Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Lehet, hogy azért irtózok...

Lehet, hogy azért irtózok attól, hogy fiam legyen, mert volt egy nagyon gonosz/rossz bátyám?

Figyelt kérdés

A párommal lassan babát szeretnénk. Azonban én még nem érzem 100%-ig késznek magamat, mert csak kislányt tudok elképzelni magamnak. Nagyon nem szeretem a fiú gyereket és nem szeretnék kisfiút. Tudom, hogy ez szörnyen hangzik. De ha csak fiam lehetne, akkor azt mondanám, hogy azért nem éri meg. Egy kislányt azonban imádnék, a mindenem lenne. Mielőtt gyereket vállalok mindenképp elmennék pszichoterápiára, így nem vágok bele, mert attól, hogy nem akarom, még lehet, hogy fiú lesz.

Én a fiúkat a rosszal, gonosszal, idegesítővel társítom. Tudom, hogy nem így van, és ez természet, nevelés kérdése, de az érzéseimnek nem tudok parancsolni. Ha fiú gyereket látok, semmit sem vált ki belőlem, de egy kislánytól elolvadok. Tudom, hogy ez nincs rendjén-mielőtt megesztek.

Nekem volt egy nagyon erőszakos, mindenkit elnyomó, nem épp előnyös külsejű bátyám (szerencsére nem hasonlítunk). Illetve még van, csak nem tartjuk a kapcsolatot. Valahol attól rettegek, hogy őt látnám viszont a fiamban. Tudom, hogy lány is hasonlíthat rá, de talán értitek mire gondolok. Szóval, a bátyám mindenkit elnyomott maga körül, nárcisztikus (szerintem), sosem volt benne tisztelet, utálatos, gonosz, frusztrált. Kisgyereknek is ilyen volt. Nekem ennyi emlékem van a kisfiúkról. Illetve az, hogy az ovistársaim és a sulistársaim is verték egymást, trehányak voltak stb.

2023. márc. 15. 17:48
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
85%
A párod nem férfi? Ő is gonosz, erőszakoskodó?
2023. márc. 15. 17:53
 2/18 anonim ***** válasza:
84%
En hasonlóan voltam. Feltem a fiúktól gyerekként, a kosszal, agresszióval tarsítottam őket. Párkapcsolatom is csak későn lett, egy valáson túl is vagyok. Csak lanyt tudtam elkepzelni. Lett ket fiam. Őszintén, a pozitív teszttől kezdve teljesen átfordult ez bennem. Amint felfogtam, hogy ezért az emberkezdeményért én vagyok a felelős és rajtam múlik a jövője, boldogsága, reszletkérdéssé változott a neme. Nem is csalódtam, két csodás fiam van, az egyik raadásul finom művészlélek. Nem erzem a lánygyerek hiányát.
2023. márc. 15. 17:53
 3/18 A kérdező kommentje:
Nem a férfiakkal van ilyen gondom. Hanem a kisfiúkkal, vagy azzal, hogy elképzelem, hogy valakinek fia van. Mert a testvéremet hiába férfi már, a mai napig valaki fiának látom.
2023. márc. 15. 17:55
 4/18 anonim ***** válasza:
92%

Lanyom is van es fiam is van...amig meg nem szuletett a fiam addig remenykedtem,hogy megsem fiu.

Mihelyst megpillantottam elszallt minden negativ erzes belolem...

2023. márc. 15. 17:56
 5/18 A kérdező kommentje:
Egyébként érdekes, hogy említetted a páromat. Egyedül az ő kiskori képeitől olvadok el. Nagyon aranyosnak tartom a pici kori képeit és szép kisfiú volt. Ez is érdekes, gondolom azért, mert tudom, hogy milyen ember.
2023. márc. 15. 17:59
 6/18 anonim ***** válasza:
84%

Igen, lehetséges. Mindenképp fordulj szakemberhez, mert ezt a helyzetet gyermekvállalás előtt rendbe kell rakni.

Tényleg nevelés kérdése, hogy milyen lesz. Egy lány is ugyanúgy lehet erőszakos, koszos és trehány.

Nekem is minden vágyam egy kislány volt kiskoromtól kezdve. A páromnak szintén. Majd kiderült, hogy kisfiú lesz.

Nagyjából 10 perc alatt megszoktuk a gondolatot, és boldogabbak voltunk, mint valaha.

Majd megszületett. Egyszerűen tökéletesnek láttuk/látjuk, formás, apró kis teremtmény. Kiköpött én, annyira hasonlít rám, hogy az már szinte hihetetlen. Rettenetesen szégyellem magam, hogy amíg nem derült ki a neme, addig csak és kizárólag kislányban gondolkoztunk..

2023. márc. 15. 18:33
 7/18 anonim ***** válasza:
64%

Hát pedig a párod is valaki fia.

De a helyzetet legalább jól látod, így nem való neked gyerek. Lány sem, hiszen feltételeket támasztasz elé, amitől függne a szereteted, nem pedig alanyi jogon járna neki.

2023. márc. 15. 19:36
 8/18 A kérdező kommentje:
De való, csak előbb ezeket rendbe akarom fejben tenni. Sokkal “rosszabb” emberek is vállalnak gyereket.
2023. márc. 15. 20:11
 9/18 anonim ***** válasza:
46%
Én is lányt akartam, lány is lett. De ha fiam lenne akkor is ugyanúgy szeretném, mert a saját gyereked teljesen más, mint amikor más idegen gyereket meglátsz. Engem egyetlen gyerek sem érdekelt soha, a lányok sem. A sajátom az teljesen más. Mindegy mi van a lába között. Nézd meg az állatokat, ölni tudnak a kölykeikért. Egyébként nem hiszem, hogy a testvéred miatt érzel így. Sok embernek aranyosabb látvány egy cuki kislány, mint egy fiú.
2023. márc. 15. 20:32
 10/18 A kérdező kommentje:
Persze, aranyosabb. De attól még nem kéne félnem attól, hogy fiú lesz. Pont azért, amiket leírtál. Én valahogy érzem, hogy a bátyámat nagyon nem szeretném viszontlátni a gyerekemben és nem akarnék még egy ilyen embert a családomba. Szerintem ezt kötöm össze a fiúkkal.
2023. márc. 15. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!