Mennyibe kerül egy gyerek még a pocakban?
Én amin a legtöbb pénzt pazaroltam az volt, hogy rendes bababoltban vettem egy csomó dolgot, holott a fb market placeen kb töredék árért is találsz nagyon jó dolgokat.
Pl babakocsiból tök szépek vannak, néhány féláron, olyan hibákkal ami kb 2 nap múlva a vadonat újon is rajta lenne.
Van egy gyerek/babás háda ahol tök jó ruhákat lehet találni és a nagyja cimkés, szóval azzal is sokat lehet spórolni. Meg hát tényleg kb mindent lehet találni online alig használtan
20. válaszoló "Aztán van a Budai Perinatális Központ, ahol orvossal is szülhetsz otthon"
ez nagyon nem így van. a budai perinatális központ egy bábai szemléletű születésház, ahol van lehetőség szülni. az ittszülés jogilag otthonszüléssel egyenértékű. a szülést bábák (azaz szülésznők) vezetik, illetve van esély, hogy szülész-nőgyógyász is jelen van, de semmivel nem ér többet itt, mint egy szülésznő, mivel komplikáció esetén nem végezhet beavatkozást, akkor állami kórházba szállítanak át.
mi itt tervezünk szülni, aminek a díja egyébként jelenleg 790.000 Ft.
7. hónapban járunk, idáig 700.000 forintot költöttünk, ami kb eszerint oszlik meg:
- labort, vérvételt államiban intézem, minden más vizsgálatot (terhességmegállapítás, genetikai UH-k, bábai várandósgondozás) magánban
- 149000 Ft volt a Trisomy teszt
- spinning babies tanfolyam 30000
- csecsemőelsősegély tanfolyamra is megyünk majd, ez szintén kb 30 ezer
- vitaminok (eleinte babaváró, majd vas+magnézium), stria elleni olaj, gátolaj, terhességi visszérre való olaj: 100000 Ft eddig, de szülésig már nem hiszem, hogy kell rá költenem
- terhesség előtt 14 ezret költöttem ovulációs+terhességi tesztekre, ezek jórésze végül nem került felhasználásra, de hosszú a szavija, egyelőre megtartom
- kismama és szoptatós ruhákra költöttem kb 50 ezret, a javát használtan vettem és én is el fogom adni/ajándékozni, ha már nincs rá szükségem :)
- 3 db kompressziós harisnya volt kb. 20.000
- babaruhák, mosható pelenka, babatakarók, textilek: 100.000 eddig, de itt lassan meg is áll szerintem - ebből a mosipelus volt 60000 (sajnos nálunk nincs a családban sehol baba, ahonnan kaptunk volna használtan ilyesmit :) de a ruhákat Hádában vettük, a mosipelust is FB-on)
- kiságy, matrac, matracvédő, babahinta, pihenőszék: 82 ezer (matracon+védőn kívül ezeket is használtan vettük)
- illetve drogériás bevásárlásunk volt kb 10 ezerért, ahol vettünk egy csomag pelust az első napokra, popsitörlőt, körömvágó ollót meg ilyen apró cseprő cuccokat
ha ehhez hozzáadjuk a szülés költségét, picit több mint 1,5 millió lesz a vége - ebből a szülés és a vizsgálatok az oroszlánrész.
a többit pedig úgy nézem, hogy vagy újra tudjuk majd használni, ha lesz esetleg 2. baba (terhesruhák, babacuccok), vagy én is el tudom adni/ajándékozni. mi környezetvédelmi és anyagi okokból is inkább használtan vásároltunk, amit tudtunk. illetve mindenképp szoptatni tervezek, valamint mosipelusozni, tehát az első időszakban nem igazán lesz egyéb költségünk (pelenka és tápszer).
#22, koszi, hogy leirtad az infokat, akkor rosszul tudtam. Tok jo, hogy akkor ezek szerint mar van szuleteshaz Magyarorszagon is.
20-as voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!