Mennyi időközönként nézettétek a toxoplazmát, aki nem volt védett?
Sajnos eddig nem estem át rajta.
Viszonylag régen nézettem meg, a 12.héten. Màjus első napjaiban. És most megyek hétfőn újra. Kicsit tartok hogy sok idő telt el, remélem nem lesz semmi baj. Nagyon igyekeztem vigyázni, de azért főztem, ettem itt ott gyrost vagy bármit (érdekes akkor pont nem jutott eszembe csak utólag parázok) meg virágot ültettem, stb stb. Mondjuk minden évben ültetek virágot és macskánk sincs, gyümölcs zöldséget mindig megmosok, hússal is vigyázok. Csak mégis parázok.
Néhàny helyen azt olvasom 2 havonta kell levetetni (ebbe még visitva bele is férek) de sok hekyen viszont 4-6 hetet írnak. Ha véletlen elkaptam mondjuk 4-5 hete akkor már lehet nem is tudnak segiteni rajta?
(Igaz 2 genetikam tul vagyok, es minden rendben volt, de ugy tudom a toxoplazmának nincsenek uh jelei) sajnos ugye a fertőzés meg tünetmentes.
Eléggé izgulok, de remélem csak feleslegesen. :/
Csak ezen az oldalon hallottam erről eddig. Senkit nem is ismerek, aki egyszer is csináltatott volna ilyen vizsgálatot.
Második gyerekemet várom.
Nekem se neztek egyszer se, orvos, vedono meg se emlitette.
Most nem tudom, hogy ez mennyire volt felelotlenseg vagy sem, passz. Allitolag nem olyan egyszeru azt elkapni.
Gyakorin olvastam rola eloszor egyebkent, mar szules utan 😂
Jó mondjuk azt olvasni, hogy nem olyan egyszerű összeszedni.
Nekem az orvosom levetette a TORCH panelt. Igaz fizetős volt, de nem bántam. Rubeola ellen be vagyok oltva, cytomegalo viruson átestem. De a Herpes simplex 1-2 meg a toxoplazma kimaradt. Azt mondta emiatt a herpes miatt nem kell izgulni ha monogám kapcsolatban élünk. Így csak a toxoplazma maradt. Csak aztán annyi minden volt az elmúlt 2 hónapban (munka, vizsgálatok, család, stb) hogy teljesen elfelejtettem.
Én azért megnézetem, de örülök a válaszolók közül senkinek sem volt baja belőle.. maradjon is így.😊
(Egyébként gyerekként én is kb a földről ettem, meg kb csak a kutya macska fenekét nem nyaldostam😂 megse estem át rajta..remelem most is a legjobbakat)
Egyébként ha valaki terhesség előtt nem esett át rajta, és terhesen kiderül, hogy igen, egyáltalán tudnak valamit tenni?
Úgy tudom, a magzatot károsítHATJA, úgy, hogy az anya semmit nem vesz észre belőle.
Vagy ez ilyen utólag is jó tudni már dolog? Mert így nem hiszem, hogy kezelni tudnák, már ha van erre egyáltalán bármiféle kezelés magzatnál (?). Főleg ha 2 havonta kellene levetetni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!