Kezdek izgulni?

Figyelt kérdés

Lassan 36+3nal járok és őszintén szólva kezdek eléggé izgulni. Első baba. A férjem munkája miatt most hétvégente van csak itthon, ezért anyukámnál lakom egy kis ideig míg meg nem szülök. Anyukám is dolgozik tehát napközben igazából teljesen egyedül vagyok. Mostanában kezdek izgulni miatta ha akkor indul be a szülés mikor egyedül vagyok akkor kihez forduljak? Vagy csak hívjak mentőt? A kórház kb 30 percre van.

Meg egyébként is izgulok ha itt lenne valaki mellettem non stop akkor is aggódnék. Elmondta a védőnő mit tegyek de akkor is.. ez nem olyan mint mikor élesben történik a dolog. Nektek hogy volt?

2023. ápr. 13. 03:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
A másik, amin meg lehet adott esetben nézni a tágulás mértékét az az úgynevezett tágulási csík, ami a farpofák között van, és a nők kb. 75%-ánál van jelen, ez a tágulással párhuzamosan megjelenő csík, és akinél megjelenik, annál akkora, mint a tágulás mértéke. (Forrás: Noll Andrea: Vajúdástámogatás mindenkinek)
2023. ápr. 13. 08:37
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon szépen köszönöm, utánanézek és megpróbálom! :) Az első babámmal hiába voltak nagyon erős, gyakori fájásaim, lassan tágultam (de végül sikerült természetesen). A második babám szeptemberben születik, megfogadtam, hogy vele már csak akkor megyek be, amikor tényleg mindjárt kint van, mert nagyon traumatikus volt, amit csináltak velem első vajúdásnál.
2023. ápr. 13. 08:47
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

12, nekem is. Akonyv, amit irtam nagyon jo, reszletesen leirja a szules szakaszait, sokkal jobban, mint barmi mas, amit valaha olvastam, es a fellelheto infokat elegge felkutattam anno a temaban, sajnos ez a konyv csak az elso szulesem utan kerult hozzam. De szerencse is, mert a masodik mar nem lett traumatikus :)

Drukkolok neked!

2023. ápr. 13. 09:12
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért vajúdás során önvizsgálatra és matatásra biztatni bárkit elég meredek, tekintve hogy még egy mentőtiszt sem nyúlkálhat komoly indok nélkül egy vajúdóban szállítás közben sem...
2023. ápr. 13. 09:27
 15/18 anonim ***** válasza:
46%
14, a szülésznőm azt mondta, az meredek, hogy ő, vagy bárki más rajtam kívül vizsgáljon, mikor nyitva a méhszáj. Sokkal kisebb eséllyel viszek fel én magam bármilyen fertőzést, mint egy külső ember.
2023. ápr. 13. 09:51
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Első szülésnél elszakították a méhszájamat kézzel tágítás közben, mert siettek, annál rosszabb csak nem lesz. Nyilván tiszta lesz a kezem, és nem ez lesz az új hobbim. Megnézem a könyvet, köszönöm! #12
2023. ápr. 13. 10:21
 17/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm ezek hasznos információk.

Ma voltam dokinál azt mondta 2000es a méhszáj jelenleg.

2023. ápr. 13. 14:23
 18/18 anonim ***** válasza:
Végül is attól függ, hogyan indul be a szülés. Nekem a 3. magzatvíz szivárgással indult - éjszaka. A férjem vitt be a kórházba. Mire a szülőágyra kerültem + előkészítettek, már jöttek is a tolófájások. De ez is 3 óra hossz volt az elejétől a szülésig. A többi hosszabb volt ettől, és fájásokkal indult.
2023. ápr. 13. 18:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!