Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet, hogy azért irtózok...

Lehet, hogy azért irtózok attól, hogy fiam legyen, mert volt egy nagyon gonosz/rossz bátyám?

Figyelt kérdés

A párommal lassan babát szeretnénk. Azonban én még nem érzem 100%-ig késznek magamat, mert csak kislányt tudok elképzelni magamnak. Nagyon nem szeretem a fiú gyereket és nem szeretnék kisfiút. Tudom, hogy ez szörnyen hangzik. De ha csak fiam lehetne, akkor azt mondanám, hogy azért nem éri meg. Egy kislányt azonban imádnék, a mindenem lenne. Mielőtt gyereket vállalok mindenképp elmennék pszichoterápiára, így nem vágok bele, mert attól, hogy nem akarom, még lehet, hogy fiú lesz.

Én a fiúkat a rosszal, gonosszal, idegesítővel társítom. Tudom, hogy nem így van, és ez természet, nevelés kérdése, de az érzéseimnek nem tudok parancsolni. Ha fiú gyereket látok, semmit sem vált ki belőlem, de egy kislánytól elolvadok. Tudom, hogy ez nincs rendjén-mielőtt megesztek.

Nekem volt egy nagyon erőszakos, mindenkit elnyomó, nem épp előnyös külsejű bátyám (szerencsére nem hasonlítunk). Illetve még van, csak nem tartjuk a kapcsolatot. Valahol attól rettegek, hogy őt látnám viszont a fiamban. Tudom, hogy lány is hasonlíthat rá, de talán értitek mire gondolok. Szóval, a bátyám mindenkit elnyomott maga körül, nárcisztikus (szerintem), sosem volt benne tisztelet, utálatos, gonosz, frusztrált. Kisgyereknek is ilyen volt. Nekem ennyi emlékem van a kisfiúkról. Illetve az, hogy az ovistársaim és a sulistársaim is verték egymást, trehányak voltak stb.

2023. márc. 15. 17:48
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%

Az megvan, hogy egy normális pszichoterápia min 2 éves heti rendszerességű önmunka? Mind anyagilag, mind időben bele kell tenni.

De mindenképp dolgozz ezzel… és ne csak ezzel… az se teljesen oké, ahogy egy kislányról beszélsz.

2023. márc. 15. 20:52
 12/18 anonim ***** válasza:
40%
Nem, nem való neked gyerek. Attól, hogy jobb szülő lennél a szomszédtól, aki alkoholista és veri a családot, az nem azt jelenti, hogy ez így jó, mert az alja kategóriát nem dicsőség überelni.
2023. márc. 15. 21:05
 13/18 A kérdező kommentje:

Tök jó, hogy ezt írod, de ettől még szülni fogok.

Ezt a “neked nem való gyerek” dumát mindig az mondja, akinek már megadatott és szült. Aztán lehet, hogy közben ő sem olyan szuperanya. Ugyanez az “ebbe a világba minek?”-mondják ezt a gyerekesek.

2023. márc. 15. 21:24
 14/18 anonim ***** válasza:
54%

Mi több évet vártunk a babára végül lombikkal sikerült. Én nagyon lányt akartam, tényleg azok olyan cukik lehet szépen öltöztetni stb...csak a II.genetikain tudtuk meg a nemét,bár előtte fiús érzésem volt és féltem hogy csalódott leszek ha mégsem lesz lány,mondta a doki hogy fiú és egyáltalán semmilyen csalódottságot nem éreztem.

Az jó ötlet ha elmész egy szakemberhez lehet egy kicsit tud majd pozitív irányba fordítani hogy ne félj annyira a "fiú babátol".

2023. márc. 15. 21:46
 15/18 anonim ***** válasza:
91%
A baj az, hogy a bátyàd benne van a családodban (mármint a gének, ugye). Így akár fiad, akár lányod lesz, hasonlíthat a bátyádra. Egy mozdulat, arcvonás, stílus,stb...Ezért kell ezt a problémát kezelni szakemberrel.S ne hidd, hogy egy lány nem lehet gonosz, rosszindulatú stb. Látszik, hogy nem ismerted az osztálytársaimat:D
2023. márc. 15. 21:47
 16/18 anonim ***** válasza:
69%
Nekem meg lány nem kéne, mert utálom a nők többségét. Ovitól kezdve rossz tapasztalatom van velük. Nem is szülök inkább. Olyannak nem való gyerek, akinek mindegy a neme. Ha véletlenül születik a preferált nemből is gyerek a másik mellé, akkor nagyon nagy az esély a kivételezésre. Sok ilyet láttam már.
2023. márc. 16. 18:33
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
* akinek nem mindegy
2023. márc. 16. 18:34
 18/18 anonim ***** válasza:
Mert on egy cigány.
2023. márc. 18. 09:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!