Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy bírtátok ki, hogy 4...

Hogy bírtátok ki, hogy 4 hétig nincs UH vizsgálat?

Figyelt kérdés
2 hete voltam ultrahangon, akkor voltam 8 hetes a doki mindent rendben talált, mondta hogy a következő ultrahang a 12. heti genetikai, utána jöjjek majd csak vissza hozzá a papírjaimmal. Ti hogy bírtátok ki akinek hasonlóan votl, hogy 4 héten keresztül nem tudtok semmit mert nincs ultrahang vizsgálat addig? :( Most már csak két hetet kell várnom, de így is elég nyugtalan vagyok. Vérvételekre a héten megyek.

2023. jún. 19. 08:55
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Sokat vártunk rá,izgultam nagyon két UH között addig amíg nem éreztem mozogni,utána amikor már éreztem,akkor inkább UH-k előtt míg várakoztam izgultam,de utána mindig jött valami probléma,vérzés,kinyílt méhszáj,meg több olyan,aminek nem is volt tünete,így a vége felé már alapból is izgultam,hogy húzzuk ki a végéig. Nekem az elején volt a 6 hetes,utána egy 9 hetes UH és utána a 12 hetes volt. Én akkor azt mondtam,hogy ha a 12 hetesen minden oké nyugodt leszek én. :D Akkor mondta röhögve a barátnőm,hogy dehogyis leszek. Igaza volt. Utána azt mondtam,ha eljutok a 30. hétig nyugodt leszek. A 30. hét után én picit nyugodtabb voltam,hogyha megszületik is,van esélye. Ott tényleg megszállt egy nyugalom,pedig utána jöttek az igazi problémáim,sajnos. Mióta megszületett is van mindig min aggódni egyébként,de én a terhesség alatt jobban izgultam,akkor nem láttam,nem tudtam,hogy mikor lesz-e gond.
2023. jún. 19. 10:09
 12/21 anonim ***** válasza:
66%
Mi 2 UH között elmentünk magánba, babamozizni. A 17.héten azért, hogy megmondják a nemét, a 26.héten meg szerettük volna látni az arcát is valamennyire. Így nyugodtabb is voltam, meg az idő se telt olyan lassan.
2023. jún. 19. 10:38
 13/21 anonim ***** válasza:
85%

Én is úgy voltam, mint a 11-es :)

A szülés után valahogy könnyebben viselem az aggódást.

Viszont nekem is volt előtte missed ab, kémiai, a környezetemben is spontán és művi befejezések, szóval én is inkább plusz ultrahangra mentem a kötelezők között, valahogy megnyugtatott, hogy láttam, hallottam. De nekem a magándokim javasolt is köztes UH-t a gondozási tervben az előzmények miatt, meg sajnos volt barnázásom meg fertőzésem is, mikor soron kívül szaladtam orvoshoz.

2023. jún. 19. 10:39
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Őszintén mivel az egész terhességem végig hánytam, az első 6 hónapban minden nap örültem hogy nem kell kimozdulnom sűrűn. Majd a további hónapokban a 149 cmhez egyre nagyobb has társult, folytonos gerinc fájdalom, rettenetes súlyfelesleg, reflux, gyomorsav hányás szintén örültem hogy nem kell sűrűn mennem ide oda. A 40 dik héttős 2 naponta voltam nstn hát azt hittem megörülök... meg 2 naponta vizsgáltak nst után.

Inkább otthon nézegettem a képet amit kaptunk róla,meg hallgattam a szívhangját ha nem mozgott de iszonyat jó volt hogy nem kell sokat ugrálnom orvoshoz.

2023. jún. 19. 10:59
 15/21 anonim ***** válasza:
72%

Első gyerekkel izgultam, meg kíváncsi voltam mindig.

Második terhességnél már csak nyűg.

2023. jún. 19. 11:15
 16/21 anonim ***** válasza:
72%

12. heti után 20. heti jött ikrekkel

Nrhezen

Itt a 30. Heti lett volna

Akkor mentem babamozira is inkább.

2023. jún. 19. 13:48
 17/21 anonim ***** válasza:
58%
Nehezen viselem. Főleg az első trimeszter volt sok. 7 hetes után várni a 12.hetet. Most annyiból jó, hogy csütörtökön voltam és jövő hét hétfőn megyek genetikaira. Utána 2 hét múlva megint tanácsadás. De így a genetikai előtt izgulok. Én a Prenát mindenképpen levetetem, utána meg az eredményig kattogok. Talán picit nyugodtabban fogom várni, ha az uh-n nem lesz eltérés.
2023. jún. 19. 16:13
 18/21 anonim ***** válasza:
58%

Az elején tényleg nehéz kivárni, de utána, amikor már van látható és érezhető jele könnyebb.

2,5 évet vártunk, hogy összejön jön, volt már egy kémiai terhességem is, így az 5.,a 7., a 10. és a 12. héten voltam UH-n, a 7. és a 10. hét között volt a legrosszabb, valahogy a 10. héten amikor már rendesen baba formája volt kicsit megnyugodtam, sőt kismama ruhát is vettem, mert épp le volt árazva, valahogy nem babonáskodtam.

A 12. heti után még egy kicsit izgultam, de 14. héten elkezdtem érezni a mozgását. Még 2 hét van a következő UH-ig azért mostmár kezdek újra izgulni... Vannak ilyen irreális gondolataim, hogy mi van ha csak beképzelem, hogy mozog.

Egyszerre dolgozok és tanulok, őszintén szólva szerintem eddig nem volt időm aggódni, aki az elején kiíratja magát táppénzre és nincs jobb dolga, mint otthon a babán kattogni annak biztos nehezebb. Próbáld telepakolni programokkal a napjaid úgy kevesebbet tudsz a rossz dolgokon agyalni.

A másik, amit már írt valaki más is, az UH nem segít semmin, csak megállapítsák hogyha baj van. Ha baj van mindegy hogy van UH vagy nincs UH segíteni nem tudnak, max később szembesülsz vele. Ha valahogy ezt tudatosítod, hogy nem rajtad múlik és nem tudsz tenni semmit, elégedve a kontrollt könnyebb lesz.

2023. jún. 19. 17:33
 19/21 anonim ***** válasza:
58%

Mióta érzem mozogni ,azóta könnyebb. (14.hét) harmadik baba.

De a 19.heti uh után megbeszéltük ,hogy 25.hét környékén elmegyünk babamozizni egyet,hogy a tesók is lássák, és nekem sok lett volna a kihagyott idő a 30.heti uh-ig. Most vagyok a 28.hétben, még 2 hét és újra láthatjuk.😊 De azt hiszem ez az utolsó uh szülésig.

2023. jún. 19. 19:24
 20/21 anonim ***** válasza:
30%
Eleve legelőször 11 hetesen mentem orvoshoz. Tudtam jól hogy terhes vagyok, készültünk rá, nem izgultam túl.
2023. júl. 11. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!