Magnéziumpótlásra milyen készítmény a jobb: magnézium-citrát, vagy magnézium-orotát?
Bizonyított tény, hogy B6 vitaminnal egy közegben sokkal jobban szívódik fel.
Szóval MagneB6 :)
MagneB6-ot nem bírom, csak a sima magnéziumot.
Az orvos át akar verniről meg annyit, hogy utánaolvasva a laktátot, citrátot és orotátot írják, mint legjobban felszívódók, de azt nem találtam meg, ezeken belül melyik jobb. Lehet éppen azt írja föl, amit az orvoslátogató legutóbb ajánlott.
De a kérdésem még mindig az, hogy melyik jobb a fenti kettő közül. :)
Hogy hogy nem bírod a Magne B6-ot???
Magnerot ami még nagyon jó csak nagyon drága.
A magnézium-kloridnak van a legjobb vízoldhatósága.
Az orotát és a citrát közül,valamennyivel jobban tud hasznosulni az orotát.
Mit értesz azon,hogy nem bírod a Magne B6-ot?Akkor célszerű B-komplex vitamint szedned a magnézium mellé.
"de azt nem találtam meg, ezeken belül melyik jobb"
Lehet, hogy gyakorikérdéseket kellene olvasni először: https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__terhe.. ;)
Egyébként, hogyhogy "felír"? Ezeket receptre is lehet kapni?
Ha tanulmányozod a fenti linket, akkor láthatod, hogy az önmagában nem jelent semmit, hogy melyiknek jobb a felszívódása, mert ha az egyik készítményben van egy vagon Mg rossz felszívódással, a másikban meg egy hangyányi de jóval, lehet hogy a rosszal jársz jobban. Szóval eléggé számít az, hogy mennyi elemi magnézium van a dologban.
És ha saját magadnak válogatsz ez alapján, sokkal jobban jársz. Elég a hatóanyag mennyiségét nézni, ha tudod hogy abból mennyi a magnézium és milyen a felszívódás, magad is meg tudod ítélni melyik a legjobb és nem kell hozzá recept. Nekem amúgy a BioCo Magne-citrát jött ki győztesnek, legutóbb random besétáltam egy bioboltba és 1790-ért kaptam 90 db-ot, ebből tablettánként 135mg Mg szívódik fel (Magnerotból 33 mg), bár ennek megfelelően brutálnagy egy darab.
Egyébként a hasmenés annak a tünete lehet, hogy nem jön be az adott magnéziumvegyület, esetedben a -laktát, mindnek más hatásai vannak azon kívül, hogy fel tudod venni belőlük a Mg-t. A magnézium-kloridot pedig oldat formájában a bőrre szokták kenni, az jó izomgörcsök esetén elsősegélyre, de nekem hosszú távon nem jött be, mert ragadok tőle meg kiszárad a bőröm.
Utolsó kettőnek köszönöm szépen.
Utolsó: igen, lehet őket receptre kapni. Legutóbb a Magnesii citrici nevű készítményt írta fel az orvosom, most a Magnerotot.
A citricit lehet receptre és úgy legalább feleannyiba kerül, bár így is van nála olcsóbb. De a magnerot??? Érdekes...
De betolom ide is a készítmény-összehasonlításom rövidítve:
Magnerot: 33 mg szívódik fel (kb. 55 Ft/db)
MagneB6: 48 mg szívódik fel (kb. 45 Ft/db)
Magnosolv: 66,6 mg szívódik fel (kb. 67 Ft/adag)
Mg citrici: 70 mg szívódik fel (kb. 40 Ft vagy receptre 20/db)
Béres: 72 mg szívódik fel (kb. 33 Ft/db)
BioCo Mg+B6: 90 mg szívódik fel (kb. 25 Ft/db)
BioCo Magne-citrát+B6: 135 mg szívódik fel (kb. 20 Ft/db)
Vegytiszta magnézium-citrát por: 1 kg-ból 411 napi adag (350mg) nyerhető (16 Ft/nap - webshop ár)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!