Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyire izgultatok az első...

Mennyire izgultatok az első genetikai uh előtt?

Figyelt kérdés
Általában arra gondolok, amikor eszembe jut a vizsgálat, hogy biztosan minden rendben lesz, el sem tudom képzelni, hogy ne így legyen. Csak ilyenkor mindig az is beugrik, hogy valószínűleg mindenki, akinél valami rossz kiderült, arra gondolhatott, hogy nem valószínű, hogy pont vele fog ez megtörténni. Ti hogy nem paráztátok túl ezt az időszakot?
2023. máj. 17. 08:17
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Most erre mit lehet mondani? Szerintem mindenki izgul. Még a második előtt is.
2023. máj. 17. 08:17
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én épp pénteken megyek, egy kis izgalom bennem is van persze, ez a normális.

Nem érdemes nagyon körbegondolni a dolgokat, lesz ami lesz. Nagyobb eséllyel minden rendben lesz!

2023. máj. 17. 08:42
 3/9 anonim ***** válasza:

Mivel két vetélésem is volt, rettegek, hogy ott derül ki, már nem él. De persze próbálok nem erre gondolni. Most pozitívan állok hozzá, ráérek majd a vizsgálat előtt izgulni ezen. Nem könnyű. Próbálj meg arra gondolni, amit írtál is, hogy minden rendben lesz. Persze, mások is úgy mentek, de ők a kevesebb százalék. Miért pont te lennél köztük? Tudom, ez így durva, de muszáj megpróbálni pozitívnak maradni. Első terhesség?

Nekem van 3 gyerekem, soha nem gondoltam, hogy baj lehet. Gindolhatod, milyen volt, mikor közölték, hogy missed ab... a következő tele volt félelemmel és sajnos megismétlődött. Most próbálok arra gondolni, harmadszorra csak nem. De nyilvan készülök arra az eshetosegre is. Nem könnyű. Ismeretlenkent is azt gondolom, hogy veletek minden rendben lesz, ha eddig is rendben volt!🙏🙂

2023. máj. 17. 08:50
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Mivel én is missed ab-val indítottam, ezért mindegyik várandósságom első harmadában bennem volt, hogy semmi sem biztos. De nem érdemes túlságosan aggódni, hiszen nem fog változni semmi. Aggódással nem valtoztatunk meg az égvilágon semmit.
2023. máj. 17. 09:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Tudom, mindegyik válaszolónak teljes mértékben igaza van, és tudom, hogy erre valójában nem lehet mit mondani. Mivel első várandósságom, és nincs is a közelemben senki olyan ismerős, aki hasonlón menne keresztül vagy legalább a közelmúltban hasonlót élt volna át, így nehéz ezeket kibeszélni, pedig az biztosan segít átlendülni a félelmeken, negatív gondolatokon. A biztató szavakat pedig köszönöm! :)
2023. máj. 17. 09:15
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Én a NIPT teszt előtt izgultam picit, azon minden rendben volt, aztán mentem genetikaira így meg kevésbé izgultam, de azért nem lehet teljesen nyugodt az ember amíg a kezében nem tartja.

Hétfőn megyek a második genetikai ultrahangra, nem nagyon izgulok most sem mivel már minden nap érzem jó sokat mozogni 😊

2023. máj. 17. 09:35
 7/9 anonim ***** válasza:
74%
Kedves Előző, sajnos attól még lehet bármi a másodikon is. :/
2023. máj. 17. 09:39
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Izgultam persze, de azt erősítettem magamban, hogy nem tudok semmi olyanról ami miatt aggódnom kéne tehát pl.: nincs a családban örökletes genetikai betegség, nem vérzek stb. Tehát próbáltam azt tudatosítani hogy habár bárkinél bármikor lehet probléma egyelőre biztató a helyzet. De a 12. hétig nem éltem bele magam nagyon, mert vetélés sok volt a családban.

Teljesen egészségesen született.

2023. máj. 17. 10:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Én fejben elfogadtam azt is, hogy bármi lehet, és hogy elég bátor leszek akkor is, ha rossz hírt mondanak. De inkább tudjam meg, minél előbb, a kész tényekre tudok reagálni, ha fájó akkor is, a bizonytalan várakozás számomra sokkal rosszabb.
2023. máj. 17. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!