Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kb. 6 hetes terhes vagyok....

Kb. 6 hetes terhes vagyok. Eléggé magas a pulzusom: 90-95 körüli. Ez nagy baj? Hogyan lehetne ezen segíteni?

Figyelt kérdés
2008. jan. 6. 17:55
 1/5 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem mindenképpen az orvosod véleményét kérd,mer a terhesség alatt felügyelik majd a vérnyomásodat,de ni titkold el,mert az neked is és a babának is nagyon árthat.

Nekem a barátnőm magas vérnyomásos volt végig-bár neki súlyproblémák miatt,és végig gyógyszert kellett szednie,hogy a baba megmaradhasson.Szép egészséges kislányuk van,immár 1.5éves.

2008. jan. 6. 18:07
 2/5 anonim ***** válasza:
30%
Szia! Én még elvileg nem vok terhes, de remélem, hogy pár nap múlva már kiderül, hogy igen! :)) Nekem is magas a pulzum, én sokáig szedtem CONCOR neű gyógyszert, de most azt neked nem ajánlom, szerintem kérdezd meg a dokidat, vagy a védőnődet! Sok sikert! :))
2008. jan. 6. 18:08
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én citromfű teát iszom, (nekem is kb 95 az átlag) azt lehet egész terhesség alatt, elég napi 1 bögrényi egyenlőre. A nődokim mondta, hogy figyelni kell rá,mert a terhesség vége felé újra előjöhet, vagy állandósulhat a magas pulzus. Ha 100 fölé megy akkor el kell menni ekg-ra (beutaló háziorvostól)a kötelezőn kívül. Ott nem tudom mi lesz, eddig 1x ment fel 152-re (!) a pulzusom, de a citromfű tea levitte rövid időn belül 85-re, így még az ekg-s helyzet előtt állok.
2008. jan. 6. 19:11
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem terhesség alatt normális a magasabb pulzusszám, minden irodalom ezt írja, igaz a 16. hét után. Nekem mindig 72-72 volt, most 18 hetesen 95-99, de egyáltalán nem estem kétségbe. Néz meg akármilyen irodalmat, a szív 50-60%-al többet dolgozik, hogy a babát is ellássa. Ehhez elengedhetetlen a pulzus megnövekedése.
2008. jan. 6. 20:00
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Teljesen normális a megemelkedett pulzus szám.De nálad talán kicsit korai lenne még.Besze´lj az orvosoddal,de szereintem semmi gon.Nekem mindíg 100 körüli,de én már a ve´ge´n járok.Jó bbavárást.

38hetes kismama.

2008. jan. 6. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!