Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szükséges a magnéziumpótlás?

Szükséges a magnéziumpótlás?

Figyelt kérdés

18. héten tartunk és eddig nem szedtem magnéziumot, mert nem volt panaszom

most sincs

viszont olvastam, h szükséges az extra magnézium várandósság alatt, ezért elkezdtem napi 1 magnerotot szedni (nem tudom szétrágni, egyben nyelem le)

ha 2t vennék be, sztem sok lenne (hasmenés)

más is volt úgy, h nem szedett magnéziumot mert nem volt panasza?

2023. máj. 10. 21:33
 1/8 anonim ***** válasza:
22%
Muszály a baba miatt,ha nincs szükséged rá elég az az 1 szem nem kell szétrágni.
2023. máj. 10. 21:37
 2/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2023. máj. 10. 21:41
 3/8 anonim ***** válasza:
Én a második terhességemnél nem szedtem. Azt mondta az orvos, csak akkor szedjem ha indokolt - keményedek stb. Nem volt rá szükség, Femibiont szedtem végig (0-tól kezdve), laborjaim rendben voltak, vaspótlás sem kellett. Egészséges a kisfiam, most 6 hónapos.
2023. máj. 10. 22:31
 4/8 A kérdező kommentje:

laborjaim nekem is rendben vannak (épp 1 hete voltam vérvételen)

én mondjuk nem szedek terhesvitamint, mert femibiontól hasmenésem volt

de szedek c+d+cink+folat+omega 3at naponta/2 naponta

mindig változatosan táplálkoztam, ahogy most is és talán egész életemben talán 4-5x voltam beteg, vitaminokat sosem szedtem korábban, inkább étkezéssel vittem be minden szükségeset

nekem a tehersség elején mondta azt a doki, h c+d vitamin, folsav és szükség esetén magnézium

emiatt nem is tartottam indokoltnak a magnéziumot

most elkezdem a napi 1et és ha nem okoz hasmenést, akkor szedem, ártani nem árt🙂😀

2023. máj. 10. 23:06
 5/8 anonim ***** válasza:

A védőnőmmel beszéltük, hogy mostanában egyre több hipotón baba születik, pedig elvileg időben abbahagyatják a Mg szedést szülés előtt, mégis... szóval lehet hogy nem árt, de azért megfontolandó.

Boldog babavárást kívánok.

2023. máj. 10. 23:10
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én nem szedtem magnéziumot csak pár szemet, amikor lábikra görcsöm volt, és mérsékelten hipoton a gyerek.

Amúgy a második terhességem zajlik különösebb mennyiségű magnézium nélkül, van némi keményedésem, de semmi brutális, inkább az izomgörcs az amire bevettem alkalmanként. Nem kötelező.

2023. máj. 11. 00:38
 7/8 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen

maradok akkor az alkalmankéntinél

2023. máj. 11. 06:35
 8/8 anonim ***** válasza:
6: igen, elsőnél én is szedtem és Dévényes lett a nagyfiam. Most a picinél nem szedtem. Egyelőre rendben van a mozgásfejlődése, fél éves.
2023. máj. 11. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!