Gonosz vagyok, ha kisbabát várok és nem akarom, hogy a párom tesójának gyerekei idejöjjenek 2hétre?
Mondjuk én úgy vagyok beállítva,hogy az első gondolatom az lenne, ha a nagyinak akarnám lepasszolni a gyerekeket, hogy van ott egy 33 hetes kismama, tehát nem úgy működnek a dolgok mint előtte.
Főleg olyanban lehetne tolerancia, akinek van már gyereke! Ahogy nyilván azt is gondolják,hogy egy háztartásban, nem lehet majd megoldani,hogy kizárólag a mami rohangáljon utánuk. Nem tudom, lehet,hogy én vagyok rosszul bekötve, de ezen alap,hogy elgondolkodnék, aztán max. felhívnám a tesómat,hogy ez lenne, ő mit gondol.
Gondolom a sogorodek a nyari ovi-isi szunet miatt vannak most bajban. Megertem, h igenybe vennek nagymamit.
1. Majd a mami odateszi magat. Kenytelen lesz, ha latja, h te nem csinalod.
2. Elutazol.
3. Menjen a mami ohozzajuk.
Talán a legkisebb feszültséget az okozná, ha párod kérné meg szépen a tesóját, hogy ne hozzák most a gyerekeket, mert félt téged a nyüzsgéstől. Nem kell túlcifrázni. Persze meg fogjátok tőlük kapni, hogy majd a harmadik gyereknél nálatok se lesz nyugalom, de most, az első előtt még megteheted, hogy rápihensz, ebbe meg hiába szólnak bele, ne foglalkozz vele. Jogod van hozzá, mindenki volt első gyerekkel terhes, a sógornőd is, neki se pakoltak a nyakára 2 rosszcsont gyereket, feltételezem.
Csak próbáld meg kivonni magad annyira, hogy ne te legyél egy esetleges családi balhé kiinduló pontja. Egy feleségét és születendő gyerekét féltő férj talán a rokonok felől sokkal elfogadhatóbb, mint egy terhes nő, akire rá tudják fogni, hogy csak hisztis és lusta. Sajnos. Mert ha egy terhes nő nem pörgi végig a 9 hónapot a szülésig, akkor ezt könnyen megkaphatja.
Huhh. Jól meg van csavarva... Akkor hát szegény párodnak kell állnia a sarat, ha otthon van, amúgy meg nyomatékosan megkérni anyukáját, hogy ne hagyja, hogy a gyerekek téged zaklassanak. Legjobb volna, ha kitalálnának nagymamás-unokás programokat, aztán nap közben szépen elmennének otthonról jó pár órára.
Amúgy igenis most kénytelen leszel beleszólni a nevelésükbe, a te otthonodban más szabályok vannak, otthon azt csinálják, amit a szüleik megengednek nekik, nálatok meg azt, amit ti megengedtek nekik. A gyerekek tudnak ám alkalmazkodni, lehet, hogy egy kis szabályozás pozitívan hatna rájuk, mert legalább érzékelnék, hogy figyelnek rájuk.
Bízom benne, hogy nem is lesz olyan vészes, mint amennyire félsz tőle. Szedsz magnéziumot a terhességed kapcsán? Az idegeid miatt esetleg nem ártana emelni az adagot. Ha másképp nem megy, akkor inkább te menj otthonról. Kozmetikushoz, fodrászhoz, vásárolgatni, nézelődni, barátokkal találkozni, kismamaruhát venni, babaholmit venni, természetesen úgy, annyi időre és olyan helyre, hogy a két gyereket semmiképp se tudják a nyakadba sózni, hogy vidd magaddal. És persze úgy, hogy azért mindig legalább le tudj ülni egy kicsit, ha szükségét érzed.
Ha már nagyon nem bírod az otthoni strapát, és úgy látszik, senki sincs a családban, aki segít, akkor esetleg magad kérd a kórházi felvételedet valamilyen indokkal. Van választott dokid, aki ebben esetleg tud segíteni? Lehet, hogy beszélned kellene vele erről őszintén, mert az, hogy idegeskedsz és emészted magad, nem tesz jót neked és a babának. Én mondjuk nagyon nem akartam kórházba menni szülés előtt, de a nyomós egészségügyi érvek mellett az volt a vigasztalás a doki részéről, hogy ott legalább tényleg csak pihenni tudok... Az egy másik dolog, hogy mennyire volt pihentető a kórházi lét, nekem legalábbis nem volt az. Elkanyarodtam a témától, ezt a kórházasdit csak azért vetettem fel, hogy lehet, hogy eleve nyugodtabban esel neki a pótmamáskodásnak, ha van egy menekülőutad, egy biztonsági tartalék. Aztán úgy elröppen ez a két hét, hogy észre sem veszed :)
Nem tudom, nézed-e még a kérdést, de az előzőnek igaza van, mindenképp menekülőút kell!!!
Bármi ahol pihenhetsz! Én a te helyedben azt tenném, ha a párom dolgozik, és megbeszélem vele, elmennék pár napra valahova (vagy akár a két teljes hétre) ahova lehetőségem adja, akár a szüleimhez pihengetni, akár a kórházba még az is jobb!!!! Egy távoli rokonhoz pár napra? Gondolom a párod most nem tud kivenni szabadságot, hogy elmenjetek nyaralni, pedig az lenne a legjobb! Mindenképp csinálj magadnak valami programot, ha más nem napközben ne legyél otthon. Ha ez a helyzet neked ilyen stresszt okoz, az nagyon-nagyon nem jó, gondolj a babádra, és találj ki valamit!
Ugye megírod majd hogy alakult a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!