éhgyomori 5,1, 60perces 10,1 ami nagyon sok, 120p után 7 lett) Tegnap vettem mérőt. Azóta mérem. Eddig nem ment 7 fölé. Remélem ez így is marad. Mert tényleg nem híztam. Illetve híztam 5 kg-t, de szerintem ez nem sok. Bár javítsatok ki ha tévedek. Első baba lesz. Ha Isten is úgy akarja akkor a másodiknál már okosabb leszek és végig oda figyelek! Csak nagyon fájó pont ez nekem, főleg itt a végén, hogy mióta lehet ez?! És csak bízni tudok abban, hogy eddig nem ártottam a babámnak. Higgyétek el, én nagyon nem a szabályszegők csoportjába tartozom, bár hibázok! Első nagy hiba, hogy az első terhelés után ettem édeset. De nem mondták hogy nem szabad, én meg nyugodtan el voltam és nem néztem utána. Szégyellem magam, dühös vagyok, és el keseredett. Köszönöm a válaszaitokat. Azért jól esik, hogy ilyen rövid idő alatt ennyien írtatok. 🙂
Magyarul semmi bajod. Ha a 2 órás érték 7,8 fölött lenne az lenne sok.
Nyugodj meg. Ha neked reggel, 75 gr hipergyors felszívódású szénhidrát után 1 órával csak 10,1 a cukrod, akkor normál étkezés mellett egészen biztosan jók az értékeid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!