Ha a terhesség olyan nehéz, hosszú, kimerítő és rosszullétekkel jár, miért hívják sokan áldott állapotnak, és csodálatos időszaknak?
Mindenki máshogy éli meg?
Vagy a kettő nem zárja ki egymást?
Nem tudom másoknál hogyan volt. Nekem semmi féle rosszullétem nem volt. Viszont két terhességemnél feküdnöm kellett kb. a hatodik hónaptól, mert kezdett kinyílni a méhszáj. Ennek ellenére Nagyon szerettem áldott állapotban lenni, érezni a baba mozgását, növekedését!!
Nem aludtam rosszul, nem fájt semmim.
Nekem igazából addig volt sokkal jobb, amíg bent voltak. De utána a gyermekágy, meg az összeszokás a babával sokkal nehezebb volt. A szoptatásról nem is beszélve!!
2x voltam terhes, és én borzalmasan éltem meg a terhességeket, de van, aki jól éli meg.
Áldott állapotnak inkább átvitt értelme van, mint hogy gyermekkel vagy megáldva. Csodálatos is, hiszen egy élet növekszik. De hogy nem kellemes, részemről az is biztos volt, erre meg a terhes szó illik.
Maga a gyermek egy csoda/áldás.
Így amikor valaki várandós lesz, áldott állapotnak nevezik.
Ugyanakkor van másik neve is: TERHESSÉG. Ez magába foglalja mindazt a sok nehézséget/terhet, ami ezzel az állapottal jàr.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!