Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Aki dohányzott,hogy birta ki...

Aki dohányzott,hogy birta ki terhesség alatt,hogy ne gyújtson rá?

Figyelt kérdés
2023. aug. 1. 10:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
98%
Már teherbeesés előtt érdemes abbahagyni a dohányzást. Egyébként meg önuralom és akarat.
2023. aug. 1. 10:14
 2/16 anonim ***** válasza:
94%
Én 12 éve dohányoztam, amikor teherbe estem gyógyszer mellett. Nem volt kérdés, tudtam hogy ártok ezzel neki, és sokkal nagyobb volt az iránta érzett szeretetem már akkor, minthogy dohányozzak. Tényleg olyan volt, mintha egy gombot át kapcsoltak volna az agyamban. Nem mondom, hogy sose fordult meg a fejemben, hogy most fúúú de rágyújtanék, de aztán kerestem valami elfoglaltságot, és 2-3 hét múlva már könnyebb volt. Az megkönnyítette a dolgot, hogy párom is velem együtt abbahagyta(pontosabban sem otthon, sem a közelemben nem dohányzott)
2023. aug. 1. 10:19
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
Én is dohányoztam terhesség előtt, de kb. ahogy jött a reggeli rosszullétes, hányós időszak már azt sem bírtam elviselni, ha valaki mellettem rágyújtott. Szó szerint undorodtam a szagától egész 2. trimeszterben. Utána pedig ahogy elmúlt a reggeli hányinger, szagundor örültem, hogy segített lerakni a cigit. Nem igazán gondoltam arra, hogy szívesen rágyújtanék. Ez tartott egészen addig míg szoptattam.(sajnos nem sokáig sikerült)
2023. aug. 1. 10:28
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
8 éve cigiztem, mikor eldöntöttük, hogy gyereket szeretnénk kb 2 év múlva. Én már akkor letettem, mert fontosabb volt, hogy egészséges szervezetben növekedjen a saját gyermekem. Ilyen céllal teljesen könnyen ment. Letettem, és nem gyújtottam rá többet. Mikor terhes lettem, rendesen émelyegtem is a cigifüsttől, ha valaki előttem ment az utcán, és cigizett, le kellett maradnom, mert nem bírtam meglenni mögötte, pedig amúgy bírtam előtte.
2023. aug. 1. 10:49
 5/16 anonim ***** válasza:
55%
Kíváncsi lennék azoknak az intelligenciahányadosára, akik úgy vannak vele, hogy ohh még szívom, amikor majd teherbe esek, majd megpróbálom lerakni, vagy sikerül, vagy nem. 🤦🏻‍♀️
2023. aug. 1. 10:55
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Amikor dohányzol, akkor az összehúzza az ereket (ezért okoz a dohányzás érszűkületet pl. lábban vagy szívproblémákat vagy ínysorvadást), és ugyanezért a baba is fulladozik és kevésbé fejlődik. Előbbit ultrahangon lehet is látni, szerintem tuti videót is találsz róla. De szerintem elég erre gondolni ahhoz, hogy ne érje meg.

Egyébként meg persze születhet ennek ellenére látszólag egészségesen (bár függőként születik meg, szóval ha csak sírós, majd ennek is betudhatod), aztán később lesznek vele problémák a suliban vagy felnőttként lesz krónikus beteg és agyalhatsz, hogy akkor most te vagy-e az oka.

És ha a párod dohányzik, az is káros közvetve. Míg ha ketten együtt teszitek le, akkor meg tudjátok támogatni egymást. Akkor nem csak mind egészségesebbek lesztek, hanem jó példát is tudtok mutatni.

[link]

2023. aug. 1. 10:58
 7/16 anonim ***** válasza:
78%
Mondjuk az értelmesebbje már gyermekvállalás előtt leszokik, mert képes felfogni, hogy a magzatnak baromira nem tesz jót. És értelmes embernek fontos a saját kívánt terhessége és magzata…
2023. aug. 1. 11:12
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Megtudtam és abba hagytam...ennyi ha gyereket akarsz és egészségeset akkor nincs gond menni fog
2023. aug. 1. 12:16
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Nehezen. De fél évvel előtte napi 5 szálra csökkentettem az adagom, mikor még nem is próbálkoztunk. Próbálkozás alatt el akartam hagyni, de csak pozitív tesztnél sikerült.

Bár a napi 4 kávé sokkal jobban hiányzott terhesség alatt, de azt legalább reggelente lehetett 1x.

2023. aug. 1. 12:58
 10/16 anonim ***** válasza:
49%
Volt már olyan kérdés, hogy lett-e valami a gyerekkel, akiknél dohányoztak terhesség alatt. Szinte majdnem mindenki írta, hogy aszthmás lett. Én ezt nem kockáztatnám meg.
2023. aug. 1. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!