Kezelt pajzsmirigy alulműködéssel egészséges terhesség?
Figyelt kérdés
Kezelt pajzsmirigy betegségem van,alulműködik,amire L-thyroxint szedek.Kiderült,hogy terhes vagyok,még csak teszt alapján(6.hetet kezdem holnap),orvos folyamatban van.Megnézettem a Tsh-t,ami 2,900 lett.Azt olvastam,hogy az első trimeszterben 2,5 az idealis érték.Egy hónapja nézezttem pont,akkor 0,315 volt.Jelenleg 125ug-ot szedek.
Mennyire változik majd az érték a terhesség előre haladtával?
Mert havonta csak egyszer nézik ugye a laborban.
Nyugtalanít,mert tavaly elvetéltem,nem nezték a Tsh-t,kórházban sem.Akkor 15 volt,előtte egy hónappal normális
Gyorsan romlott.
Válaszokat köszönöm!
2023. ápr. 12. 17:29
1/3 anonim válasza:
2,9-es ths-tól nem fogaz elvetélni. És nem kell 4 hétnél gyakrabban nézni.
2,5 és 4 között is csak akkor kell mindenképp kezelni, ha az anti-TPO pozitív.
2/3 anonim válasza:
Nekem kezelve van, egy picivel emeltette az endokrinológus a gyógyszert próbálkozások előtt, utána 6 hetente jártam vérvételre, de a TSH végig 2 alatt maradt, így semmit sem kellett csinálni pluszban. Szülés után visszaálltam a régi gyógyszer mennyiségre. Minden végig teljesen rendben volt. Ezzel szerintem külön a nőgyógyász nem foglalkozik, endokrinológushoz kell járni vele szokásosan. Gondolom ha kezelve vagy, mondta.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!Igen,járok endokrinológushoz,jövő héten megyek is.Csak tényleg aggódok,érthető módon.
2023. ápr. 12. 19:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!