Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nehéz/ nehéznek megélt terhess...

Nehéz/ nehéznek megélt terhesség után milyen természetű volt a kisbabátok?

Figyelt kérdés

Az első terhességemet is húzósnak éreztem, vele az egész nagyon új volt és mindemellett 20 hétig rettenetesen rosszul is voltam. Aztán felmerültc hogy baj lehet a babával, és végig idegeskedtem. Amúgy semmi baja nem lett, de nagyon nehéz természetü baba volt, hasfájós, nagyon sokat sírós.. aztán ma már csodás kisfiú (4 elmúlt) de nem éreztem könnyű esetnek.

Most 20 hetes vagyok és nagyon fárasztónak érzem a terhességet. Eleve sokkal jobban lenyom az egész fizikailag. 2x már beteg is voltam, nátha ilyesmik. Amiket extra megterhelőenk eltem meg. Az émelygés sokkal jobb volt, de azért most is elkísért 14.hétig.

Alapvetően nyugodtabb vagyok mint elsőre, de talán azért is mert nagyon kevés az energiám. Nem rudom, most már azon is aggódok, hogy vele is meg dogjuk szenvedni az első időket.

2023. jún. 10. 16:00
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
0%

#6 az írásodból látszik, hogy nincs gyereked és közöd sem volt ilyesmihez soha. Az irományod első felével nem mondtál hülyeséget, így van.

Én a terhességem első 16 hetét végig hánytam napi 10 hányás és olyan fáradt voltam semmit nem tudtam csinálni, de tudod nem érdekel, mert 8 éve vártunk erre a babára és nem siránkozok.

Tudod vannak dolgok amik a terhességgel együtt járnak, fáradtság, hányinger, puffadás, hangulatingadozások...stb. Ezeket egy egészséges pszichéjű felnőtt nő el tudja fogadni és tudja kezelni.

Amit írtam vérzést stb, az viszont a nem átlag terhesség kategória és az igenis problémás, de látszik, hogy te még nem szültél sőt még terhes sem voltál, így ne okoskodj.

Az a nő aki ilyen gyenge és instabil mentális állapotú, mint a kérdező jobb ha orvoshoz fordul, mert ez depresszió és/vagy javarészt hiszti. Unatkozik, nem tud magával mit kezdeni a hülyeségeken agyaláson kívül.

(#3)

2023. jún. 11. 04:52
 12/23 anonim ***** válasza:
24%
Egyébként hozzáteszem, a babák megérzik ha az anyák nincsenek jól lelkileg és ha azt érzi, hogy az anya kivan idegileg, depressziós akkor sokat fog sírni a gyerek. Egy kiegyensúlyozott boldog anyuka mellett boldog a baba is. Boldog mama = boldog baba...nem hiába mondják. Érzi a belülről áradó negatív dolgait az anyának és erre reagál.
2023. jún. 11. 04:58
 13/23 anonim ***** válasza:
88%
#11 Két gyerekem van, egy átlagos terhességgel (ahol "csak" 20. hétig hánytam és 3 napot kórházban voltam kiszáradás miatt) és egy veszélyeztetettel, ahol 5-10. hétig véreztem és hetente jártam kórházba, és szintén 20. hétig hánytam egész nap. De köszönöm az elemzést, láthatóan nagyon értesz hozzá, hogy mit beszélsz. Én még mindig úgy gondolom, hogy joga van panaszkodni egy embernek nem csak akkor, amikor végstádiumos rákos, és ettől nem lesz gyenge és instabil mentális állapotú. #6
2023. jún. 11. 07:44
 14/23 A kérdező kommentje:

Hú, nem gondoltam hogy ilyen lavinát indítok el.

