Egypetéjű, vagy kétpetéjű ikerterhességről van szó?
Ma reggel voltam a második ultrahangon, 7+5 hetes vagyok. Az előzőn még csak üres petezsákot láttak, ma viszont már, az orvosom szavaival élve “sokkal izgalmasabb a látvány”. A petezsákban két élő embrió van.
Viszont az nem világos számomra, hogy ha csak egy petezsák van, akkor az mindenképpen azt jelenti, hogy egypetéjű ikrek?
Ne kövezzetek meg, ha hülye a kérdés, még a sokk hatása alatt vagyok. 😄
Hát ha egy petezsákban vannak, akkor az monochorialis ikerterhesség, ami csak egypetéjű lehet… a nőgyógyászod biztos kicsit belekavarodott.
Egypetéjű ikerterhesség lehet monochorialis és dichorialis is, kétpetéjű meg csak dichorialis.
A petezsák száma meg egyenlő a chorionicitással…
Elsők, igen. Már akkor gyanús is volt amikor bekapcsolta az ultrahangot és megkérdezte hogy “hanyadik terhesség is?”
Ott sejtettem hogy valami ilyesmi van, mondta is utána hogy “mert ha a harmadik lenne akkor lehet hogy nagyobb sokk lenne”.
Azért így is az volt. 😄
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!