Gonosz vagyok, ha kisbabát várok és nem akarom, hogy a párom tesójának gyerekei idejöjjenek 2hétre?
Is-is.
A helyedben a terhessegemre fognám és pihengetnék az árnyékban :)
Gusztustalan hozzáállás. Ne csodálkozz, ha majd a te gyerekedet is ennyire "szeretni" fogják a családban...
Látod te a mama nyakára szültél, most viseld el, ha a te nyagadba is tesznek valakit.
Ha tényleg tit tartjátok el anyósodat, akkor mondjuk sógorodéknak első sorban titeket kellett volna megkérdezni, bevállaljátok-e a két hetet. Ha valóban utálják anyósodat, akkor gondolom, nem is rá, hanem konkrétan rátok számítanak. Részükről nem egészen fair, hogy a megkérdezésed nélkül, kerülő úton rád testálják a két gyereket, gondolom, olyan megfontolásból, hogy te úgyis otthon vagy, ráérsz, még a sajátoddal úgyse kell foglalkoznod...
Megértelek, ha nem tudsz tapsikolva örülni. Amúgy az is benne van a pakliban, hogy bármikor bezsuppolhatnak a kórházba. A gyerekek mennyire szófogadóak? És egyébként a férjed mit szól a "nyaraltatáshoz"?
Szia,hát nekem se lenne kedvem ehhez,szóval megértelek. Tényleg titeket,téged kellett volna megkérdezniük,és akkor is rövidebb időre,nem két hétre odavinni a gyerekeiket.
És,attól hogy valaki egy házban lakik a nagyszülőkkel,nem azt jelenti hogy a nyakukon él!! Ez akkor baromság,régebben teljesen természetes volt hogy együtt laktak,és megvolt mindenkinek a külön kassza. És senki sem szólt meg ezért senkit. Nálatok meg főleg nem ez van,ha pont ti tartjátok el a mamát.
Írhat itt akárki akármit, te érzed. Lehet tipikus elsőterhességes hozzáállás, de nézzük más szemszögből a dolgot. Az utolsó heteket töltöd így egyben, később már ott lesz a baba és soha többé nem leszel egyedül. Azt szokták mondani, hogy az utolsó heteket ki kell használni, pihenni sokat(mert utána már nem fogsz), felkészülni a babára, lelkileg ráhangolódni az anyaságra, babaszobát rendezni, ruhácskákat venni, tervezgetni stb.
Hát ezt az idilli állapotot megzavarhatja egy olyan esemény, amit a kismamára ráerőltetnek, plusz terhet ró rá, és nincs semmi kedve hozzá.
Nem vagy gonosz szerintem, egy kicsit önző, de ez érthető!
Neked most magadra és a babádra kell gondolnod! Két hétre felforgatnak körülötted mindent, és utána még ki tudja mennyi időd marad magatokra szülésig!
Én is mondtam nemet ilyen szituban, pedig csak egy hétvégéről volt szó, nem 2 hétről, 36 hetes voltam a másodikkal, a sógornőm ránkbízta volna 2 gyerekét, mondván, úgyis eljátszanak az enyémmel, nem lesz baj, de nemet mondtunk, mondjuk mindenki megértette.
Az idegeskedés nem tesz jót terhesen, nyugodtan hivatkozz a terhességedre, ha neked kényelmetlen teher mindez, egy kicsit önzőnek kell lenni!!!!
Szerintem nem kell az embernek állandóan feláldoznia magát, mert akkor csak a pofátlanoknak áll a világ. Ez saját tapasztalatom. Állj ki magadért, saját érdekeidért!
Azt gondolom, eleve van beleszólásod, most meg a terhesség miatt különösen. Én sem akarnám az utolsó heteimet azzal tölteni, hogy más gyerekét pesztrálom. Ez a készülődés ideje. Lehet, hogy nagyon meleg lesz, akár be is vizesedhetsz, bármi lehet. Neked most nem a babysitting a feladatod, hanem a felkészülés és a fészekrakó ösztön kiélése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!