Hogy bírtátok ki azt a két hetet, ami a pozi teszt, és az első vizsgálat között eltelt?
Első terhességemnél amint pozitív lett a teszt, egyből futottam a dokihoz. Nem látott még semmit, nagyon szomorú és csalódott voltam (petezsák volt, de szívhang még nem). 2 vagy 3 hét múlva mentem vissza, akkor már minden rendben volt.
Ebből okulva most, a második terhességemnél, eleve csak a 8. héten mentem dokihoz, tehát a tesztelés után 4 héttel. Így nekem sokkal jobb, hogy egyből szívhangot láttam, hallottam, mint egy petezsákot.
Nyugodj meg, bízz a dokidban, mire mész 2 hét múlva, már lesz szívhang is, és az milyen jó lesz :)
Baromi nehezen. :)
Álmodoztam, hogy milyen lesz majd a 7 hetes UH-on meglátni őt... Sokat-sokat aludtam, ami könnyen ment, mert nagyon álomkórós lettem az elején. A napok vánszorogtak, számoltam őket. Aztán egyszer csak eltelt. :)
Kitartás!
29 hetes km
En egesz jol. Mondjuk igyekeztem terelni arrol a gondolataimat, hogy mikor lesz a vizsgalat, mennyit kell meg varni, mert en szemely szerint minel jobban varok valamit, annal lassabban telik az ido...
Az elso babamat varva hat hetesen mar mentem uh-ra, de akkor annyira hihetetlennek, felfoghatatlannak tunt szamomra, hogy valoban sikerult, hogy nem is voltam tul izgatott furcsa modon, hiszen el sem mertem hinni.
A masodik terhessegnel viszont nekem extrem sokat kellett varnom az elso uh-ra, bo 11 hetet, ugyanis kuldoldon eltunk akkor is, Angliaban es ott 12-14. het kozott van az elso uh alapbol. Ha akar a kismama, akkor jelentkezhet koraira, igy jutottam el en is az elso babanal mar hat hetesen.
De a masodik babaval akkora nyugalom volt bennem es annyira optimista voltam, nah meg elfoglalt a nagyobbik gyerek es a munka miatt, hogy nem jelentkeztem korai uh-ra, megvartam a 13 hetet.
Gondolom ebbol sejtheto, hogy eleg jol birtam a varakozast. Mondjuk volt szivhanghallgatom, igy a szivhangot a 12. hettol hallgattam, mert akkor mar megtalaltam.
Szerintem természetes ez az érzéskavalkád, és a türelmetlenség is! :-) Nálunk más volt a helyzet, mert mi egy hónappal a megismerkedésünk után már védekezés nélkül szeretkeztünk a párommal. Kérdés volt, hogy kezdjek-e el fogamzásgátlót szedni, de mi van, ha néhány hónap múlva gyereket szeretnénk? Így aztán amellett döntöttünk, hogy nem lesz tabletta, sem óvszer, mert mindketten örülnénk a kis jövevénynek. :-) Amellett meg az is lehet, hogy hónapokig, évekig tart majd, mire teherbe esem. Ne kérdezzétek, hogy honnan voltunk ilyen biztosak egymásban 1 hónap után.
A 3. menstruációm már nem jött meg. :-) A 6. héten mentem orvoshoz, de csak azért, mert nem tudtam, hogy mi az általános, és nagyon boldog voltam, amikor látszott a petezsák. Kaptam is róla egy képet, oda lehetett tenni a karácsonyfa alá. :-)) A 8. héten voltam újra orvosnál, nálam az ultrahangon még akkor is csak egy folt látszott, magát a magzatot a 12. heti ultrahangon láttuk először a párommal. Nagyon megható volt, ahogy felemelte a kis kezét az arcához, és közben kalimpált a lábacskáival. Akkor hallottuk a szívhangját is. Most a 18. hétnél tartunk, jövő héten lesz a következő ultrahang.
Szóval én nem voltam olyan türelmetlen, de nem is mentem át azon, hogy évekig várjunk a babára, így teljesen érthető, ha izgatott vagy és nehezen telnek a napok a következő vizsgálatig!! :-) Neten tök jó oldalakat lehet találni, ahol leírják a baba fejlődését hétről hétre, és az elején minden (!) nap mérföldkő a magzatnak, annyi mindent kell odabent csinálnia. Én így próbáltam meg kicsit közelebb kerülni hozzá, amíg még nem látszott, hogy terhes vagyok, csak a tudat volt meg. :-)
Boldog babavárást! :-) És csak pozitívan, minden rendben lesz!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!