Volt már így kismama? A baba egészséges lett? Terhességem végén derült kis a pajzsmirigy alulműkődés, azaz magas TSH szint.
Már csak napok kérdése és jön a baba és nemrég derült ki hogy nem jók a hormon eredményeim.
Kezelni fognak de a kérdésem az lenne hogy a babának lehet valami baja????
Minden normálisan haladt edig a terhesség során,a baba is szépen fejlődőtt,jó nagy:-)
Köszi.olvastam.
De létezik olyan anyuka aki egészséges vagy beteg babát szült és csak utána derült ki hogy pajzsmirigy betegsége van?
Nem lehet tudni hogy az elején volt-e gond a pajzsmiriggyel mert nem nézték egészen mostanáig.
Bár azt halottam hogy nem nagyon lehet teherbe esni rossz pm működéssel!
Ultrahangokon minden rendben volt,nem láttak eltéréseket!
1. vagyok.
Akkor tuti nincs baj. Ha lenne, az már kiderült volna!! Hamarosan megnyugodhatsz, már nincs sok hátra, kitartás! :)
1. vagyok.
Tegnap voltam dokinál, és megkérdeztem tőle ezt-azt. Én is pm-es vagyok, és most alulműködik épp nekem is. A dokim szerint örökölhető, és bár az én babám is szépen fejlődik, 2 naposan, amikor a sarkából majd a kórházban vért vesznek, és megnézik a pm betegséget, akkor rám különös figyelmet kell fordítani, és a baba lapjára rá lesz írva külön, hogy az anyukája 2 éve pm-beteg. Ha ő is örökli, akkor kontrollra kell vele járni x havonta, de ezt majd akkor elmondják. Nehogy a születése után visszamaradjon a növekedésben, fejlődésben.
Ilyenkor egyéb bajt már nem okoz a pm alulm., ha eddig korának megfelelő, egészséges a baba, akkor az is marad. :) De a szülés után, tényleg figyelni kell. Ez a sarokból történő vérvétel protokollszerű, mindne kórházban kötelező, tehát a te babád is túl fog esni rajta.
Kezdj el megnyugodni, végre! :))
28 hetes km
Szia! =) Ugye egészséges lett a babád?
"Ha az Ön első- vagy másodfokú rokonai között gyógyszeresen kezelendő pajzsmirigy-működési zavar fordult elő, akkor Önnek hasonló rendellenesség kialakulására 2-3-szor nagyobb az esélye, mint egy átlagembernek. Indokolatlan testsúlyváltozás, szívritmuszavar esetén Önnél hamarabb érdemes gondolni erre a lehetoségre. Ezen túlmenően fiatal nőknél célszerű még terhesség előtt és majdan terhesség alatt is pajzsmirigy-vizsgálatot végeztetni." [link] -és még sok hasznosat ír, érdemes elolvasni a többi cikkét is.
Mikor rákérdeztem otthon, kiderült, h a nagypapám is egy időben túlműködött, sőt Anyumnak egy időben alul. Jó lett volna, ha erre a dokik odafigyeltek volna, mert vsz. min. 10 évet lehúztam úgy, h nem vették észre, h alulműködök. Onnan gondolom, hogy amikor beállítottak 30 évesen, hirtelen nagyot javult az adig mindig rettenetes vasam, és helyreállt a ciklusom, ami 12 éves koromtól 2 havonta jött meg, és mindig 2 hétig tartott. A családban mindenkit nyaggatok, hogy kb 3 évente kérjék a teljes vérképhez a tsh-t is, főleg a lányok, főleg baba tervezés előtt. Rengetegszer elmondom a kamasz unokahugaimnak is, hogy véssék jól az eszükbe. És a dokijuk gond nélkül nézeti is nekik, hozzácsapja a teljes vérképhez, mert elég az az indok, hogy a családban már van pajzsmirigybeteg. Nyugaton, így mondta a dokim - minden nőnek automatikusan nézik pár évente a TSH-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!