Kezdek izgulni?

Figyelt kérdés

Lassan 36+3nal járok és őszintén szólva kezdek eléggé izgulni. Első baba. A férjem munkája miatt most hétvégente van csak itthon, ezért anyukámnál lakom egy kis ideig míg meg nem szülök. Anyukám is dolgozik tehát napközben igazából teljesen egyedül vagyok. Mostanában kezdek izgulni miatta ha akkor indul be a szülés mikor egyedül vagyok akkor kihez forduljak? Vagy csak hívjak mentőt? A kórház kb 30 percre van.

Meg egyébként is izgulok ha itt lenne valaki mellettem non stop akkor is aggódnék. Elmondta a védőnő mit tegyek de akkor is.. ez nem olyan mint mikor élesben történik a dolog. Nektek hogy volt?

2023. ápr. 13. 03:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Sokáig tartott, így volt időm hazahivni a férjemet. 10kor jött az első fájás kb, délben mondtam, hogy mondja le a programját (délután ment volna állásinterjúra) és siessen haza munka után. Hazajött 15.30ra, 19kor bementünk a kórházba, de még korai volt az is, hazaküldtek, reggel 8ra mentünk vissza, 10kor szültem meg.
2023. ápr. 13. 06:18
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Délután 5 előtt nem sokkal kezdtem el furcsa görcsöket érezni. Mikor hazaért a férjem 5 után mondtam neki, hogy görcsölgetek és elmegyek tusolni hátha csak jósló és elmúlik. Nem múlt el, úgyhogy még szépen tettem vettem, elkészültem. A férjem meg mondta, hogy alszik egyet, mert reggel korán kelt. Fél 10 körül ébresztettem, hogy indulhatunk a kórházba, mert akkor már erősödtek a fájások. 3/4 3-kor lett meg a gyerek.
2023. ápr. 13. 06:31
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
A férjem épp paintballozni volt, amikor elkezdődtek a fájások. Számolgattam őket, közben sorozatot néztem. Volt ez délután 5-kor. A férjem hazajött, megfürdött, én is megfürödtem, bepakoltam az utolsó cuccokat a táskámba, még este elmentünk egyet sétálni, de visszafordultunk egy idő után, mert akkor már eléggé fájt sétálni. Éjfélkor bementünk a kórházba 5 perces fájásokkal, akkor már szuszogtam rendesen, este 6 után lett meg a babám. Minden szülés más, de nyugi, az első babák azért nem szoktak úgy kipottyanni. Fokozatosan épül fel a fájdalom, amire az elején azt hiszed, hogy úristen, ez borzasztóan fáj, biztos mindjárt szülök, az még kutyafüle a végéhez képest. Ha sos kell bevinni téged és nincs ott senki, akkor hívd a mentőket, ők már le tudják vezetni a szülést is, ha neked annyira gyorsan jönne a baba.
2023. ápr. 13. 07:04
 4/18 A kérdező kommentje:
Férjemnek kb 4-5 óra lenne az út ha jelzem hogy idő van. Külföldön van. Hát meglátjuk majd. Köszi a sztorikat még jöhetnek.
2023. ápr. 13. 07:13
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém 36 hetesen elment legénybúcsúba Bulgáriába. Onnan is kb ennyi lett volna az út haza. De 4-5 óra szerintem bőven elég, valószínűleg még arra is, hogy együtt mehessetek be a kórházba. :) #3
2023. ápr. 13. 07:18
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Éjfélkor keltem fájásokra. Enyhék voltak de mivel elég rendszeresek, és "mások", sejtettem hogy indul a buli. Férjemet hagytam aludni hajnal ötig. Utána hét körül értünk a kórházba ötpercesekkel, persze ctg alapján a szülésznő haza akart még küldeni. Délután fél háromra lett gyerek.

Szerintem még így is korán indultunk, hogy hat órát vajúdtam otthon. Én sem voltam szerencsés hogy kipottyant az a gyerek.

2023. ápr. 13. 07:31
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Az elso szules atlag 12 ora, es eszre fogod venni. Az esetek 1/3-aban indul magzatburok repedesevel, es a magzatviz elfolyasaval, 2/3-anal pedig egyre rendszeresedo es surusodo fajasokkal. Mikor mar karomkodsz, annyira faj, akkor is boven eleg altalaban elindulni, olyankor altalaban 5-7 centi tagulas kozott jarsz, es meg boven tobb ora, mire megszuletik.
2023. ápr. 13. 08:21
 8/18 anonim ***** válasza:
81%
De amugy a mehszaj allapotat magadnak is tudod ellenorizni, youtubeon talalsz videot, hogy hogy kell. Minel kesobb mesz be a korhazba, annal kisebb az esely, hogy belepiszkalnak, es esetlegesen megakadsztjak a folyamatot ,,rasegites”-cimszoval, vagy mert ez a protokolljuk (amit nekik kotelezo elmondani, te meg barmikor visszautasithatod).
2023. ápr. 13. 08:24
 9/18 anonim ***** válasza:
63%
8-as, te csináltál ilyet? Én egyszer próbáltam, de nem szülés közben, és akkor egyáltalán nem értem el. Szülés alatt lejjebb jön?
2023. ápr. 13. 08:32
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem a szülésznő bíztatott rá, illetve kelyhet használok, tudom, hogy nem mindenkinek elérhető alapból, de szülés alatt azért igen, különben az orvos sem tudná megnézni, úgyhogy bár a kérdésedre nem tudok tankönyvi választ mondani, én azt feltételezem, hogy igen.
2023. ápr. 13. 08:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!