Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Gonosz vagyok, ha kisbabát...

ReniAdam kérdése:

Gonosz vagyok, ha kisbabát várok és nem akarom, hogy a párom tesójának gyerekei idejöjjenek 2hétre?

Figyelt kérdés
33hetes kismama vagyok. Kiderült, hogy a párom bátyjáék lepasszolnak,a mamának a 3,gyerekükből kettőt (7 és 5 évesek) akivel mi együtt lakunk. Mindig is imádtam,a gyerekeket, de így a terhességem vége felé úgy érzem, hogy képtelen vagyok elviselni őket, főleg ilyen hosszú ideig. Én a sajátomat akarom látni, nem pedig másét pesztráni(mert Úgyis a végén az én nyakamra akasztják őket) Ez miért van most így? Gonosz vagyok? Vagy meg lehet érteni?
2014. jún. 30. 23:45
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
41%

Is-is.

A helyedben a terhessegemre fognám és pihengetnék az árnyékban :)

2014. jún. 30. 23:57
 2/25 anonim ***** válasza:
51%

Gusztustalan hozzáállás. Ne csodálkozz, ha majd a te gyerekedet is ennyire "szeretni" fogják a családban...

Látod te a mama nyakára szültél, most viseld el, ha a te nyagadba is tesznek valakit.

2014. júl. 1. 00:30
 3/25 A kérdező kommentje:
Ne haragudj, de én a büdös életben nem passzolnám le a gyerekeket a nagyinak, akit a saját gyerekei is utálnak és nem a nyakán élünk, hanem mi tartjuk el. Nem az övé a ház. Vele élünk, de nem együtt. És hangsúlyoztam, hogy mindig is imádtam a gyerekeket, de jelenleg 33hetes terhesen nincs affinitásom ahhoz, hogy anyós elmegy trécselni a barátnőjéhez én meg a bazi nagy hasammal egyedül lássam el a háztartást és még a gyerekek is rám maradnak, mert Ő biztos nem fogja magával vinni őket sehova. Inkább otthagyja őket.
2014. júl. 1. 01:01
 4/25 A kérdező kommentje:
Tudod nem mi vagyunk a mama nyakán, ahogy Te fogalmazok, hanem fordítva. És én már közöltem a párommal, hogy semmi pénzért nem hagyom az anyjára, amivel teljesen egyet is értett. Nem is igazán fogtam fel, hogy hogyan engedik ide 2hétre a nagyihoz a gyerekeket, holott azért költöztek el, mert olyan dolgokkal etette, meg traktálta a gyerekeket, amit épeszű ember nem csinál.
2014. júl. 1. 01:05
 5/25 Vilcsianyuja ***** válasza:
100%

Ha tényleg tit tartjátok el anyósodat, akkor mondjuk sógorodéknak első sorban titeket kellett volna megkérdezni, bevállaljátok-e a két hetet. Ha valóban utálják anyósodat, akkor gondolom, nem is rá, hanem konkrétan rátok számítanak. Részükről nem egészen fair, hogy a megkérdezésed nélkül, kerülő úton rád testálják a két gyereket, gondolom, olyan megfontolásból, hogy te úgyis otthon vagy, ráérsz, még a sajátoddal úgyse kell foglalkoznod...

Megértelek, ha nem tudsz tapsikolva örülni. Amúgy az is benne van a pakliban, hogy bármikor bezsuppolhatnak a kórházba. A gyerekek mennyire szófogadóak? És egyébként a férjed mit szól a "nyaraltatáshoz"?

2014. júl. 1. 01:13
 6/25 anonim ***** válasza:
62%
Egy dologban van igazad, titeket kellett volna megkerdezni. Es, akkor mit mondtal volna?! Nem?! Amugy tipikus elsovarandos hozzaallas, amikor az ember "felmentett" a terhesseg miatt. Aztan amikor egy/ket gyerek mellett terhes az ember... Es majd rajossz, h soha tobbe nem lesz nyugtod az eletben. Illetve akkor lehetne, ha valaki egy kis sittinggel kisegit (lehet szajhoskodni, h te majd sosem passzolod le, de majd meglatod, h kell neha egy lopott ora - mint egy falat kenyer), de ez csak kolcsonosseg alapjan megy! Tapasztalatbol mondom. En is lusta voltam a tesom gyerekeit anno bevallalni. Most nincs pofam az enyemet rajuk passzolni, pedig de jo is lenne neha. En banom. Szerintem gondold at.
2014. júl. 1. 03:07
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

Szia,hát nekem se lenne kedvem ehhez,szóval megértelek. Tényleg titeket,téged kellett volna megkérdezniük,és akkor is rövidebb időre,nem két hétre odavinni a gyerekeiket.

És,attól hogy valaki egy házban lakik a nagyszülőkkel,nem azt jelenti hogy a nyakukon él!! Ez akkor baromság,régebben teljesen természetes volt hogy együtt laktak,és megvolt mindenkinek a külön kassza. És senki sem szólt meg ezért senkit. Nálatok meg főleg nem ez van,ha pont ti tartjátok el a mamát.

2014. júl. 1. 07:15
 8/25 anonim ***** válasza:
100%

Írhat itt akárki akármit, te érzed. Lehet tipikus elsőterhességes hozzáállás, de nézzük más szemszögből a dolgot. Az utolsó heteket töltöd így egyben, később már ott lesz a baba és soha többé nem leszel egyedül. Azt szokták mondani, hogy az utolsó heteket ki kell használni, pihenni sokat(mert utána már nem fogsz), felkészülni a babára, lelkileg ráhangolódni az anyaságra, babaszobát rendezni, ruhácskákat venni, tervezgetni stb.

Hát ezt az idilli állapotot megzavarhatja egy olyan esemény, amit a kismamára ráerőltetnek, plusz terhet ró rá, és nincs semmi kedve hozzá.

Nem vagy gonosz szerintem, egy kicsit önző, de ez érthető!

Neked most magadra és a babádra kell gondolnod! Két hétre felforgatnak körülötted mindent, és utána még ki tudja mennyi időd marad magatokra szülésig!

Én is mondtam nemet ilyen szituban, pedig csak egy hétvégéről volt szó, nem 2 hétről, 36 hetes voltam a másodikkal, a sógornőm ránkbízta volna 2 gyerekét, mondván, úgyis eljátszanak az enyémmel, nem lesz baj, de nemet mondtunk, mondjuk mindenki megértette.

Az idegeskedés nem tesz jót terhesen, nyugodtan hivatkozz a terhességedre, ha neked kényelmetlen teher mindez, egy kicsit önzőnek kell lenni!!!!

2014. júl. 1. 07:33
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Én simán szólnék, hogy nem vállalod. Ha a nagyi elmegy otthonról, aelőtte te is menj el, hogy ne tudja rád hagyni őket.
2014. júl. 1. 07:33
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem kell az embernek állandóan feláldoznia magát, mert akkor csak a pofátlanoknak áll a világ. Ez saját tapasztalatom. Állj ki magadért, saját érdekeidért!

Azt gondolom, eleve van beleszólásod, most meg a terhesség miatt különösen. Én sem akarnám az utolsó heteimet azzal tölteni, hogy más gyerekét pesztrálom. Ez a készülődés ideje. Lehet, hogy nagyon meleg lesz, akár be is vizesedhetsz, bármi lehet. Neked most nem a babysitting a feladatod, hanem a felkészülés és a fészekrakó ösztön kiélése.

2014. júl. 1. 09:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!