Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy bírtátok ki, hogy 4...

Hogy bírtátok ki, hogy 4 hétig nincs UH vizsgálat?

Figyelt kérdés
2 hete voltam ultrahangon, akkor voltam 8 hetes a doki mindent rendben talált, mondta hogy a következő ultrahang a 12. heti genetikai, utána jöjjek majd csak vissza hozzá a papírjaimmal. Ti hogy bírtátok ki akinek hasonlóan votl, hogy 4 héten keresztül nem tudtok semmit mert nincs ultrahang vizsgálat addig? :( Most már csak két hetet kell várnom, de így is elég nyugtalan vagyok. Vérvételekre a héten megyek.

2023. jún. 19. 08:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
70%

Nekem úgy alakult, hogy a lombik és a túlstimuláció miatt igen gyakran néztek az első trimeszterben (4-9 hét között hetente), nehéz volt elképzelni, milyen lesz hetekig nem menni. Aztán végül is az a nem egészen 3 hét, ami 12. hétig volt, hamar eltelt, meg nyár is volt, fárasztott a melegben utazás.

Utána 4 hetente néztek kb, de nyugodtabb voltam, miután megvolt a 12. heti vizsgálat. Meg a 4 hetenkénti vizsgálat között 1x biztos a védőnőnél, és ő is nézett szívhangot.

2023. jún. 19. 09:01
 2/21 anonim ***** válasza:
77%

Nagyon nehezen. Előzményeim miatt én a két állami uh között mindig mentem a nőgyógyászomhoz magánba. Most 13 hetesen voltam a genetikain, a következő a 18 hetes lenn, amire a 19. Hetre kaptam időpontot, így a héten megyek a kettő között a 16. Heten vizsgálatra. De ezt a 3 hetet is nehezen bírom ki. Tele vagyok én is aggodalommal, de próbálok pozitív maradni és arra gondolok, már minimálisra csökkent a kockázat. De nem lennék ennyire stresszes, ha nem lett volna már 2 missed abom.

Szóval nehéz...

2023. jún. 19. 09:04
 3/21 anonim ***** válasza:
89%

Hát simán, tudod kinek van kedve orvoshoz mászkálni.

Terhességi tünetek megvoltak, nem izgultam +akkor csináltattuk a Panorama tesztet (9-10 hét), szóval annak az eredményét vártam. Mikor megtudtam, hogy minden OK a nagyobb rendellenességek tekintetében kicsit megnyugodtam és utána már csak a 13.hetén mentem genetikaira.

De halljátok én úgy utáltam az orvoshoz mászkálást 🤣

2023. jún. 19. 09:07
 4/21 A kérdező kommentje:

Igen, engem is ez aggaszt, mármint a 12. heti. Héten megyek ráadásul nipt tesztre, azt hittem ott fognak csinálni előtte ultrahangot, de sajnos nem. Úgyhogy most ezen is parázok, hogy lutri, hogy egyáltalán él e még a magzat, közben meg kifizetek egy csomó pénzt. (Az orvosom javasolta, hogy csináljam meg korábban, mert hamatabb kapok eredményt és ha rossz, akkor kisebb kockázattal tudnak műteni). Így kb. akkor lesz eredménye a DNS tesztnek is, mint a 12. heti UH-nak.

Korom nem indokolná, 29 éves vagyok, viszont örökbefogadtak, így semmit nem tudok arról, milyen genetikai betegségeket hordozhatok.

2023. jún. 19. 09:07
 5/21 A kérdező kommentje:
Egyébként én is Panoramara megyek. :)
2023. jún. 19. 09:08
 6/21 A kérdező kommentje:

Tüneteim meg "sajnos" nincsenek a mellnövekedésen kívül, az utóbbi napokban már nem is érzékenyek. Egyedül a gyomorégés ami megmaradt, de ez terhesség előtt is sokszor jellemző volt rám.

Megpróbálok kikapcsolni, de nehéz. 8. heti ultrahang után pont el is utaztunk (repülős nyaralás), de gondolom amíg nem vérzek nagy baj nem lehet...

2023. jún. 19. 09:10
 7/21 anonim ***** válasza:
90%

Összese 4 uh-m volt mind a 2 terhességem alatt.

Nekem nem is hiányzott több

2023. jún. 19. 09:11
 8/21 anonim ***** válasza:
77%

3.válaszoló vagyok.

Amúgy a sok UH sem a legjobb a magzatnak. Kisfiam ultrahangon mindig "morcos" képet vágott és elbújt a lepénybe. Mondta az orvos is, hogy érzi a baba az ultrahangot, zavarja is valószínű, így nem nézegettük őt órákig. Babamozira sem mentünk emiatt, mert tudtam, hogy őt irritálja... meg engem is az állandó vizsgálatra mászkálás.

2023. jún. 19. 09:11
 9/21 anonim ***** válasza:
91%

Az első és a 12. uh előtt izgultam, azontúl annyira nem. Kegyetlenül hangozhat, de ha baj van, akkor az uh nem fogja megmenteni a magzatot, csak bizonyítani fogja a rosszat...

Igazából mindig meg lehet találni az aggódni valót, két gyerekem van, a nagyobbik miatt mindig aggódom hogy mikor töri össze magát, a kicsi meg épp a sids veszélyes korban van, úgyhogy megvan az izgulni való most is...

2023. jún. 19. 09:23
 10/21 anonim ***** válasza:
62%

Őszinte leszek, én úgy, hogy elmentem babamozizni a kettő között. Tudom, én is hallottam, hogy irritálja a magzatot, de azt gondolom, hogy ha nem bírok megnyugodni, és nonstop rettegek, meg azt vizionálom, hogy biztos elment, emiatt csomószor bőgök, és nem funkcionálok normálisan, azzal nagyobb kárt csinálok, minthogy 20 percet ultrahangoznak. Két vetélésem volt, az egyiknél a 10. héten derült ki, hogy nincs már szívhang, szóval ez az idő még ilyen szempontból is kritikus volt számomra.

Szóval ezután az uh után szépen megnyugodtam, ha a 12. hetin is túlleszek holnap, akkor meg remélhetőleg már könnyebb lesz.

2023. jún. 19. 09:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!