Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi időközönként nézettétek...

Mennyi időközönként nézettétek a toxoplazmát, aki nem volt védett?

Figyelt kérdés

Sajnos eddig nem estem át rajta.

Viszonylag régen nézettem meg, a 12.héten. Màjus első napjaiban. És most megyek hétfőn újra. Kicsit tartok hogy sok idő telt el, remélem nem lesz semmi baj. Nagyon igyekeztem vigyázni, de azért főztem, ettem itt ott gyrost vagy bármit (érdekes akkor pont nem jutott eszembe csak utólag parázok) meg virágot ültettem, stb stb. Mondjuk minden évben ültetek virágot és macskánk sincs, gyümölcs zöldséget mindig megmosok, hússal is vigyázok. Csak mégis parázok.

Néhàny helyen azt olvasom 2 havonta kell levetetni (ebbe még visitva bele is férek) de sok hekyen viszont 4-6 hetet írnak. Ha véletlen elkaptam mondjuk 4-5 hete akkor már lehet nem is tudnak segiteni rajta?

(Igaz 2 genetikam tul vagyok, es minden rendben volt, de ugy tudom a toxoplazmának nincsenek uh jelei) sajnos ugye a fertőzés meg tünetmentes.

Eléggé izgulok, de remélem csak feleslegesen. :/

2023. júl. 9. 17:27
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
69%
Nem értem a sok nem is nézték választ. Nekem benne volt az első trimeszteri vv-Ben, és nem kértem. Negatív lett. 3-4szer kérte a doki terhesség alatt.
2023. júl. 9. 21:39
 22/33 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a trimeszterenkénti vérvételben van benne (önkormányzat állja a vizsgálatot).

10. héten voltam az elsőn, negatív lett, 24. héten megyek a következőre.

Ha 30 évig kóbor macskákat simogatva, bokorról mosatlan gyümölcsözve nem sikerült elkapni, akkor odafigyelve mennyi az esély rá hogy pont ebben a 9 hónapban (ha első 10 hetet leszámítjuk akkor 7 hónapban) kapjuk el...

2023. júl. 9. 21:51
 23/33 anonim ***** válasza:
100%

Nem mindenhol foglalkoznak ezzel.

Nekem legutóbb a vizeletet meg a PM működést sem írták rá a beutalóra...

Nem is néztem, csak mikor adtam volna le a vizeletet, mondták, hogy ez nincs is rajta. 😡

Ja, és pm alulműködésem van, tehát nem mindegy az eredmény.

Idióták.

2023. júl. 9. 21:58
 24/33 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk az állami vérvételnél biztos nincs benne (Debrecen), és se az sztk-ban, se a magándokimnál nem mondta senki, hogy nézzük meg...

Én ráadásul kertészkedtem is, eszembe se jutott, hogy nem kellene :S

2023. júl. 9. 22:29
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Nekem az államiban nézték az első vérvételnél (János kórház), cytomegalo-akármit és még valamit (talán hepatitist?) néztek. Én is csodálkoztam, hogy negatív lett, mivel kertes házban laktunk 6 éves koromig, kijárós macskákkal, folyóvíz és wc csak az udvarban volt, és macskakakitól kezdve levelibékán át földből kihúzott és nadrágba törölt nyers sárgarépáig bezárólag minden volt a számban életem első 6 évében, és mégsem. Én sajnos elvetéltem a 6. hét előtt, de ha jól értettem a kötelező vérvételek részeként ezt nézték volna ismételten. Fura, hogy ezek szerint nem a rutin része mindenhol?
2023. júl. 9. 22:45
 26/33 A kérdező kommentje:

Igen, sajnos sok baj van a vizsgálatok körül. Ha nem néz körbe magának az ember, akkor csomó minden ki tud maradni.

Pl a tsh nekem sem volt benne a vervetelben, de én végül magánba mentem, így kértem.. mert én is ugy tudom hogy fontos. A torch panelt is baratnőktől tudtam miért lényeges, bár az orvos elküldött, de onnantól már az én dolgom hogy “mit kezdek vele”. Ugyanis itt hiába lenne esetleg fontos, se a maganorvos, se a háziorvos nem ad hozzá beutalót.. és lehet hogy pici az esélye elkapni, de én ugy vagyok vele, biztos ami biztos, inkább rászánom a dolgokat.

Azért nem kell talán annyira izgulni a kerteszkedéstől ám. De mindig nagyon kell figyelni a kézmosásra, stb. Amiket írtak mások is.

2023. júl. 10. 00:10
 27/33 anonim ***** válasza:
Gyerekkoromban kinti macskánk volt vagy három, és is szedtem össze kóbor macskakölyköt. Egész nyáron sárpogácsát gyúrtunk a kertben, és nem rohangáltunk kezet mosni, mosatlanul ettük a gyümölcsöt is. Mégis negatív lett a toxoplazma tesztem az elsô terhességnél. Másodiknál már nem is nézettem. Pedig van két csak bent tartott macskánk is itthon.
2023. júl. 10. 07:22
 28/33 anonim ***** válasza:

21..

Mert normàl esetben nincs benne.

Magànorvosnàl sem volt benne, pedig fel is vetettem, mivel van macskãm..

2023. júl. 10. 07:22
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is falun nőttem fel, 25 évig mosatlan zöldségeket ettem, macskákkal játszottam, ott homokoztam, ahova a macskák wc-zni járnak, és nagyon meglepődtem, mikor azt az eredményt kaptam, hogy nem estem át rajta. Az állatok (nem csak macskák) is csak 2 hétig ürítik a kórokozót, és ők is örökre védettek lesznek, szerintem nem olyan egyszerű ezt elkapni. Én megkérdeztem a nőgyógyászomat, hogy most akkor 4 hetente menjek vérvizsgálatra, és szó szerint azt mondta, ha eddig nem sikerült, miért pont most kapnám el, trimeszterenként egyszer elég vizsgálni. Amúgy javítsatok ki, ha rosszul gondolom, de szerintem a gyrosos büfében használt zöldség nem sok macskát vagy egyéb gazdaállatot láthatott.
2023. júl. 10. 08:05
 30/33 anonim ***** válasza:
100%
Én is kikértem az orvosom tanácsát rögtön a terhességem legelején, hogy szűressünk-e rá (cicám is van, bár ő kevésbé veszélyes, mint a mosatlan zöldség/gyümölcs), de ő azt tanácsolta, hogy valójában felesleges állandóan nézetni. Sőt, ahogy ő mondta, az is mindegy, hogy negatív vagy pozitív a teszt, akkor is ugyanaz a teendő: alaposan megmosni mindent, nyerset nem enni és más tisztítsa a macskaalmot, ennyi.
2023. júl. 10. 11:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!