Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 30. hét körül/ a 30. héttől...

A 30. hét körül/ a 30. héttől normális már ennyire tehernek érezni a terhességet? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Eddig a terhesség nem okozott különösebb gondot a hétköznapokban, leszámítva az első heti rosszulléteket, a 29. héttől viszont nem viselem túl jól. A nap nagy részében feszül, húzódik, szúródik, nehéz a hasam, nehezemre esik a járás is sokszor, a baba szinte folyamatosan kinyomja valamijét a hasam felső részén középen vagy jobb oldalon, ami sokszor fájdalmas, kellemetlen érzés. Aludni is alig tudok, mindíg amelyik oldalamra épp fekszek, azon az oldalon nyomja ki magát a baba, így nagyrészt csak forgolódok éjjel, reggelre fáj mindenem, főleg a csípő csontom, nyomja a hólyagomat is, sokszor alapból nem kellene pisilnem, de annyira nyom, hogy minden lépésnél úgy érzem, hogy mindjárt bepisilek. Nagyon hamar elfáradok, úgy érzem, mintha 50 évet öregedtem volna, nehézkesen mozgok. (Pedig napi 3 szem magnéziumot szedek, meg mellette kettes Femibiont)

Nem tudom, hogy ez normális-e, ez az első terhességem, anyum azt mondja, hogy csak túl reagálom…

Nálatok is hasonlóképp volt ebben az időszakban, vagy én vagyok túl gyenge, érzékeny?

2023. ápr. 18. 20:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%
Én átlagos alkattal vágtam neki mindkét terhességnek. 2 faros baba kihordása után annyit tudok, hogy ebben a szakaszban kezdtek el hízni, és állandóan nyomták a fejükkel a rekeszízmot, ültek a hólyagomon és öklözték belül a hasam. Nem fordultak meg kb sosem, nagyok is voltak, így az orvos a biztonság kedvéért császárt javasolt, hátha rövid a köldökzsinór vagy más baj van, és én örömmel vállaltam, mert élni se volt erőm az utolsó 4-5 héten. Egyik gyerek se indult meg magától, így valószínűleg mindenképp ez lett volna belőle. Megváltás volt a szülés. Amikor a mellkasomra tették a kis sózsákokat, mindkét alkalommal azt éreztem, hogy ilyen masszív, erős babával kín lett volna még pár hét. Azóta a kisebb is ovis már, de örök emlék marad.
2023. ápr. 19. 05:02
 12/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat, jó érzés, hogy nem vagyok egyedül ezekkel az érzésekkel!
2023. ápr. 19. 10:45
 13/16 anonim válasza:
En is így vagyok vele, bár nekem 3. Terhesség. 30.hét. Néha mondom is de jó lenne már a vége. Van hogy nappal semmi aztán meg este sehogy sem jó, külön làbtornát szoktam csinálni, hogy jobbat aludjak és estére időzítem a magnéziumot is.
2023. ápr. 19. 11:13
 14/16 anonim ***** válasza:
34. hétben vagyok. Alapból nagyobb súllyal indult a terhességem. (95kg 😅) Most +11kg-nál tartok. A 3. emeletre 2 pihenővel mászok fel, cipőt kötni esélytelen, ha valamit leejtek az számomra elveszett,óránként pisilek éjszaka is,állandóan csuklik a bébi,a bordáimat már szinte kitöri olyanokat rúg,és a kijáratot is imádja fejelgetni,aludni kétszer szoktam naponta 3-4 órákat (persze óránkénti pisivel).. Hát nem véletlen TERHES-ség a neve. 😁 De semmiért sem cserélném el! 😍 (10 éve meddőnek nyilvánítottak és mégis spontán fogant.)
2023. máj. 5. 03:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Szívből gratulálok neked, már nincs sok a végéig 🙈 Kitartást kívánok ezekre az utolsó hetekre és könnyű, komplikáció mentes szülést! 🥰
2023. máj. 5. 06:35
 16/16 anonim ***** válasza:
Meg szültetek kérdező és a válaszolok? Hogy viseltétek a terhességeiteket és a pocak lakót? Sok mindenkinek terhes a terhesség, teher a terhesség, mindegy hányadik babát várja.
2023. nov. 3. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!