Olyan kismamák véleményére lennék kíváncsi, akik az első terhességük alatt elé sokat híztak. A második babánál tudatosabban étkeztetek? Kevesebbet híztatok?
Köszönöm a választ. Lényegében evett akkor mindent, amit megkívánt, csak mértékkel?
Például nem emlékszem, hogy a fiamnál kívános lettem volna, ugyanúgy ettem a sósat és az édességet sem kívántam kifejezetten. Most viszont inkább afelé hajlok😐 Azt hittem kielégíti a vágyaimat a gyümölcsös joghurt, de tévedtem. Ha csak azt eszek édeset egész nap, akkor megy a sóvárgás.
Első gyerekemmel 28 kg híztam. Nagyon brutál volt.
Most vagyok a 36 hètnèl a második babával. Itt most 11 kg plusznál járok.
Céltudatosan odafigyelek arra hogy ne egyek össze vissza mindent.
Én elsővel és másodikkal is figyeltem, az elsővel azért híztam rengeteget, mert irtó vizes lettem. Ez szülés másnapján már el is tűnt. Második gyerekkel gyakorlatilag semmi tünetem nem volt, így "nem híztam annyit".
Nem tartok extrém szigorú diétákat, csak normálisan étkezek, tk pékáru, zöldségek, gyümölcs, sovány hús, stb. Nem eszek semmi különlegeset.
Én sovány voltam mikor terhes lettem és irtóra élveztem hogy végre hízok és kerekedek terhesség alatt, korábban soha nem látszódott bármennyit lehettem. Terhességi cukrom is lett. Nehezen álltam meg az édességeket, amik terhesség előtt ráadásul sosem estek jól most meg állandóan azt kívántam.
A lényeg h betartottam aztán amit előírtak.
Ha fontos h a súlyod ne szálljon el, azért a fullos édességeket és peksütiket megállhatnád. Egy fagyi nem a világ vége de egy kakaós csiga már kb a felesleges kalóriákat jelenti
Mellé azt eszek, amit épp főzők. Ha hús van, köretnek krumpli jár mellé. Ha tészta féle van, arra figyelek, hogy durum vagy teljes kiörlésű legyen.
Krumpli helyett egyél basmati rizst.
Zöldségek, gyümölcsök mennek?
Az eltelít, viszont kevés kalória.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!