35 hetes terhes az eggyik ismerősöm a vizsgálaton kimutatták a gyereknek kisebb a testsúlya az átlagnál. Sokan ajánlották a zsirjoghurtot ez ellen esetleg valaki tapasztalat? Vagy más segítség hogy a magzat súlya nagyobb legyen???
Zsírjoghurt? Ez valami vicc?
Ha az "ismerősöd" nem súlyosan alultáplált, vagy drogos, alkoholista, dohányos... akkor semmit nem tehet arról, hogy mekkorára hízik a gyereke odabent, így a finishben elfogyasztott ételtől se fog meglódulni.
Mi az a zsírjoghurt?
Ha a baba valóban kis súlyú, akkor az ok az anya jelenlegi é skorábbi életmódjában keresendő. Hiába fog már a 35. héten eszeveszett zabálásba kezdeni, a gyerek "minőségén" nem javít. Maximum ő maga hízik el és a gyerekbe is áttol egy adag káros zsírsavat, üres kalóriát. Remélem nem ez a forgatókönyv áll fenn, hanem csak elnézték a bab súlyát...
Általában az ultrahangos mérések nem megbízhatók a súlyt illetően, mert csak a baba méretei alapján a gép kalkulál egy kb értéket. Nekem a méretei alapján a végére 3300-3500 körülre mondta a doki, erre 2900 grammal született. De hallani fordítva is, hogy kisebbnek mondták, és nehezebb lett.
Ha viszont le van maradva a fejlődésben az átlaghoz képest, akár lepényi probléma is lehet, de ezt a doki biztos mondta volna, mert ilyenkor már néznek flowmetriát, azaz vizsgálják a lepény keringését.
Egyaltalan nem biztos hogy a kismama életmódja az oka. Nekem is jóval kisebb volt, egyszerűen nem alakultak jól a dolgok, nem tudott annyi tápanyagot felvenni mint amennyire szüksége volt. Nem rajtam múlt, egyszerűen pechünk volt. Nem működött megfelelően a köldökzsinór.
Az egyetlen ami picit(!) javít ezen az a sok pihenés, fekvés. Ugyanis fekve jobb a köldökzsinór áramlása, de ez sem tesz csodákat.
Amúgy nem mindegy mennyivel kisebb az a baba, mert 2-3 hét eltérés még lehet csak genetika is. Ennél több viszont már valami kóros folyamatra utal.
Első lányom IUGR - SORVADT- (toxémia miatt) 37+4 hétre 2240g 45 cm született..
Második lányom 39.hétre 2920g 51 cm.
Harmadik lányom 38 hétre 2720g 45cm született.
Én 37hétre 47cm 2600g
GENETIKA.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!