7 hetes vagyok, egypetéjű ikrekkel. 1 cm volt mindegyik, szinte teljesen egy méret, szikhólyaggal, szívhanggal. Egy kis megerősítést szeretnék, nagyon aggódok, mert nagyobb az esély a felszívódásra. Esetleg vannak ikres tapasztalatok?
Van, akinek egészséges babái születtek (családban), de ismerek olyat is, akinek vetélés lett a vége.
Attól, mert ikerterhesség nem kisebb vagy nagyobb a kockázat, ha a te életmódod és étrended oké.
"Attól, mert ikerterhesség nem kisebb vagy nagyobb a kockázat"
Ez butaság. De, nagyobb kockázat. Ezt az orvosok is hangsúlyozzák.
Ne aggódj, természetesen születnek ikrek is teljesen egészségesen. :) De ez egy olyan dolog, hogy - ha minden orvosi utasítást betartasz - nem fogod tudni befolyásolni az aggódásoddal. (És ez ugyanúgy igaz a sima terhességre is.) Szóval ne görcsölj, állj hozzá úgy, hogy minden rendben lesz, és egyszerűen csak várj és legyél boldog.
Egészséges és nyugodt babavárást kívánok! :)
Hogy őszinte legyek végig aggódni is fogsz.....
Nekem vegyes ikerpárom van, de sokkal többet paráztam velük mint a nagylányommal.
Igaz h az ikrek előtt volt egy vetélésem.
Az ikrek makk egészségesek.
A terhesség alatt sem volt semmi gond. végig fitt, aktív voltam. Nem kellett befeküdni se a kórházba. 37 hétre születtek
Egypetéjű kisfiúkat várok, 21 hetes vagyok.
Pontosan hány mm a crl? 7+hány naposan voltál?
Nekem 7+4-nél volt az A 12,4 mm, a B pedig 13,9.
Miből gondolod, hogy nagy az esély a felszívódásra? Csak azért, mert ikrek?
Szerintem ha mindkettőnek van szívhangja, és egyenletesen fejlődnek, akkor ne félj attól, hogy gond lesz, mivel egyébként sem tudod megakadályozni sajnos.
Nekem a nőgyógyászom a 10. hét környékén már mondta, hogy mivel olyan munkám van, ami közben 9 órából nagyjából 4-5-öt kellett állni, így minél előbb menjek el táppénzre, mert az ikerterhességnél igenis nagyobb a kockázat, mint az egyszeresnél. Azóta pedig mindig elmondja, hogy ne erőltessem meg magam, a házimunkát is inkább bízzam rá másra, ha tudom, mert ez egy “nem természetes terhesség”.
Ha vigyázol, nem hajtod túl magad, akkor a rajtad kívülálló okokon kívül nem lehet baj.
Gratulálok!
Szia!
Szintén ikres anyuka vagyok, egypetéjűek a lányok. A 12. hetig sajnos bármi lehet, ez igaz bármelyik terhességre. A lényeg, hogy kíméld magad, de amíg bírod, mozogj, mert a végére hatalmas lesz a hasad, amit tényleg nehéz cipelni! 😉
Annyi tanácsot tudnék még adni, hogy (főleg az egypetéjű, tehát MMD vagy MMM) ikerterhesség komplikáltabb lehet, így nem árt, ha szorosabb kontroll alatt állsz. Értem ezalatt a gyakoribb ultrahangot, később áramlás, ilyenek. De ezt szerintem a gondozó orvosod is tudja. Én a 18. héttől havonta (4 hetente) jártam, és úgy beszéltük, hogyha bármi eltérés van, akkor sűrítjük az alkalmakat. Szerencsére semmi probléma nem volt, majdnem időre születtek (kórházi protokoll miatt nem engedték a 37. hét betöltését, így 36+5-re születtek).
Jó egészséget, boldog babavárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!