Le van maradva a babám a fejlődésben. Hasonló tapasztalatok?
Sziasztok!
Érdekelne más tapasztalata is. 36/6 napos vagyok jelenleg, hetek óta ultrahangra járok, a babám le van maradva a fejlődésben 30ik héttől. Utoljára tegnap voltam, már 4 héttel kisebbnek mérték mint kellene lennie. Előtte 2 héttel voltam utoljára akkor a lemaradás is 2 hét volt. Minden más értek normális, NST-re is elküldtek tegnap, arra is azt mondták nagyon szép. A doki annyival nyugtatott, hogy arányosan van lemaradva, és ez akár alkati dolog is lehet. Viszont nem értem, hogy lehet kisebb most mint két hete. Azaz súlyra elvileg nőtt, viszont 2 hete 33 hetesnek felelt meg most meg 32/4et írtak a papírra. Annyi feltűnt, hogy a fejét most kisebbnek mérték mint legutóbb, a többit kicsit nagyobbnak. Azt mondta elérheti akár a 3 kilót is szülésig, jelenleg csak 2030g-nak saccolták. Kétségbe vagyok esve, nagyon félek, hogy baj lesz. Marad a heti egy ultrahang és heti 3szor kell mostantól NST-re járnom. Volt valaki ilyen helyzetben? Hány kilósan született a babája végül, és mennyi időre? Egészséges lett a pici?
Szia 10-es, teljesen igazad van és jogos a fejmosás. Köszönöm az infókat is, például a haskörfogatról!
A centile/petcentile az angol nyelvű terhesgondozásban jelenik meg, százalékosan mutatja, hogy az átlaghoz képest mekkora a baba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!