Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Háziorvoshoz milyen időközönké...

Háziorvoshoz milyen időközönként kell menni?

Figyelt kérdés
Mikor kell Kerni pl beutalót laborra? Már volt egy laborom a 9. Heten.
2021. nov. 17. 18:52
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
A védőnő mindenben segít, mindenről tájékoztat. Azért sem írok konkrétumot, mert nálunk itt először a 16. héten javasolt a labor, hamarabb nem. Eltérő lehet.
2021. nov. 17. 19:03
 2/9 anonim ***** válasza:
79%
Nálunk úgy van, hogy van egy beutaló oldal a kiskönyvben. Ezt a terhességem elején kitöltötte a házi orvosom, ami miatt többet oda nem is kell mennem, minden vizsgálatot elvégeznek így :)
2021. nov. 17. 19:08
 3/9 anonim ***** válasza:
60%
35 hetes vagyok, de a háziorvosnál még nem voltam, és nem is kell mennem semmiért. Minden beutalót a nőgyógyász ad, a többit meg a vedonovel intezem.
2021. nov. 17. 19:17
 4/9 anonim ***** válasza:
72%

Nekem pl a nődoki nem adott beutalót, csak a háziorvos. A kiskönyv kitöltött oldalát pedig nem fogadja el a labor.

Trimeszterenként 1 labor van.

De a kiskönyv elején benne van, mikor milyen vizsgálatok vannak.

2021. nov. 17. 19:23
 5/9 anonim ***** válasza:
20%
Egyszer sem voltam a háziorvosnál, pedig 4 gyerekem van.
2021. nov. 17. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Nálunk úgy van, hogy miután a nőgyógyász megállapította a terhességet, el kell menni a háziorvoshoz, ő adja a beutalókat, majd az eredményeket vissza kell vinni. Ilyenkor mindig vérnyomást mér, egyszer le kellett tolni a nadrágomat és megnézte a lábaimat is.
2021. nov. 17. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:
72%
Nekem is csak az elején kellett mennem, lepecsetelte a kis könyvem egyik oldalát ahol a vizsgálatok vannak felsorolva és ennyi. Ja meg ott volt EKGm is. Vérnyomást védőnő mér és vizeletet is védőnő néz.
2021. nov. 17. 22:00
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg a háziorvosnak is van kötelező kitöltendő része a kiskönyvben, így menni kéne hozzá a terhesség elején. Én mindkét terhességnél 1x voltam nála, az első trimeszterben, ő csinálta meg az EKG-t is. Aztán hozzá már nem kellett mennem.
2021. nov. 17. 22:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A védőnő első felkeresése után mentem hozzá, hogy írja be az adatait és pecsételje le az 5. oldalt a kiskönyvben. Kérdeztem, azt mondta ezután csak akkor menjek hozzá, ha őt érintő problémám van, beutaló kell valahova, táppénz, stb.

Magán nőgyógyász nem ír beutalót sehova, ezért ilyen esetben nálunk nélkülözhetetlen, hogy legalább egyszer bemenjen az ember a háziorvoshoz. Amúgysem árt, ha tud róla, hogy terhes vagy.

2021. nov. 18. 08:32

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!