Szerintem a “nehéz” mindenkinek más. Első terhességemnél pl sokkal erőteljesebb voltam (a hányások ellenére), mégis nagyon nehezen viseltem. Most viszont itt a kisgyerekem, aki nem mellesleg 2 hónapja folyamatosan beteg. Azért munka mellett őt is ellátni, plusz csomó mindent kismamaként úgy benyalni hogy kb semmi gyógyszert nem hasznàlhatsz, szerintem ugyanolyan nehéz mint nem tudom hány hetet végig feküdni. Az elmúlt időszakban volt 2x majdnem 40 fokos láza, hányós vírusa meg még ki tudja mi. Ezekben a hetekben én pl alig alszom, mert hiába van itt a férjem a beteg gyerekhez én értek jobban. Számomra viszont terhesen ez sokkal megterhelőbb mint gondoltam. Egyébként a 8-16.hétig kb el tudtam volna aludni állva csak úgy magamtól is, de sokszor volt hogy még éjszaka se tudtam mert muszáj volt vele foglalkozni, ellátni. Kövezzen meg bárki nekem ez nehéz, pláne úgy hogy amikor kicsit is jobban lett mentem dolgozni, ráadásul minden vírust elkapok tőle. Dugult, orraal, hulla fáradtan, a felügyeletét megszervezve “loholni” munkába úgy, hogy nagyrészt se éjszaka se hétvégén nem tudod kipihenni magad, elég cifra szerintem. De nem kell se átérezni, se belegondolni. Én sem tudom milyen az (szerencsére) ha végig kell feküdni. De mondjuk sosem szólnék érte le valakit, ha ő ezt nehéznek érezné. A kisfiam elég nehéz természetű baba volt, sokat izgultunk (én sokat sírtam) hogy egészséges legyen, a szülésnél is jól megnyektettek mindkettőnket. Én hiszem, hogy ezek nem esnek jól az anyaméhben a magzatnak, de persze nem törvényszerű, hogy ettől volt nehéz kezdetben. De szerintem a magzat érzi vagy érzékeli az anya lelki, fizikai állapotát, az anyéhben is, és biztos, hogy hatással van rá.

Az most igazából tök mindegy, hogy te azért voltal kikészülve mert felüdni kellett (ilyen esetben más gondok is vannak nyilván) vagy azért mert 40 hetet végighánytál vagy épp mert egyéb, akár magánéleti gondjaid akadtak. Szerintem érzi és csak ebben próbáltam összefüggést keresni, tapasztalatra, gondolatokra kiváncsi lenni🤷🏻‍♀️ aki leírta annak köszönöm szépen!

2023. jún. 11. 08:46
 15/23 anonim ***** válasza:
42%
#12, igen, ezért nem jó a szülés utáni depresszió a babának :(
2023. jún. 11. 09:00
 16/23 anonim ***** válasza:
23%

#13 #14 ez depresszió vagy kezdetleges depresszió. Az sem teljesen normáli, hogy így végig sírtad az első gyereket. Így ne csodálkozz, ha a gyerek is sír és stresszes. Helyedben keresnék egy pszichológust akivel ezeket a dolgokat meg tudod beszélni. Értem én, hogy nehéz ez is, de leírtad magad nem hagyod, hogy a férjed segítsen, mert te magadról mondod, hogy te csinálod jobban. Ez a hozzáállás kissé irányításmániára is utal. Én a helyedben hagynám hagy segítsen ahogy tud és mondd el neki hogy kell csinálni. Nem hiszem, hogy fogyatékos lenne és nem fogná fel.

Pl. Ha most teszem azt 20-38. hétig csak feküdnöd lehetne, mit csinálnál? Teljesen idegroncs lennél, mert mindent másnak kellene helyetted csinálni ha jobban csinálja ha nem. Szerintem hagyd, hogy segítsenek, az immunrendszered pedig tuningold, extrán leszívod magad a fölösleges idegeskedéssel.

