Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Le van maradva a babám a...

Le van maradva a babám a fejlődésben. Hasonló tapasztalatok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Érdekelne más tapasztalata is. 36/6 napos vagyok jelenleg, hetek óta ultrahangra járok, a babám le van maradva a fejlődésben 30ik héttől. Utoljára tegnap voltam, már 4 héttel kisebbnek mérték mint kellene lennie. Előtte 2 héttel voltam utoljára akkor a lemaradás is 2 hét volt. Minden más értek normális, NST-re is elküldtek tegnap, arra is azt mondták nagyon szép. A doki annyival nyugtatott, hogy arányosan van lemaradva, és ez akár alkati dolog is lehet. Viszont nem értem, hogy lehet kisebb most mint két hete. Azaz súlyra elvileg nőtt, viszont 2 hete 33 hetesnek felelt meg most meg 32/4et írtak a papírra. Annyi feltűnt, hogy a fejét most kisebbnek mérték mint legutóbb, a többit kicsit nagyobbnak. Azt mondta elérheti akár a 3 kilót is szülésig, jelenleg csak 2030g-nak saccolták. Kétségbe vagyok esve, nagyon félek, hogy baj lesz. Marad a heti egy ultrahang és heti 3szor kell mostantól NST-re járnom. Volt valaki ilyen helyzetben? Hány kilósan született a babája végül, és mennyi időre? Egészséges lett a pici?

2023. júl. 8. 07:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem kerek egy kilót hízott a baba az utolsó hónapban, szóval elméletileg lehetséges. Nekem 2600 volt a 36. héten, 3600-al született. Pedig akkor azt mondták, hogy nem lesz nagy baba, hiszen a 2600 is még kicsinek számít. Végül azokban a napokban az én babám volt a legnagyobb.

Szóval bármi lehet még.

2023. júl. 8. 08:03
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ugyanebben voltam tavaly. Már papíron volt, hogy IUGR, indítással fenyegetőztek, ha betöltöm a 35. hetet.

Végül folyamatosan jó lett a flow és mimdig nőtt valamennyit. Végül 41 héten szúletett majdnem 3600 grammal.... szerintem csak vékony típus lesz mint én. Vagy elmérték pocakban. Nem tudom...

2023. júl. 8. 08:03
 3/12 anonim ***** válasza:

Én is így voltam, 36. héten be is fektettek iugr gyanú miatt megfigyelésre. Áramlás, méhlepény, ctg, minden rendben volt, így hazamehettem, de 2 naponta kellett visszajárnom ctg meg flowmetria miatt.

Kerek 41 hetesen indították a szülést, 2900 g lett. Teljesen egészséges, azóta ovis nagyfiú. Csak picike, mint a szülei :)

2023. júl. 8. 09:24
 4/12 anonim ***** válasza:

Nekem alapból 1 héttel midig kisebb volt, de volt olyan a 8 hónapban, hogy 3 héttel kisebb.

Végül egy másik orvos a 40+3 Héten megnezte, és nagyon kevés volt már a magzatviz, így indítottak is aznap. A papirra az volt írva,hogy a baba a 38. Betöltott héten született, 50cm-el és 2930grammal.

Így utólag visszagondolva elég keveset mozogott, de betudtam annak, hogy már nincs hely.

