Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehetséges, hogy második...

Lehetséges, hogy második babával sokkal nagyobb lesz a hasam? Tapasztalatok?

Figyelt kérdés

30 hetes terhes vagyok, de már most akkora a hasam, mint amekkorával a lányommal szülni mentem. Egészséges mértékben hízok, nem vizesedek, feszes, kerek pocakom van, de hatalmas. Már most alig bírok lehajolni, kicsit félek, hogy mi lesz még itt 2,5 hónap múlva. Lehet, hogy még sokkal nagyobb lesz a hasam, vagy csak most nagyot nőtt és szülésig már valószínűleg nem fog drasztikusat?

Tudom, hogy minden ember más, és nem lehet megjósolni, de mégis érdekelnének tapasztalatok, hogy mi a gyakoribb.

2023. jún. 26. 13:31
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
92%

Teljesen normális, nagyon sokan tapasztalják ezt a második babával.

Oka többek közt az, hogy már közel sem annyira feszesek a kötőszövetek, mint az első terhességnél. De ez semmi negatív hatással nincs a babára vagy rád nézve, mint mondtam normális és majd' minden nő tapasztaja.

2023. jún. 26. 13:39
 2/14 anonim ***** válasza:
86%
Igen, nekem az elsővel alig volt hasam, a másodikkal szinte gurultak. A babák súlya között is majdnem 1 kg volt a különbség.
2023. jún. 26. 13:39
 3/14 anonim ***** válasza:
82%
Nekem hamarabb kezdett nőni és nem lett nagyobb a végére, mint első babával, a védőnőnél mért haskörfogat alapján. Viszont nem 30 hetes voltam, neked még biztosan lesz nagyobb.
2023. jún. 26. 13:41
 4/14 anonim ***** válasza:
79%
Nekem kicsi volt az első kettővel, a harmadikkal is a 34. Hétig aztán óriási lett mármint a megszokotthoz képest nagyobb volt.
2023. jún. 26. 13:57
 5/14 anonim ***** válasza:
93%
A harmadik babámat várom, nekem az elsővel is nagyon nagy hasam volt, de egyre többedik terhességnél egyre nagyobb. A 2. gyermekem 10 dekával könnyebb volt, mint az első, szóval nem az ő mérete miatt volt nagyobb a hasam, ráadásul az első 42+0-n született, a második 40+4-en. Most 22 hetes vagyok, de kb. akkora a hasam, mint a másodiknál a 28. héten volt...
2023. jún. 26. 14:22
 6/14 anonim ***** válasza:
90%
Megint valaki élvezetből pontozgat..
2023. jún. 26. 14:32
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Lehetséges
2023. jún. 26. 14:40
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem kisebb volt második gyerekkel, mint elsőre, de nem valószínű, hogy neked megáll a növés. A babák terhesség végén nőnek legnagyobbat.
2023. jún. 26. 14:55
 9/14 anonim ***** válasza:
84%

Én most a 29.hétben vagyok a harmadik babával. Kb ekkora hassal mentem szülni😅 40 hetesen.

Második babával jóval nagyobb volt egyébként, de a baba is nagyobb volt. Most akkor a hasam harmadikkal mint a másodikkal úgy a 34.héten..

Tehát minden egyes terhessegnél én azt tapasztalom ,hogy egyre nagyobb.

2023. jún. 26. 15:13
 10/14 A kérdező kommentje:
Te jó ég, köszönöm a válaszokat! Akkor összeszedem magam és nem nyafogok. :)
2023. jún. 26. 17:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!