Mennyi időközönként nézettétek a toxoplazmát, aki nem volt védett?
Sajnos eddig nem estem át rajta.
Viszonylag régen nézettem meg, a 12.héten. Màjus első napjaiban. És most megyek hétfőn újra. Kicsit tartok hogy sok idő telt el, remélem nem lesz semmi baj. Nagyon igyekeztem vigyázni, de azért főztem, ettem itt ott gyrost vagy bármit (érdekes akkor pont nem jutott eszembe csak utólag parázok) meg virágot ültettem, stb stb. Mondjuk minden évben ültetek virágot és macskánk sincs, gyümölcs zöldséget mindig megmosok, hússal is vigyázok. Csak mégis parázok.
Néhàny helyen azt olvasom 2 havonta kell levetetni (ebbe még visitva bele is férek) de sok hekyen viszont 4-6 hetet írnak. Ha véletlen elkaptam mondjuk 4-5 hete akkor már lehet nem is tudnak segiteni rajta?
(Igaz 2 genetikam tul vagyok, es minden rendben volt, de ugy tudom a toxoplazmának nincsenek uh jelei) sajnos ugye a fertőzés meg tünetmentes.
Eléggé izgulok, de remélem csak feleslegesen. :/
9#
Én úgy tudom adnàk valami gyógyszert. Igazából 2 havonta valóban nem a legjobb (én is azért izgulok) legtöbb helyen 4-6 hetet írnak, ahogy most olvasom.
A lappangási idő 2-3 hét, ezért 4 hétnél hamarabb nem is nagyon van értelme. De hogy a gyógyszer mennyire segit akkor már a magzatnak, azt nyilván nem tudom. Biztos hogy sok múlik azon hogy valóban fertőződött-e (ebbe bele se merek gondolni) meg hogy a fertőzéshez képest mikor veszik észre/kapsz gyógyszert rá.
Én azért levetetem, bármennyire is igyekszem vigyázni. De 8-9ezer ft, úgy 1-2 havontánál gyakrabban nem igazán tudnám én se a sok egyéb vizsgálat mellett.
Izgulok azért de remélem nem lesz baj. :/
Nekem mindegyik trimeszterben megnézték, mivel nem estem át rajta.
Pedig én is falun nőttem fel, mindenféle állat (macska, kutya, baromfi, disznó, marha, ló) között, mosatlanul ettem a gyümölcsöt, zöldséget.
Ismerősi körben nem is tudok olyanról aki átesett volna rajta.
14
Sajnos èn igen.. de màr utolag
10..
2x vetettem le, egyébként egy korábbi válaszolóhoz hasonlóan, volt korábban kinti macskánk egész gyerekkoromban, sárban fürödtünk kb, és mégsem kaptam el, így csak biztosra akartam menni, mert most is van cicánk. Igaz nagyon vigyáztam, semmi tiltólistás étel, állandó kézmosás (amúgy is Covid időszak volt).
Igen 4-6 hét van írva, de ha nincs macskátok, meg ha veszel kesztyűt kertészkedéshez és megmosod a zöldségeket, akkor tényleg nem kell ettől ennyire tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!