2023. júl. 8. 12:08
 5/12 anonim ***** válasza:
nyugi! lehet tényleg alkati a dolog, és simán lehet a gép, a szonográfus/doki "hibája" is. ugyanis nagyban függ a mért érték attól, hogy hova kattint az illető, közvetlenül egymás után mérve is jöhet ki más érték. a baba súlya, haskörfogata pedig attól is függ, hogy épp mennyi víz van a pocakjában, tehát emiatt sem kell aggódni. folyamatosan figyelni fognak, szóval nyugi! ha bármi aggasztó dolog történik, időben észre fogják venni, jó kezekben vagytok, lesztek.
2023. júl. 8. 12:18
 6/12 anonim ***** válasza:
2 kg felett már semmi baja nem lesz ha megszületik,,vannak kisebb babák, és el is mérhették.
2023. júl. 8. 12:55
 7/12 anonim ***** válasza:
Engem is paráztattak, hogy lehet 2,5 kg sem lesz. Minden héten volt a végén ultrahang és összevissza mérték, végül majdnem 3 kg-val született 40 hétre.
2023. júl. 8. 13:52
 8/12 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Gondoltam megosztom veletek, hátha valaki majd később hasonló gondban lesz, és rá talál erre a kérdésre, hátha egy kis lelki megnyugvást ad neki a mi esetünk. Szóval múlthét pénteken ismét elmentem a szokásos kis ultrahangra, ahonnan már nem engedtek haza. A doki azt tanácsolta inkább indítsák meg a szülést mielőtt később baj lesz. Valamiért kevesebb volt a magzatvíz is. Szóval bent fogtak és aznap még is született a kislányom, teljesen egészségesen. tényleg pici baba lett, de mostmár itt van velünk, és majd megnő szépen. 2460 grammal született és 47 centivel. Viszont a gyerek orvos szerint el lett számolva a terhesség, legalábbis a kutacsából erre következtetett. Papíron 38/5 napra született, szerinte max 35 hetes lehetett. Viszont azt mondta nagyon kis életrevaló kislány. Na mindegy is igazából, a lényeg, hogy már velünk van, és egészséges. 🥰
2023. júl. 26. 13:33
 9/12 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Ketségek között vagyok és azért írok, hátha tudtok valami megnyugtatót mondani.

Sűrűn néztek ultrahanggal komplikációk miatt, a 17 hetes uh-ig a baba teljesen megfelelt a korának.

A 19 hetes genetikain 6 nap lemaradást mutattak az értékek és a 20 hetesen szintén 6 nappal van lemaradva.

A genetikait egy nagyon neves orvos végezte, ő nem aggódott, a 20 hetest a saját orvosom, ő sem aggódott. Én viszont hipochonder vagyok és beírtam különféle internetes kalkukátorokba az eredményeket.

Itthon nem ezt a metódust használjuk, de az értékei 10-25 centile között vannak, a haskörfogat talán kevesebb, mint 10 centile. (Amennyiben pontosan mérte. Ha nem és van 2 mm differencia, akkor már 10 centile felett van.)

Az.orvos által becsült súlya 292 gramm 20+1 hetesen, ami 9,9 centile.

Azt tudni kell, hogy nagyon alacsony vagyok, 158 centi és mindenki alacsony a családban. Ami aggasztó számomra, hogy a 17. betöltött hétig mindig napra pontos méretei voltak a babának és utána mindez elkezdett lemaradni.

Tudom, hogy nem vagytok orvosok és már két szakember is azt mondta, hogy nem lát nagy gondot. Én mégis kérdeznélek benneteket, akik tapasztaltabbak vagytok nálam: normálisak ezek az értékek?

Elnézést, elveszi az eszemet az aggódás.

2023. szept. 19. 08:39
 10/12 anonim ***** válasza:

9:

ha 2 doki nem aggódik, neked sem kellene. es fejezd be ezt a mindenre rakeresek dolgot... fölöslegesen idegesíted magad vele! ráadásul a stressz nem tesz jót a babának!!!!

ha nagyon aggodsz es nem bizol a 2 dokiban, menj el egy 3. dokihoz is.

12. hétig fejlődnek ugyanúgy a babák, utána már egyedileg fejlődik mind, a genetika is közbeszól már ott. ráadásul az uh-n mért értékek sokmindentől függnek... pl. hova kattint a doki, egymás után közvetlenül is mérhet mást, ha odébb kattint... függ a gép minőségétől, hogy mennyi víz van a baba pocakjában (a haskörfogat szempontjából). szóval fejezd ezt be szépen és élvezd a terhességet légyszives! :)

mi az a centile?

2023. szept. 22. 17:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!