2023. jún. 11. 09:42
 17/23 anonim ***** válasza:
23%
+ én nem vagyok kikészülve attól, mert feküdnöm kell. Nehéz, de ha ez kell ahhoz, hogy babánk legyen akkor ez kell. Alkalmazkodni kell ezekhez a helyzetekhez, ezek mind átmeneti állapotok. Kicsit lazábban kellene hozzáállni. (#3, #12, #16)
2023. jún. 11. 09:45
 18/23 anonim ***** válasza:
72%
16# Úgy veszem le, hogy te most vagy terhes az első babáddal,bocs ha tévedek. Azért ne húzd már le azt,aki a másodikat várja és közbe ellátja a tesót a rosszullétek mellett. Te még megteheted,hogy feküdj, kisgyerek mellett nem fogod tudni. Egyelőre nem tudod milyen babával. Nekem nagyon rossz terhességem volt,a hányás 20 hétig volt a legkevesebb, vérzések, kórház, kinyílt méhszàj, fekvés, görcsök,minden hónapba más gyulladás, fertőzés,vesegörcs,majd elszállt vérnyomás és minden ellenére is korábban jött, aminél épp hogy időben császároztak,mert a májam konkrétan elszállt éppen. Ezután egy hétig élveztem a hatalmas vendégszeretet a kórházban infúziókon. Úgyhogy nekem nem kell elmesélni milyen az,ha fekszel félidőtől,de most azt mondom még mindig jobb volt,mert ha ez most alakul kisgyerek mellett így a nem alvások mellett az jóval gázabb. Mivel már egy éves lesz a lányom, így van erről némi fogalmam. Nem nézem le a te helyzeted sem,de a kérdezőé sem egyszerű. Sőt. Olyanról meg nem alkotnék véleményt amiről még egyelőre fingom nincs,ezt gondolom. Inkább a leírásodból neked javasolnék egy pszichológust,mert úgy látszik a fekvés nem tesz jót neked. Egyébként egy barátnőmek szintén feküdnie kellett, szintén kinyílt belső méhszàj,tölcséresedés 19. héttől,mellette inzulinos cukorbeteg lett,a babát is próbálták többször visszatartani. Azért ő is sírt elhiheted.....a babája nyugodt:) Micsoda tanácsaid vannak.:D
2023. jún. 11. 10:59
 19/23 anonim ***** válasza:
0%

#18: nem mondom, hogy én nem sírtam, de nem vagyok ilyen konstans letargiában. Ez van, elfogadtam a helyzetem. Nekünk állataink vannak nem kevés (vidéken lakunk, kertesház) ezért őket is el kell látnom nap, mint nap és nincs itt a férjem reggeltől estig, hogy segítsen, de amikor tud segít és természetesen elfogadom hiába, hogy másképp csinálja. Közben felújítjuk a házat, mindent én szervezek intézek. Igen első baba, 8 évet vártunk rá. Itt nincs megállás. Úgy vagyok vele, hogy túlleszünk rajta. Jó lehet én "keményebb" vagyok lelkileg ezért nem tudom ezt így átérezni vagy akkora problémának felfogni amit a kérdező ír, de ez nem azt jelenti, hogy szívtelen vagyok és nem vagyok empatikus. Én mindig a megoldáson gondolkodom és hogy túllendüljek, nem pedig azon, hogy megakadjak az agonizálásnál, mert azzal nem sokra megyek. A férjemen kívül semmi segítségünk nincs, mert senki nem lakik erre a rokonok közül. Ez van. Meg kell oldani ha vállaltuk. Mi szerettük volna.

Igen, micsoda tanácsaim vannak. Nem kell mindent túlagyalni. :) #16 voltam

2023. jún. 11. 11:32
 20/23 anonim ***** válasza:
100%
19# A kérdező csak leírta az ő problémáját,a tiéd más. Olyan nagy baj akkor ezek szerint nincs,ha felkelhetsz közben. Nekem nem lehetett,na úgy képzeld el akkor milyen lehetett mégsem ítélkezem. Emellett szintén évekig vártunk rá,úgyhogy ezt is tudom milyen. A kérdező leírta,hogy mellette beteg a kistesó. Nekünk is vannak állataink,de közel sem azonos a kettő,de majd meglátod. Majd ha már megszületett a baba akkor lesz releváns a válaszod,mert a kérdés arról született,hogy UTÁNA milyen természetű a baba. Te még ezt jelenleg nem tudod és úgy osztod az észt,már bocsánat. Mindenkinek szubjektív és más a nehéz. Segítségünk nekünk sincs,csak több száz km-re nagyszülők lévén. Viszont totál megértem a kérdezőt,már az sem volt egyszerű mikor beteg volt a lányunk,elkaptuk és úgy éjszakáztunk-nappaloztunk,hogy igazából mi nem pihentük ki,hát még terhesen....fáradtabban,stb. Ő is megoldja,de attól még leírni gondolom le szabad neki. :D Nem tűnt úgy mint aki konstans letargiában lenne,ellenben belőled árad a frusztráció,amit még szülés előtt érdemes lenne kibeszélned magadból. Utána jön az igazi kihívás.
2023. jún. 11. 12:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!